reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

maritek bardzo dziekuje :) Hm... nie wydaje mi się aby to było coś niepokojącego. mój brzuszek z rana jest mniejszy niż wieczorem, więc gdybym go zmierzyła w tych dwóch porach obwód byłby z pewnością różny.
Postaraj się przypomnieć sobie, czy w dzień kiedy mierzyłaś go pierwszy raz, więcej zjadłaś, miałaś problemy z gazami itp.
Nie jestem lekarzem, ale może dzidziuś zmienił położenie i to też mogło wpłynąć na obwód brzuszka?
Dla pewności zapytaj o to lekarza przy kolejnej wizycie :)

reklama
Więc ja już też jestem po wizycie - usg połówkowym :)

ZUZIA (już na 100000%) jest śliczną, poprawnie rozwijającą się mała dziewczynką :) Pan Doktor zbadał wszystko dokładnie :) nosek ma pięknie zadarty do góry jak Mamusia :) także wiadomo w kogo będzie (mam taką nadzieję) :-):-):-) wierciła się strasznie co skutecznie uniemożliwiało wykonanie ładnego zdjęcia 4d a jak już Pan Doktor wyłapał ładny kadr to w ostatniej sekundzie zasłoniła się rączką ;-);-);-)także mała wstydzioszka w brzuszku siedzi :-D:-D:-D a i mojemu M doktorek dokładnie cipeczkę pokazał - co by już wątpliwości nie miał :-D:-D:-D ale nie chciała Rodzicom pomachać tylko się kręciła , śmiała ( a przynajmiej tak wyglądała połykając wody płodowe) :-D:-D i ssała paluszki na zmianę :) Laska waży 300g i jej długość łącznie z nóżkami to 26 cm (w czym 11 to nogi) ;-);-);-);-)

Dostałam kolejne L4 a następna wizyta za 4 tygodnie dopiero - 15 listopad

reklama
niepokoi mnie tylko to zmniejszanie się obwodu w pasie :-(
Marita ja mam codziennie spora roznice brzucha pomiedzy porankiem i wieczorem co jest zupelnie normalne przynajmniej z tego co powiedzial mnie dok. Powiedzial tez ze zalezy to od wzdec,gazow itd itd...jedzenia....

Więc ja już też jestem po wizycie - usg połówkowym :)

ZUZIA (już na 100000%) jest śliczną, poprawnie rozwijającą się mała dziewczynką :)
no fantastycznie!!! gratuluje :-)

Do góry