reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

witam ja po wizycie

Wyniki są dobre,teraz test obciążenia glukozą sama przyjemność
maluszek zdrowy,rośnie,wszystko ma jak powinien,serduszko mocno bije i będzie synek na 100 % :-D:-D także moje przeczucia się sprawdziły:-D,mały waży 400 gram
następna wizyta za 4 tygodnie

Mata łykaj witaminki i czekamy na wieści z usg

Ostatnia edycja:
reklama
mata łykaj tablety i odpoczywaj, a za parę dni pokażesz nam ładną fotkę Maleństwa
miska cieszę się, że synek zdrowy i rośnie
po tych testach to chyba na słodkie nie da się patrzeć?

No to duży chłopczyk :) właśnie tak się zastanawiałam, czy ta moja Córa za duża nie była ale widzę, że nie na suwaczku miałam 20 tc i 2 dzień a ona miała 307 g - ale wiadomo dziewczynki zawsze są mniejsze od chłopców (no prawie zawsze) :-)

prawie zawsze :-D

teraz dzidzia jest taka jak powinna byc w tym tygodniu,ale nie ma co porównywać bo maluszki rosną po swojemu

Perelandra oj na samą myśl robi mi się nie dobrze,toć ja padnę po 2 godzinach,a będę to piła w laboratorium bo mam jeszcze badanie jedno

Mini ja też mam obciążenie 75gr,wyniki mam dobre,może tak ma być

Ostatnia edycja:
Mini mi położna powiedziała, że nie będą mi robić dwa razy tylko raz a porządnie - z cukrem wszystko ok, tyle, że wyniki pospadały ale to naturalne ponoć w ciąży :-) też byłam w szoku ale jak karzą tak robię - oni się uczyli nie ja :-)

Miska grtatuluje synka!

mata no to umawiaj się na to podglądanie, eh jakiś pech... ale na pewno wszystko jest ok :-)
a zapytaj czy tą glukozę to masz krew pobieraną przed podaniem w laboratorium? bo jak nie to możesz kupić w aptece roztwór rozrobić i wypić w domku i zgłosić się po 2 godz do pobrania krwi. U mnie tak ostatnio wyszło że krew była tylko po wypiciu pobrana, miałam tą 50 i po godz czekania, nawet zabiegowa mi podpowiedziała, że tak mogłam sobie w domku wypić ;-)

mi gin powiedział, że glukoze 50 g to nie powinno sie juz robic, bo mogą dac przekłamane wyniki. Teraz przede wszytskim 75 g (przy 50 g glukoze trzeb ai tak powtarzac przy 75 g). Nie wiem jak miałas wczesniej robiona, ale ja najpierw miałam mierzony cukier przed glukokozą, a potem po wypiciu - dlatego trzeba w ośrodku czekać (a dod omku mam kawałek, więc nie opłaca mi się ganiać w tę i spowrotem)

Miska gratuluje synusia :tak:

Mata , Lina
dlaczego macie obciążenie glukozą 75 ?? Coś jest nie tak z waszym cukrem ??

test obciążeniem glukozą to standardowe badanie w ciąży :tak:

reklama
z tego co ostatnio czytałam cukier robi się raz 50g glukozy a jak coś jest nie tak to 75 ...
A pytam bo w tamtej ciąży miałam dwa razy i teraz chciałam sobie zrobić od razu 75 ale przeczytałam że lepiej na początek zrobić 50 .
No i teraz już nie wiem , nie chce mieć dwa razy :-p

Mata hmmm , no waśnie wszędzie w internecie piszą że na początek robi się 50 bo 75 może dać zakłamany wynik . Bo jak 50 i 75 wyjdą źle znaczy cukrzyca
a jak 50 wyjdzie źle a 75 dobrze , to trzeba jeszcze po 32 tyg ciąży powtórzyć test 75 ...

Ostatnia edycja:
Do góry