reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Oto moje zdjęcia i filmik mojego Oskarka zrobione w 18-tym tygodniu ciąży:-)
Oskarek1.jpgOskarek.jpg

[video=youtube;jrlRRl7D0xk]http://www.youtube.com/watch?v=jrlRRl7D0xk&feature=player_embedded[/video]

reklama
jestem po wizycie
dziś jednak tylko kontrola za 2 tyg będę miała połówkowe badania, ale co najważniejsze widziałam i Marcelek dziś potwierdził nie na 100 a na 1000000000000000% że jest chłopcem, serduszko biło leżał sobie słodko na boczku z ręką pod główką i patrzył się wprost na mnie i panią dr ;)

wyniki badań ok mam małą infekcje dróg moczowych ale nic poważnego i dostałam globulki i maść i powinno być ok i bardziej komfortowo.
za 2 tyg jak pisałam połówkowe więc długo będziemy podglądać i może dostane jakieś zdjęcia za 4tyg kolejna kontrola i mamy zrobić morfologię, mocz i powtórzyć toxo

i to na dziś tyle... i wkroczyliśmy dziś w 2 połowę ciąży równo 20tyg za nami i kolejne przed oby dalej tak szczęśliwe i bez problemów

ps. bo jak pisałam ten post to nie widziałam jeszcze tych pięknych zdjęć i filmiku więc gratki mamoOskarka widać że maluszek zdrowy a pamiątka pozostanie całkiem fajna :-)

Ostatnia edycja:
anula gratuluje synusia!! Teraz jak już masz pewność, że rośnie w Tobie mały mężczyzna,pewnie zaczniesz biegać po sklepach za niebieskimi ubrankami :) Ja już mam ewidentny zakaz założony przez rodzinę na tego typu zakupy:-D

Bozienka bardzo dziękuję :)

mamaOskarka piękny filmik :) też bym taki chciała ale chyba mój lekarz nie dysponuje takim sprzętem :( dziewczyny mam taki problem, powiedzcie mi czy to normalne że obwód brzucha zmniejszył mi się o 2cm? generalnie od początku ciąży nic nie przytyłam jeszcze i w pasie przybyło mi niewiele, ale żeby tracić cm?? byłam niedawno u lekarza, zastanawiam się czy jest to powód żeby wybrać się do niego po tygodniu i płacić za kolejną wizytę... przez jeden dzień miałam straszny ból brzucha w prawym boku ale podejrzewam że to wina rozlania się u mnie wyrostka w dzieciństwie, możliwe że zrosty mi się odzywają, teraz już przeszło, niepokoi mnie tylko to zmniejszanie się obwodu w pasie :-(

reklama
Do góry