reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
kadza gratulacje dziewczynki :) czasami przeczucia nas myla ;)

A czasami mylny jest typ z usg - dlatego ja wolę poczekać na spotakanie w cztery oczy. Ale gratulacje tak czy inaczej :-)

ogólnie to mam trochę staracha bo jakoś luteina dawała mi psychicznie dobre myśli że jakby coś by się miało dziać to i tak będzie dobrze bo ją brałam i byłam jakoś spokojniejsza, brałam ją od samego początku jak się dowiedziałam o ciązy (5tc) aż do teraz (22tc) no ale lekarz wie co ma robić więc mu ufam :) mówił że w razie czego jakby coś sie działo to odrazu lecieć na pogotowie albo do niego na wizytę no ale jestem pozytywnie nastawiona i nic nie powinno się dziać :) a w czwartek zobaczę już moją dziubę i się wkoncu dowiemy kto tam siedzi w środku :)
na pweno będzi dobrze - lekarz na pewno wie co robi - ja bym to sobie wytłumaczyła, że skoro luteina już niepotzrebna tzn. że jest już dobrze

Ja sobie jeszcze poczekam ponad tydzien.. umre z nerwowo ;)
Na pewno nie umrzesz - a czas szybko zleci, że nawet sie nie obejrzysz kiedy...

Doris dla Ciebie też gratulacje na chłopczyka

Kadza - gratulacje dziewczynki! Dziewczynki są super!

Dzięki dziewczyny za gratulacje. Jak wiecie początkowo chciałam dziewczynkę, ale wewnątrz czułam, że będzie chłopiec, więc się na to psychicznie nastawiłam - Emilkę też, więc cieszy się, że będzie braciszek.
A to zdjęcia z USG, jak pisałam buźki nie pokazał, więc jest tylko ucho:)
USG_3.jpg
Pomiar stopy - 3.5 cm
USG_2.jpg

Doris no no piękne ucho ma Twój synek.. nie dziwota że chciał się pochwalić :-D:-D:-D A jakie stópki kolosy :-D:-D
A płci to ja niestety nie widzę :zawstydzona/y:

Dzięki Dziewczyny :)

Kindzia - sorry, zapomniałam odpisać - ja mam ubezpieczenie do konta bankowego (specjalnie w tym celu założyłam konto w banku). Płacę 60 zł miesięcznie i mam wszystkie wizyty i badania w pakiecie, więc nic nie płaciłam. Ale normalnie w tej przychodni kosztuje 200 zł.
Mini - Tego siusiaka to było bardzo wyraźnie widać. Tym bardziej, ze dwa dni wcześniej pokazywaliśmy Emilce jej usg, więc mieliśmy porównanie jak wygląda dziewczynka. Jak tylko lekarz pokazał "tamte" rejony, to zanim powiedział płeć, to już wiedzieliśmy. Moja mama też za nic nie mogła zobaczyć siusiaka, dopiero na filmiku wyraźnie zobaczyła, jak był w innym położeniu.

Lekarz powiedział, że standardowo robi się usg w 30-tym tygodniu, ale ponieważ nie pokazał buźki, to możemy je dodatkowo zrobić ok. 25-tego tygodnia.

reklama
Doris ja niestety nie wiele tam widzę ... ale ja zazwyczaj na USG nie wiele widzę :-D no chyba że jest tak wyraźne jak te dwa pierwsze :tak:

Do góry