reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Lina Ty dzisiaj masz usg???:-)

Tak - tzn mam wizytę wpisaną ale Doktorka poproszę grzecznie to i usg zrobi :-) Kobiecie w ciąży się nie odmawia :-D:-D

Anula
cieszę się że z Marcelkiem wsio ok - a infekcja szybko minie :-)
Atan - dajesz czadu kobieto ale w ciąży i na mnie teściowa działa jak płachta na byka :-D spokojnie to tylko hormony i zaraz się uspokoją :-)

reklama
Więc jestem już po wizycie - ekspress usg zostało zrobione - z dobrych wieści mała dużo nie urosła - ma około 27 cm z nóżkami ale za to przytyła - waży około 750g więc mały pulpecik się z niej zrobił - ciąża znów wyszła starsza - mierzona na 25-26 tydzień ;-) a Doktorek mnie nie opierniczył za wagę - stwierdził, że taka moja uroda widocznie :-D

Jak siedziałam na samolocie złapał mnie skurcz - taki jakie mnie łapią kilka, kilkanaście razy dziennie i bardzo mu się nie spodobał, poza tym szyjkę mam 3.5 cm - według niego ona się skraca (ja nie wiem jaka była wcześniej) - kazał bardzo na siebie uważać, leżeć i odpoczywać poza tym na te moje dolegliwości cofnął mi duphaston 3 razy dziennie i kazał brać buscopan również 3 razy dziennie... Jeśli szyjka skróci mi się jeszcze o 0,5 cm powiedział, że kładzie mnie na szpital minimum do 34 tygodnia :sorry: jak również jeśli skurcze będę częste po lekach - więcej niż 10 dziennie (3 mnie złapały w trakcie wizyty u niego i w aptece co daje jakieś 1,5h) mam się zgłosić i również kładzie mnie na szpital :sorry: a Szyjka skraca się dzięki mojej małej Niuni która jest ułożona głowką w dół i bardzo chce już wyjsć na świat waląc w szyjkę "z baranka" :sorry: także żebym za szybko nie urodziła mam pilnować i skurczy i szyjki (jak boli, kuje długo mam się też zgłaszać)

Ot i to całe wieści ;-)

Lina kurcze to uważaj na siebie . Magnezu Ci nie kazał brać ?? bo to na skurcze dobre ...
a ten buscopan to to samo co no-spa ??

Mini buscopan to to samo co nospa tyle, że podobno mniej inwazyjne - ja się tam nie znam na tym do końca....
Magnez brałam trzy dziennie to opiernicz dostałam i mam brać maksimum 2 plus aspargin 2 razy dziennie - także nafaszerowana prochami chodzić będę :-):-) a i kolejna wizyta wyjątkowo za 3 tygodnie - 5 grudnia, żeby sprawdzić jak ta moja szyjka :-)

ina -no to nie przelewki odpoczywaj kochana ponoc syzjka ma okolo 10 cm ?! ale to gdzies zasłyszalam ...jak poczytalam o twoich dolegliwosciach mnie Iga skopala ..ona tez lubi lezec glowa w dol .....

_Lina no to uważaj na siebie teraz....i zeby się te skurcze nie powtarzały...

Super wieści z wizyt niech bobasy zdrowo rosną...

Kasiurek 3,5 cm plus lekkie rozwarcie już miała moja znajoma jak w 32 albo 33 (nie pamiętam dokładnie) tygodniu do szpitala trafiła a chwilkę później urodziła... chyba 2 tygodnie jakoś na Gabrysię czekała - na szczęście jej Mała fajny, zdrowy Łobuz się urodził :-)

Lina no to teraz odpoczywaj i uważaj na siebie jak dr przykazał, dobrze, że mała rośnie jak na drożdżach i ma dobre wyniki :happy: oj ten szpital to zabrzmiał groźnie na tyle tygodni brrrrrr
trzymam kciuki za ta twoją szyjkę

_Lina - może Cię pocieszę, a może nie.. u mnie szyjka cały czas miała ok 5 cm, a ostatnio na wizycie 3.9. Lekarka na razie się nie martwi, pewnie woli sprawdzić jak będzie następnym razem zanim mnie będzie straszyć. Łykaj ładnie leki, oszczędzaj się ile się da i dbaj o was!! Fajnie że lekarz tak serio to sprawy podchodzi a nie bagatelizuje:tak::tak:

reklama
Lina ja mialam 2.5 cm szyjke w 30 tc w ciazy z Kacprem. Jeden lekarz pozwolil lezec w domu drugi od razu na oddzial skierowal, bo skurcze byly glowka wlasnie nisko i rozwarcie.
Lez jak najwiecej, to nie przelewki aby pozniej nie pluc sobie w brode ze cos sie moglo zrobic a nie zrobilo.
Kurcze ja dostalam kroplowke z magnezem w szpitalu to po niej czulam jakbym brzucha nie miala wogole :)

Do góry