reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ajako - no powiem Ci że mamy po CC _są_ szczególne :) koleżanka niedawno urodziła, drugi poród, tym razem SN (pierwszy to była cesarka) i była pod specjalną opieką położnych i lekarzy. Miała ciągle kontrolowany stan blizny, czy nie pęka itd itd. Oczywiście wszystko było ok, ale też ciągle jej mówili, że muszą na to bardzo uważać.
szkoda żę tego usg nie udało Ci się zrobić..

Anula - ano nie wiem co z tą immunoglobulina, musze pogadać moją lekarką :)

reklama
Ivi ja o tym szczepieniu dodatkowym też pogadam na prywatnej wizycie, co moja pani dr na to ona jest dla mnie bardziej zaufana niż dr mruk, który pierwszy raz w życiu coś więcej powiedział na wizycie i to o szczepieniu ;-) żebym teraz miała o czym myśleć

Hej słuchajcie mam wyniki moczu i dwa wykrzykniki przy UJEMNYCH leukocytach ( norma 0,0-10,0 ) i krew tez ujemna (norma 0,0-5,0).
W necie nie ma zupełnei nic o tym, wysokie leukocyty oznaczaja infekcje ale ujemne?! :confused:

Hej słuchajcie mam wyniki moczu i dwa wykrzykniki przy UJEMNYCH leukocytach ( norma 0,0-10,0 ) i krew tez ujemna (norma 0,0-5,0).
W necie nie ma zupełnei nic o tym, wysokie leukocyty oznaczaja infekcje ale ujemne?! :confused:

Z M jak mama: leukocyty bronią organizm przed mikroorganizmami chorobotwórczymi - wzrastaja podczas porodu, wysiłku fizycznego, w stresie, po posiłku. Patologiczny wzrost występuje w procesach zapalnych, zakażeniach, przy uszkodzeniach tkanek, w chorobach nowotworowych.
Wartości poniżej normy mogą świadczyć o chorobach hematologicznych.

Angel podkreślam słowo mogą, co znaczy, że nie muszą - nie martw się na zapas.

A moja wizyta u gin dzisiaj ok - oczywiście dostałam skierowanie na słodkości - jedyne 75, bo od 50 się odchodzi (po raz kolejny ta sama opinia, więc coś w tym chyba jest ;-)). Ma byc między 24-28 tc czyli u mnie do następnej wizyty tj. 16. grudnia. Całkiem sporo tego proszku, jak widzę...

A wcześniej z położną pogadałyśmy o pierniczkach (bo akurat gdzieś tam w socjalnym zapewne, pierniczki piekła), a potem dowiedziałam się, że mam bardzo niedotykalną Dzidzię :-D:-D:-D Bo położna chciała posłuchać serduszka, a Dzidzia non stop uciekała - co ją namierzyła, to ona myk - i położna mówi, że dawno takiej nietykalnej Dzidzi nie widziała, "a to dziewczynka?" w pewnym momencie zapytała - aleśmy się uśmiały. A że wiercipiętę w brzuchu mam, to przecież wiem doskonale... A czy dziewczynka, no to się okaże...

W ogóle z serii "ciekawostki zza oceanu", jeśli chodzi o glukozę, to tutaj kładą nacisk na robienie tego badania w 28 tygodniu. Ja akurat wtedy do Polski lecę i chciałam już teraz zrobić, ale nie, im bliżej 28 tym lepiej.

no w pl tez " ksiazkowo" powinno sie robic
obciazenie glukoza 50 g w 24-26tc
obciazenie glukoza75g .... 26-28tc a gdzies nawet mi przemknął 32tc

nie robiłaś przypadkiem badań w wejherowie? Tam ostatnio się w laboratorium coś poprzestawiało i wykrzykniki chyba jako wyraz uznania dają :-D:-D moja lekarka mnie na to uczulała, żeby się nie przejmować, że wszystko jest ok, i że to w laboratorium jest coś nie teges ustawione z tymi wykrzyknikami:-D:-D

reklama
Hehehe ivi to mnie pocieszyłaś :-D Tak w weju w szpitalnym labie ;-)
No w sumie jest zakres od 0,0 a tu w obu ujemny .. Ale cóż do wtorku juz czasu nie wiele zabiore ze soba i zobacze co powie. Ciocia jak odbierała krwi to mowila, ze wszystko ok ( :rolleyes2: ) wiec nie wiem czy to by moglybyc jakies choroby hematologiczne.. :no: ale dziekuje Villandra za wskazówkę!

Do góry