reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

witam ja po wizycie

Wyniki są dobre,teraz test obciążenia glukozą sama przyjemność
maluszek zdrowy,rośnie,wszystko ma jak powinien,serduszko mocno bije i będzie synek na 100 % :-D:-D także moje przeczucia się sprawdziły:-D,mały waży 400 gram
następna wizyta za 4 tygodnie

Mata łykaj witaminki i czekamy na wieści z usg

Ostatnia edycja:
reklama
mata łykaj tablety i odpoczywaj, a za parę dni pokażesz nam ładną fotkę Maleństwa
miska cieszę się, że synek zdrowy i rośnie
po tych testach to chyba na słodkie nie da się patrzeć?

No to duży chłopczyk :) właśnie tak się zastanawiałam, czy ta moja Córa za duża nie była ale widzę, że nie na suwaczku miałam 20 tc i 2 dzień a ona miała 307 g - ale wiadomo dziewczynki zawsze są mniejsze od chłopców (no prawie zawsze) :-)

prawie zawsze :-D

teraz dzidzia jest taka jak powinna byc w tym tygodniu,ale nie ma co porównywać bo maluszki rosną po swojemu

Perelandra oj na samą myśl robi mi się nie dobrze,toć ja padnę po 2 godzinach,a będę to piła w laboratorium bo mam jeszcze badanie jedno

Mini ja też mam obciążenie 75gr,wyniki mam dobre,może tak ma być

Ostatnia edycja:
Mini mi położna powiedziała, że nie będą mi robić dwa razy tylko raz a porządnie - z cukrem wszystko ok, tyle, że wyniki pospadały ale to naturalne ponoć w ciąży :-) też byłam w szoku ale jak karzą tak robię - oni się uczyli nie ja :-)

Miska grtatuluje synka!

mata no to umawiaj się na to podglądanie, eh jakiś pech... ale na pewno wszystko jest ok :-)
a zapytaj czy tą glukozę to masz krew pobieraną przed podaniem w laboratorium? bo jak nie to możesz kupić w aptece roztwór rozrobić i wypić w domku i zgłosić się po 2 godz do pobrania krwi. U mnie tak ostatnio wyszło że krew była tylko po wypiciu pobrana, miałam tą 50 i po godz czekania, nawet zabiegowa mi podpowiedziała, że tak mogłam sobie w domku wypić ;-)

mi gin powiedział, że glukoze 50 g to nie powinno sie juz robic, bo mogą dac przekłamane wyniki. Teraz przede wszytskim 75 g (przy 50 g glukoze trzeb ai tak powtarzac przy 75 g). Nie wiem jak miałas wczesniej robiona, ale ja najpierw miałam mierzony cukier przed glukokozą, a potem po wypiciu - dlatego trzeba w ośrodku czekać (a dod omku mam kawałek, więc nie opłaca mi się ganiać w tę i spowrotem)

Miska gratuluje synusia :tak:

Mata , Lina
dlaczego macie obciążenie glukozą 75 ?? Coś jest nie tak z waszym cukrem ??

test obciążeniem glukozą to standardowe badanie w ciąży :tak:

reklama
z tego co ostatnio czytałam cukier robi się raz 50g glukozy a jak coś jest nie tak to 75 ...
A pytam bo w tamtej ciąży miałam dwa razy i teraz chciałam sobie zrobić od razu 75 ale przeczytałam że lepiej na początek zrobić 50 .
No i teraz już nie wiem , nie chce mieć dwa razy :-p

Mata hmmm , no waśnie wszędzie w internecie piszą że na początek robi się 50 bo 75 może dać zakłamany wynik . Bo jak 50 i 75 wyjdą źle znaczy cukrzyca
a jak 50 wyjdzie źle a 75 dobrze , to trzeba jeszcze po 32 tyg ciąży powtórzyć test 75 ...

Ostatnia edycja:
Do góry