Hej słuchajcie mam wyniki moczu i dwa wykrzykniki przy UJEMNYCH leukocytach ( norma 0,0-10,0 ) i krew tez ujemna (norma 0,0-5,0).
W necie nie ma zupełnei nic o tym, wysokie leukocyty oznaczaja infekcje ale ujemne?!
Z M jak mama: leukocyty bronią organizm przed mikroorganizmami chorobotwórczymi - wzrastaja podczas porodu, wysiłku fizycznego, w stresie, po posiłku. Patologiczny wzrost występuje w procesach zapalnych, zakażeniach, przy uszkodzeniach tkanek, w chorobach nowotworowych.
Wartości poniżej normy mogą świadczyć o chorobach hematologicznych.
Angel podkreślam słowo
mogą, co znaczy, że nie muszą - nie martw się na zapas.
A moja wizyta u gin dzisiaj ok - oczywiście dostałam skierowanie na słodkości - jedyne 75, bo od 50 się odchodzi (po raz kolejny ta sama opinia, więc coś w tym chyba jest ;-)). Ma byc między 24-28 tc czyli u mnie do następnej wizyty tj. 16. grudnia. Całkiem sporo tego proszku, jak widzę...
A wcześniej z położną pogadałyśmy o pierniczkach (bo akurat gdzieś tam w socjalnym zapewne, pierniczki piekła), a potem dowiedziałam się, że mam bardzo niedotykalną Dzidzię
Bo położna chciała posłuchać serduszka, a Dzidzia non stop uciekała - co ją namierzyła, to ona myk - i położna mówi, że dawno takiej nietykalnej Dzidzi nie widziała, "a to dziewczynka?" w pewnym momencie zapytała - aleśmy się uśmiały. A że wiercipiętę w brzuchu mam, to przecież wiem doskonale... A czy dziewczynka, no to się okaże...