reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

mini- to nie jest tak, ze tu zycie jest duzo tansze a zarobki duzo wieksze... zycie kosztuje tyle samo, wiekszosc cen jest porownywalna- zarabia sie lepiej to fakt- ale nie popadajmy w przesade dla niektorych 100£ to jest naprawde duzo kasy i nie kazdy ma 'luzna 100' zwlaszcza jak tylko jedna osoba pracuje a ma sie dziecko w drodze... wynajmujesz mieszkanie, oplaty...

reklama
Kamila Wiem że anglia to nie "ameryka" ale mam tam dużo znajomych i rodzinę i wiem że łatwiej jest tam żyć , nawet z jednej pensji .
U nas to jest w zasadzie niewykonalne . My pracujemy oboje i nie mamy najniższej krajowej a mimo to 100 zł na wizytę to dla mnie dużo nie mówiąc już jak ktoś mówi o 300 zł .
I to nie jest tak że komuś żałuje bo jakoś sobie spokojnie żyjemy i pewnie jak by była potrzeba to i jakoś pieniądze by się znalazły . Tylko porównanie angel moim zdaniem było nietaktowne i obraźliwe

Wiem że praca w Anglii nie jest łatwa , życie z dala od rodziny nie jest proste i ja bym się na to nie zdecydowała ale nie oszukujmy się że jest tam tak strasznie źle pod każdym względem , bo gdyby tak było ,nie było by tam tylu polaków

Mini wiedziałam zanim napisałaś , że zgadzasz się z kindzią ;-)
Nie wiem co ci mogło tak podnieść ciśnienie i pewnie się już nie dowiem.

Napisałaś
Maruusia w porównaniu do zarobków i do kosztów życia to wizyta prywatna w anglii chyba nie jest taka droga

wieć w najnormalniejszy w świecie sposób Ci odpisałam, że wbrew pozorom jest to bardzo droga taka wizyta.
Gdzie tu powód do ekscytacji i bulwersacji- nie mam pojęcia.

Nie taktowne i obraźliwe?? :szok: Że napisałam,że tyu można dużo rzeczy kupić za sto funtów i dlatwego uważam,że taka kwota na wizyte u lekarza jest naprawde ciężka do dania? To naprawde już nie mam pytań na tak opaczne rozumowanie moich postów. Nie wiem czemu tylko ty i kindzia macie wciąż problemy z ich interperetacją.

Ostatnia edycja:
nikt nie mowi, ze jest strasznie zle... ja lubie tu zyc i nie wrocilabym do ploski... w pl z jednej pensji zycie jest chyba nie mozliwe wiem to, jak latamy tam to kasa znika niewiadomo gdzie i na co:shocked2::shocked2:

dziewczyny stop, proszę, niech każda pisze o SWOICH odczuciach, a nie każe w dany sposób myśleć pozostałym

dziewczyny stop, proszę, niech każda pisze o SWOICH odczuciach, a nie każe w dany sposób myśleć pozostałym

Ivi zaczynam odnosić wrażenie, że się nie da. Teraz wygląda na to, że mieszkając tu jak i kamila i marusia nie mozemy zupełnie pogadac o sprawach bierzących w UK bo jestesmy odrazu najeżdżane. Obłed jakiś.

No właśnie Kamila , i dlatego trochę irytuje mnie jak ktoś piszę że w Anglii jest tak strasznie źle i dużo gorzej . Bo wszystko ma swoje plusy dodatnie i ujemne ( jak mawiał klasyk :-))
Ja Ci wierze że 100 Funtów to dla Ciebie dużo ale dla mnie 100 zł to tak samo dużo i dlatego nie chodzę prywatnie na wizyty .

M się cieszy i ja też, a babcie i dzadki oszalały, a ja się M pytam o imię a on do mnie Samanta bo miała duże no wiecie co balony ..... oj wstyd a niby taki pożądny człowiek z tego mego M.

:-D:-D:-D gratuluje córki i męża ;-)

Moja Lenke prosze liczyc tu i tu:-D:-D

Z Lenka to niezła akcja, o niby była dziewczynka, teraz może i to chłopiec... to już w lepszej sytuacji sa chyba te co nie wiedzą ;-):sorry2:

a co do porównań typu 100zł/100funtów/100euro - wszystko zależy kto jaka kwota bazową dysponuje ;-) i tak samo jak ktoś mieszka w Polsce i ma super sytuację i nie ma powodów do narzekania, tak samo ktoś mieszkąjący za granicą może miec gorsza sytuację... punkt widzenia zawsze zalezy od punktu siedzenia ;-) no i nie ma sensu się spierać o to - bo to sa tak indywidualne kwestie, że ile ludzi tyle opinii...

Ostatnia edycja:
reklama
a wiecie co ja wam powiem bylam w irlandi z mezem maz byl tam wczesniej potem pojechalam znim i wiecie co WIECEJ TAM NIE WROCE jedyne co mi wyszlo z tamtad to moj kochany synek ja niemoglam znajsc pracy maz prace stracil zdnia nadzien gosciu zamknal firme wiec zostalismy na lodzie dobrze ze w szkocji mielismy znajomych to nam pomogli mnie przenocowali 2 dni i wrocilam do polski bo juz wiedzialam ze jestem w ciazy a maz jeszcze tam zostal zeby sie choc troszke odkuc kazdemu sie latwo mowi jak ma dobra prace a jak prace ma przecietna to wcale niejest tak kolorowo :) no i ja juz tyle bym powiedziala na ten temat A MOJA NIUNIUSIA NADRABIA WCZORAJSZY DZIEN I TAK MNIE MARTRETUJE OD SRODECZKA ZE ASZ MI MILUTKO :D niepotrzebnie sie martwilam :p (to tak na rozluznienie atmosfery)

Do góry