reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Wróciłam dosłownie przed chwilą, bo miałam na 18.40 a potem mama wyczuła że jestem w domu więc musiałam zdać szczegółowy raport;-) Szyjka troszeczkę się skróciła, ale nie na tyle by już mogło to świadczyć o rychłym porodzie (ale zawsze coś biorąc pod uwagę, że przez całą ciążę była idealnie zamknięta). Teoretycznie w każdej chwili może się zacząć, ale dzidzia chyba jeszcze nie zamierza opuszczać brzuszka...
L4 mam do 20 stycznia, a jeśli do tego czasu mała się nie namyśli to 21 mam się zgłosić do szpitala no więc chyba sama sobie wykrakałam że Julka zrobi prezent na dzień babci albo dziadka;-) Gin powiedział, że właściwie już w dniu w którym zgłoszę się do szpitala podłączą mi kroplówkę, więc jak wszystko pójdzie zgodnie z planem i nic nie ulegnie zmianie to do 22 stycznia mała powinna się urodzić:) W tej chwili waży 2800, łożysko i przepływy w dalszym ciągu są w porządku i poza tym że od niedawna czuję ból w pachwinach to raczej nic się nie zmieniło;-)

A i jeszcze tak dla poprawy humoru jak gin mi powiedział że 21.01 mam się zgłosić to tylko wspomniałam, że akurat wypada w moje imieniny i dzień babci. A on na to "cholera jasna, no faktycznie! A ja niedługo chyba zacznę świętować dzień dziadka". Powiedziałam mu że chyba nie tak niedługo (gość ma góra 40 lat a wydaje się, że mniej) a on na to że ma 18-letnią córkę... Powiedziałam mu że w takim razie wycofuję to co przed chwilą powiedziałam a on tak zaczął się śmiać że chyba na całym korytarzu było słychać i tylko podziękował, że tak go pocieszyłam:-D

reklama
i ja po wizycie. Gin zrobił mi masaż szyjki, o masakra piłą mechaniczną,myślałam że go posikam.Jutro o 8 mam być w szpitalu. I raczej będą wywoływać jak samo nie ruszy. Rozwarcie na 3 cm już mam.

Wiolka, więc mocno trzymam kciuki! Oby masaż zrobił swoje i ułatwił zadanie:) Być może już jutro będziesz po wszystkim:) A ja czekam na ten dzień babci:-D

Antinetka, za Ciebie i Malutką również trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Powodzenia!

Ostatnia edycja:
ja bym chciala tez urodzic 21 bo to fajna data oczko no i Dzien Babci oczywiscie:-)
Mam takie bole menstruacyjne,ale przechodza...
Teraz jeszcze mi sie mala obudzila i nie chce spac.

A tak wogole to sobie pomyslalam, ze szybciej rodza dziewczyny chyba wysportowane, lub takie,ktore duzo sie ruszaja,duzo chodza.a ja poza sprzataniem w domu to raczej sportu nie uprawiam ani nie plywam, choc sobie obiecalam.jakos cholera nie mam czasu,
ciagle cos w domu do roboty, a to zmeczona jestem, na chwile sie poloze i tak dzien za dniem;-)

Vinga czytalam Twoj porod i choc napewno lekki nie byl, to byl chociaz mega krotki i jeszcze te parcie doslownie minimalne,ale Ci zazdroszcze:-) i dziewczynom czekajacym,podobnego wlasnie porodu zycze, bo wazne tez zeby bylo krotko,wtedy sie czlowiek nie zdazy zmeczyc ani zniecierpliwic bolem;-)

Wiolka powodzonka:-) troche mnie wystraszylas z tym bolem, ale w sumie tez spodziewam sie,ze zupelnie bezbolesnie nie bedzie, wazne,zeby to cos dalo wogole...
Antinetka&&&&&&&&&zacisniete.

