reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Lina Ty dzisiaj masz usg???:-)

Tak - tzn mam wizytę wpisaną ale Doktorka poproszę grzecznie to i usg zrobi :-) Kobiecie w ciąży się nie odmawia :-D:-D

Anula
cieszę się że z Marcelkiem wsio ok - a infekcja szybko minie :-)
Atan - dajesz czadu kobieto ale w ciąży i na mnie teściowa działa jak płachta na byka :-D spokojnie to tylko hormony i zaraz się uspokoją :-)

reklama
Więc jestem już po wizycie - ekspress usg zostało zrobione - z dobrych wieści mała dużo nie urosła - ma około 27 cm z nóżkami ale za to przytyła - waży około 750g więc mały pulpecik się z niej zrobił - ciąża znów wyszła starsza - mierzona na 25-26 tydzień ;-) a Doktorek mnie nie opierniczył za wagę - stwierdził, że taka moja uroda widocznie :-D

Jak siedziałam na samolocie złapał mnie skurcz - taki jakie mnie łapią kilka, kilkanaście razy dziennie i bardzo mu się nie spodobał, poza tym szyjkę mam 3.5 cm - według niego ona się skraca (ja nie wiem jaka była wcześniej) - kazał bardzo na siebie uważać, leżeć i odpoczywać poza tym na te moje dolegliwości cofnął mi duphaston 3 razy dziennie i kazał brać buscopan również 3 razy dziennie... Jeśli szyjka skróci mi się jeszcze o 0,5 cm powiedział, że kładzie mnie na szpital minimum do 34 tygodnia :sorry: jak również jeśli skurcze będę częste po lekach - więcej niż 10 dziennie (3 mnie złapały w trakcie wizyty u niego i w aptece co daje jakieś 1,5h) mam się zgłosić i również kładzie mnie na szpital :sorry: a Szyjka skraca się dzięki mojej małej Niuni która jest ułożona głowką w dół i bardzo chce już wyjsć na świat waląc w szyjkę "z baranka" :sorry: także żebym za szybko nie urodziła mam pilnować i skurczy i szyjki (jak boli, kuje długo mam się też zgłaszać)

Ot i to całe wieści ;-)

Lina kurcze to uważaj na siebie . Magnezu Ci nie kazał brać ?? bo to na skurcze dobre ...
a ten buscopan to to samo co no-spa ??

Mini buscopan to to samo co nospa tyle, że podobno mniej inwazyjne - ja się tam nie znam na tym do końca....
Magnez brałam trzy dziennie to opiernicz dostałam i mam brać maksimum 2 plus aspargin 2 razy dziennie - także nafaszerowana prochami chodzić będę :-):-) a i kolejna wizyta wyjątkowo za 3 tygodnie - 5 grudnia, żeby sprawdzić jak ta moja szyjka :-)

ina -no to nie przelewki odpoczywaj kochana ponoc syzjka ma okolo 10 cm ?! ale to gdzies zasłyszalam ...jak poczytalam o twoich dolegliwosciach mnie Iga skopala ..ona tez lubi lezec glowa w dol .....

_Lina no to uważaj na siebie teraz....i zeby się te skurcze nie powtarzały...

Super wieści z wizyt niech bobasy zdrowo rosną...

Kasiurek 3,5 cm plus lekkie rozwarcie już miała moja znajoma jak w 32 albo 33 (nie pamiętam dokładnie) tygodniu do szpitala trafiła a chwilkę później urodziła... chyba 2 tygodnie jakoś na Gabrysię czekała - na szczęście jej Mała fajny, zdrowy Łobuz się urodził :-)

Lina no to teraz odpoczywaj i uważaj na siebie jak dr przykazał, dobrze, że mała rośnie jak na drożdżach i ma dobre wyniki :happy: oj ten szpital to zabrzmiał groźnie na tyle tygodni brrrrrr
trzymam kciuki za ta twoją szyjkę

_Lina - może Cię pocieszę, a może nie.. u mnie szyjka cały czas miała ok 5 cm, a ostatnio na wizycie 3.9. Lekarka na razie się nie martwi, pewnie woli sprawdzić jak będzie następnym razem zanim mnie będzie straszyć. Łykaj ładnie leki, oszczędzaj się ile się da i dbaj o was!! Fajnie że lekarz tak serio to sprawy podchodzi a nie bagatelizuje:tak::tak:

reklama
Lina ja mialam 2.5 cm szyjke w 30 tc w ciazy z Kacprem. Jeden lekarz pozwolil lezec w domu drugi od razu na oddzial skierowal, bo skurcze byly glowka wlasnie nisko i rozwarcie.
Lez jak najwiecej, to nie przelewki aby pozniej nie pluc sobie w brode ze cos sie moglo zrobic a nie zrobilo.
Kurcze ja dostalam kroplowke z magnezem w szpitalu to po niej czulam jakbym brzucha nie miala wogole :)

Do góry