reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Wróciłam dosłownie przed chwilą, bo miałam na 18.40 a potem mama wyczuła że jestem w domu więc musiałam zdać szczegółowy raport;-) Szyjka troszeczkę się skróciła, ale nie na tyle by już mogło to świadczyć o rychłym porodzie (ale zawsze coś biorąc pod uwagę, że przez całą ciążę była idealnie zamknięta). Teoretycznie w każdej chwili może się zacząć, ale dzidzia chyba jeszcze nie zamierza opuszczać brzuszka...
L4 mam do 20 stycznia, a jeśli do tego czasu mała się nie namyśli to 21 mam się zgłosić do szpitala no więc chyba sama sobie wykrakałam że Julka zrobi prezent na dzień babci albo dziadka;-) Gin powiedział, że właściwie już w dniu w którym zgłoszę się do szpitala podłączą mi kroplówkę, więc jak wszystko pójdzie zgodnie z planem i nic nie ulegnie zmianie to do 22 stycznia mała powinna się urodzić:) W tej chwili waży 2800, łożysko i przepływy w dalszym ciągu są w porządku i poza tym że od niedawna czuję ból w pachwinach to raczej nic się nie zmieniło;-)

A i jeszcze tak dla poprawy humoru jak gin mi powiedział że 21.01 mam się zgłosić to tylko wspomniałam, że akurat wypada w moje imieniny i dzień babci. A on na to "cholera jasna, no faktycznie! A ja niedługo chyba zacznę świętować dzień dziadka". Powiedziałam mu że chyba nie tak niedługo (gość ma góra 40 lat a wydaje się, że mniej) a on na to że ma 18-letnią córkę... Powiedziałam mu że w takim razie wycofuję to co przed chwilą powiedziałam a on tak zaczął się śmiać że chyba na całym korytarzu było słychać i tylko podziękował, że tak go pocieszyłam:-D

reklama
i ja po wizycie. Gin zrobił mi masaż szyjki, o masakra piłą mechaniczną,myślałam że go posikam.Jutro o 8 mam być w szpitalu. I raczej będą wywoływać jak samo nie ruszy. Rozwarcie na 3 cm już mam.

Wiolka, więc mocno trzymam kciuki! Oby masaż zrobił swoje i ułatwił zadanie:) Być może już jutro będziesz po wszystkim:) A ja czekam na ten dzień babci:-D

Antinetka, za Ciebie i Malutką również trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Powodzenia!

Ostatnia edycja:
ja bym chciala tez urodzic 21 bo to fajna data oczko no i Dzien Babci oczywiscie:-)
Mam takie bole menstruacyjne,ale przechodza...
Teraz jeszcze mi sie mala obudzila i nie chce spac.

A tak wogole to sobie pomyslalam, ze szybciej rodza dziewczyny chyba wysportowane, lub takie,ktore duzo sie ruszaja,duzo chodza.a ja poza sprzataniem w domu to raczej sportu nie uprawiam ani nie plywam, choc sobie obiecalam.jakos cholera nie mam czasu,
ciagle cos w domu do roboty, a to zmeczona jestem, na chwile sie poloze i tak dzien za dniem;-)

Vinga czytalam Twoj porod i choc napewno lekki nie byl, to byl chociaz mega krotki i jeszcze te parcie doslownie minimalne,ale Ci zazdroszcze:-) i dziewczynom czekajacym,podobnego wlasnie porodu zycze, bo wazne tez zeby bylo krotko,wtedy sie czlowiek nie zdazy zmeczyc ani zniecierpliwic bolem;-)

Wiolka powodzonka:-) troche mnie wystraszylas z tym bolem, ale w sumie tez spodziewam sie,ze zupelnie bezbolesnie nie bedzie, wazne,zeby to cos dalo wogole...
Antinetka&&&&&&&&&zacisniete.

