reklama
P
Pustiszi
Gość
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i tym które już są zmęczone dużo cierpliwości jeszcze trosZke ciut ciut
Kasienka_
Fanka BB :)
Ivi to ciekawe ... bo u mnie wody zaczely sie saczyc o 4 rano ... pojechalismy do szpitala ok 8:30, do 14 ja niby cos tam czulam ale skurczy ktg nie zapisywalo zadnych, rozwarcie na 1 palec szyjka zgladzona ale rozwarcie nie postepowalo wcale... i o 14 pytali czy podajemy oxy.... poprosilam bo nie chcialam ani siebie ani dzidziola meczyc tym oczekiwaniem ... i wcale mnie od srodka nic nie rozerwalo ... skurcze byly naprawde znosne dopiero koncoweczka to przejscie tzw z 9 na 10 bylo bolesne ale tez do przezycia ... urodzilam w 10 minut o 19:15...
i naprawde naprawde wcale nie bylo aaaaaaaaaaaaaaaaaaaz tak bolesnie jak opisujesz ze rozrywalo z bolu
i naprawde naprawde wcale nie bylo aaaaaaaaaaaaaaaaaaaz tak bolesnie jak opisujesz ze rozrywalo z bolu
siva
Kaha - ja do terminu mam jeszcze 9 dni, szyjki nie mam już od dwóch tygodni, rozwarcie minimalne, skurcze masakra bolesne, ale ciagle nie regularne i nie codziennie, więc też się "męczę". W niedzielę ktg i sama już nie wiem, czy chciałabym rodzić przed terminem czy nie. Jak naturalnie by się zaczęło, to pewnie że tak, ale jak mi mają znowu wywoływać, to ja dziękuję za tę "przyjemność" - pamiętam jak boli po oxy :/
Dasz radę Kochana!
Dasz radę Kochana!
ivi
uzależniona;) // I.2010
Kasienka wiem że co szpital to zasady inne postępowania z "wodami bez skurczy", ale prawda jest taka że jakby podali oxy a poród by nie ruszył to ból byłby mega ...a niestety, po oxy skurcze są bardziej bolesne(wg lekarzy,poloznych i z własnego doświadczenia to mówię).
Kaha lepiej niech sprawdzają i robią ktg niż mieliby "olać" jeszcze nas tu zaskoczysz,zobaczysz
Kaha lepiej niech sprawdzają i robią ktg niż mieliby "olać" jeszcze nas tu zaskoczysz,zobaczysz
Anisen
kochamy Cię mocno
ja szyjki nie mam, rozwarcie na palec ale wywoływać na razie nie będą bo mały nie zszedł i dalej wysoko. dzis lekarka powiedziała ze nie ma sensu dawać nawet znikome ilości oxy bo co z tego jak łobuz nie zejdzie do kanału. Wiec czekamy .
ps : chyba naprawdę chce być lutowy
ps : chyba naprawdę chce być lutowy
No a u mnie skurcze już w większych odstępach czasu, więc być może były to tylko straszaki... No ale zobaczymy, jakoś tak nagle daleko mi się do wtorku zrobiło i może jednak mała zechce wyjść po dobroci;-) Oby tylko tak to sobie zaplanowała, by wzięła obecność tatusia pod uwagę
Kasienka_
Ivi fakt nie wiem jakby bylo gdyby oxy nie pomogla za 1 razem w rozwarciu ... moze wtedy bol bylby inny ... ale co do bolu to chyba inomama ostatnio napisala ze tez pytala lekarzy czy jak sie wywoluje to bardziej boli i oni mowili ze nie ... niemniej Ty masz dwojke juz maluszkow i domyslam sie ze jedno bylo z oxy a drugie bez tak ?
Ostatnia edycja:
Anisen
kochamy Cię mocno
ja mam dwoje, z tym ze pierwsze bez drugie po niewielkiej dawce oxy. Powiem tak, po oxy u mnie było bardziej boleśnie ale za to szybko bardzo. Szczerze nie boje sie oxy już bardziej tego cewnika bo podobno to jest mega wstrętne:-(
reklama
juliana
kaha171 ja jadę w niedziele przed poludniem ,bo minęło 7dni od daty,ale czy mnie nie odeślą to nie wiem,bo u mnie jeszcze tez zamknięte i jakas resztka szyjki jest.Maly jeszcze calkiem nie zszedl do kanału.Moze się w poniedziałek zobaczymy