reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Angel - jeśli w wejherowie w szpitalnym labie, to wyluzuj :) serio :) ja do przyszpitalnej przychodni do gina chodzę i zawsze tam badania robię. I moja gin ostatnio się nabijała że laboratorium odbiło i podkreśla dobre wyniki ;-) A badania weź, pewnie! niech lekarz Cię uspokoi bo to najpewniejsze :tak:

reklama
Hej słuchajcie mam wyniki moczu i dwa wykrzykniki przy UJEMNYCH leukocytach ( norma 0,0-10,0 ) i krew tez ujemna (norma 0,0-5,0).
W necie nie ma zupełnei nic o tym, wysokie leukocyty oznaczaja infekcje ale ujemne?! :confused:

Angel ja mocz już 4 razy robiłam i za każdym razem wszędzie mam wykrzykniki ;-) wyniki są dobre, jakby cos się działo, to wyszły by konkretne wartości :tak:

Z M jak mama: leukocyty bronią organizm przed mikroorganizmami chorobotwórczymi - wzrastaja podczas porodu, wysiłku fizycznego, w stresie, po posiłku. Patologiczny wzrost występuje w procesach zapalnych, zakażeniach, przy uszkodzeniach tkanek, w chorobach nowotworowych.
Wartości poniżej normy mogą świadczyć o chorobach hematologicznych.
mam nadzieje ze u mnie z tak podwyzszonymi tez skonczy sie na strachu :((((

MaMicurina na pewno skończy sie na strachu - wyższe wartości pojawiają sie po prostu, kiedy organizm walczy z jakimś choróbskiem i świadczy o prawidłowym funkcjonowaniu organizmu - majaczy gdzieś jakaś infekcja, choćby zwykłe przeziębienie, to sie organizm mobilizuje i tłucze mikroby ;-)

dziewczyny czy glukoze kupuje się w aptece czy w laboratorium dają?? Pytam poniewąz byłam wczoraj u ginka na wizycie i dał mi skierowanie na krew, mocz i T.O.G 75g :p i domyśliłam się że to glukoza bleeeeee :( i własnie nie wiem czy mam kupować czy iśc poprostu bez niczego do laboratorium. A tak poza zrobieniem badań robił mi na poprzedniej wizycie cytologie i wyszła mi II gr i nie wiem czy dobrze cze nie, bo zawsze wychodziła mi gr I, przeciwciała robiłam wyszły ujemne a tak to jeszcze badał na fotelu i jest wszystko wporządku i kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Lastpetunia najlepiej zapytaj się tam gdzie będziesz robić to badanie . Ja jak robiłam w przychodni to musiałam kupić , a jak robiłam prywatnie to mi dali ( ale w innym ośrodku )

wiesz co u mnie jak przyszłam na glukoze to od razu sie pytała czy mam swoją więc pewnie jakbym nie miała to musiałabym za nia zapłacic(chyba że masz skierowanie to może Ci dadzą) ale jest nie droga chyba 3,50 kosztowała u mnie w aptece.
A ja głupia czekałam w kolejce w szpitalu bo nie wiedziałam i dostałam ochrzan że powinnam od razu wejśc bez kolejki:p Mi doktorka od razu powiedziała jak byłam na wizycie żeby sobie w aptece kupic więc niewiem czy dają czy nie pewnie zalezy od miejsca gdzie robisz to badanie u mnie w szpitalu bida to sobie kupiłam hehe :D

lastpetunia Mi gin od razu powiedział, że glukozę mam kupić i z tym do laboratorium - ale pewnie wszędzie inaczej...

Mi też z ostatniego badania cytologicznego wyszła II grupa i gin powiedziła, że jest ok (powinno byc zdiagnozowane, co jest na rzeczy - u mnie były ślady zapalenia, ale ze zmianami naprawczymi czyli że organizm sam sobie poradził), czasem bywa źle pobrany materiał czy coś innego - jeśli gin nie miał zastrzeżeń, to bym się nie martwiła

Gluzkozę zazwyczaj trzeba kupic samej - najlepiej przedzwonic do laboratorium/ośrodka gdzie będziemy badanie robić :tak:

co do gr cytologii - I mają chyba przede wszystkim dziewice - jesli juz ktos zaczął współżycie to najczęściej ma właśnie 2 grupę :tak: co innego jakby była 3 wtedy mozna sie denerwować... Ja tez z 2 grupa jestem ;-)

reklama
lastpetunia no i ja jestem 2 grupa to powiedzial ze jest ok tylko byl stan zapalny i dal mi te tabletki dowcipne ktore juz na szczescie skonczylam:-D

Do góry