Dziewczyny czy wogole ktos tu jeszcze zostanie?

akuku masz racje, nie docenia sie tego czasu, kiedy mozna sie ze spokojem wykapac, do toalety isc, nie bola cycki i obkurczajaca sie macica, szwy i wogole staly placz w nocy;-)
wiec mimo, ze wstaje w nocy do wc, mam te kurcze w nogach i wogole inne jeszcze rzeczy to moj synus jest nigdy bardziej moj niz w moim brzuszku i jak mu tam dobrze to niech pare dni jeszcze posiedzi co tam;-)

jeszcze ja tu zostaje. mam 10 dłuuuuuuuugich dni do terminu. noc była ciężka. Miałam bóle brzucha i okropne kłucie jakby w szyjce. Wstałam do wc - myślałam, że nie dojdę i czekałam aż się rozkręci. i co?? zasnęłam!! a od rana cisza :-(

hej
wink.gif

po wizycie ok

ktg dobrze mala grzeczna byla na badaniu he

rozwarcie na 2cm glowka nisko wyczuwalna przy badaniu
wink.gif
a i ogolnie szyjka już jak to gin powiedziala taka mieciutka jak do porodu

teraz za tydzien ktg jak dotrwam

a brzuch caly czas od wczoraj pobolewa ale nie boli bardzo ale ciezko sie już chodzi.

Ostatnia edycja:
jaguś - to gratuluję udanej wizyty i życzę wytrwałości w wyczekiwaniu, bo mi zaczyna jej brakować :D
wiolka - no to ty będziesz następna. Trzymam kciuki za postęp :)
Blondi - gratuluję udanej wzyty i też czekam na rozwój :)

Ja wczoraj miałam lekkie załamanie. Mala jakby mnie się rusza :/ Nie wiem czy to przez pogodę czy to coś innego. Martwiłam się, ale w końcu zaczęła kopać mnie po pęcherzu. W nocy twardniał mi tak brzuch, że co 2 godziny do toalety szłam bo nie mogłam wytrzymać. A tak to żadnych objawów :( Nastawiłam się na piatek na szpital. No trudno, będą mi wywoływać, strasznie się boję tego. A z drugiej strony już bym chciała małą ptzytulać :( Tak długo każe mi na siebie czekać....

gratki wizyt ;***

kaha popatrz na to z innej strony bedziesz sie miala stawic na wywolanie to makijaz i fryzurke sobie strzel dla pociechy :)

ja tez dzis wizyta zamierzam zmolestowac lekarke zeby mi zrobila masaz szyjki mam nadzieje ze mi sie uda ;) trzymac kciuki ;*

a no i dzis wgl moj suwaczek szaleje a ja nie ;D
wizyte mam na 12.30

Jabtylko na chwilke;) i przepraszam ze tylko o sobie;) dzisiaj wychodzimy do domku;);););)ja sie juz czuje pk,bez lekow funkcjonuje,z malym tez ok wszystko wiec nas wypuszczaja;);););)

reklama
ja po wizycie

ktg masakra bo mala jakby wscieklizny dostala ... nic nie dalo sie wyczytac

cisnienie 142/88 ale pewnie dlatego ze przed wyjsciem operacje na swoim palcu robilam ... tzn odklejalam opatrunek bo sobie wczoraj ucielam kawal opuszka (ja nie moge isc zdrowa na porodowke :|)

waga 15 na plusie ... ehhhhhhhhhhhhhhhhh

glowka 34/35 cm ... ehhhhhhhhhhhhh

rozwarcie 2cm szyjka wiotka czyli jest dobrze ... glowe dostal juz przy badaniu ale jeszcze moglaby sie troche znizyc to wtedy juz by poszlo ... bo przyszlyby w koncu skurcze odpowiednie i pchneloby wszystko

stan wod prawidlowy, tylko lozysko juz dojrzale w tamtym tygodniu bylo znacznie mniej wiec :

kolejna wizyta 20 stycznia jesli nie urodze i wtedy bedzie dzwonil do szpitala zeby jak cos przyspieszyc ten porod... wiec najpozniej 20 bede miec mala przy sobie mam nadzieje

Do góry