Dziewczyny czy wogole ktos tu jeszcze zostanie?

akuku masz racje, nie docenia sie tego czasu, kiedy mozna sie ze spokojem wykapac, do toalety isc, nie bola cycki i obkurczajaca sie macica, szwy i wogole staly placz w nocy;-)
wiec mimo, ze wstaje w nocy do wc, mam te kurcze w nogach i wogole inne jeszcze rzeczy to moj synus jest nigdy bardziej moj niz w moim brzuszku i jak mu tam dobrze to niech pare dni jeszcze posiedzi co tam;-)

jeszcze ja tu zostaje. mam 10 dłuuuuuuuugich dni do terminu. noc była ciężka. Miałam bóle brzucha i okropne kłucie jakby w szyjce. Wstałam do wc - myślałam, że nie dojdę i czekałam aż się rozkręci. i co?? zasnęłam!! a od rana cisza :-(

hej
wink.gif

po wizycie ok

ktg dobrze mala grzeczna byla na badaniu he

rozwarcie na 2cm glowka nisko wyczuwalna przy badaniu
wink.gif
a i ogolnie szyjka już jak to gin powiedziala taka mieciutka jak do porodu

teraz za tydzien ktg jak dotrwam

a brzuch caly czas od wczoraj pobolewa ale nie boli bardzo ale ciezko sie już chodzi.

Ostatnia edycja:
jaguś - to gratuluję udanej wizyty i życzę wytrwałości w wyczekiwaniu, bo mi zaczyna jej brakować :D
wiolka - no to ty będziesz następna. Trzymam kciuki za postęp :)
Blondi - gratuluję udanej wzyty i też czekam na rozwój :)

Ja wczoraj miałam lekkie załamanie. Mala jakby mnie się rusza :/ Nie wiem czy to przez pogodę czy to coś innego. Martwiłam się, ale w końcu zaczęła kopać mnie po pęcherzu. W nocy twardniał mi tak brzuch, że co 2 godziny do toalety szłam bo nie mogłam wytrzymać. A tak to żadnych objawów :( Nastawiłam się na piatek na szpital. No trudno, będą mi wywoływać, strasznie się boję tego. A z drugiej strony już bym chciała małą ptzytulać :( Tak długo każe mi na siebie czekać....

gratki wizyt ;***

kaha popatrz na to z innej strony bedziesz sie miala stawic na wywolanie to makijaz i fryzurke sobie strzel dla pociechy :)

ja tez dzis wizyta zamierzam zmolestowac lekarke zeby mi zrobila masaz szyjki mam nadzieje ze mi sie uda ;) trzymac kciuki ;*

a no i dzis wgl moj suwaczek szaleje a ja nie ;D
wizyte mam na 12.30

Jabtylko na chwilke;) i przepraszam ze tylko o sobie;) dzisiaj wychodzimy do domku;);););)ja sie juz czuje pk,bez lekow funkcjonuje,z malym tez ok wszystko wiec nas wypuszczaja;);););)

reklama
ja po wizycie

ktg masakra bo mala jakby wscieklizny dostala ... nic nie dalo sie wyczytac

cisnienie 142/88 ale pewnie dlatego ze przed wyjsciem operacje na swoim palcu robilam ... tzn odklejalam opatrunek bo sobie wczoraj ucielam kawal opuszka (ja nie moge isc zdrowa na porodowke :|)

waga 15 na plusie ... ehhhhhhhhhhhhhhhhh

glowka 34/35 cm ... ehhhhhhhhhhhhh

rozwarcie 2cm szyjka wiotka czyli jest dobrze ... glowe dostal juz przy badaniu ale jeszcze moglaby sie troche znizyc to wtedy juz by poszlo ... bo przyszlyby w koncu skurcze odpowiednie i pchneloby wszystko

stan wod prawidlowy, tylko lozysko juz dojrzale w tamtym tygodniu bylo znacznie mniej wiec :

kolejna wizyta 20 stycznia jesli nie urodze i wtedy bedzie dzwonil do szpitala zeby jak cos przyspieszyc ten porod... wiec najpozniej 20 bede miec mala przy sobie mam nadzieje

Do góry