reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

anisen bardz dobre wiadomości..I faktycznie Twój dzidziuś juz nie taki Malutki:):):)

inomama no to widzę, że masz ochotę na przejęcie pałeczki w naszej sztafecie:p:p

miejski trzymam kciuki zeby poród Ci się zaczął w dzien w dzien skonczyl:):):)

Ja dzisiaj w nocy praktycznie nie spałam...Mały sie bardzo prężył w brzuchu...miałam wrazenie nwet ze jakies skurcze delikatne....ale zoaczymy...w czwartek mam USG, a w poniedziałek ide na ktg...chyba ze cos wyjdzie na usg to podjade w piatek....dla mnie magicne bedzie teraz 14 dni...zeby je wytrwac I do 1 stycznia I ogę iśc rodzic....nawet szcz4erze to bym bardzo chciała...nie chce mówić ze mam dość ciązy, ale jestem juz bardzooo zmeczona....:-(

reklama
Inomama doczytałam ;) kochana jeszcze sie nie rozpakowujemy ;) Kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę.

Bandytko ja rodziłam raz w nocy ( Kinga przyszła na świat 1.35) a raz w dzień ( Kuba 15. 25) i przyznam ze w dzień strach ma mniejsze oczy ;) Życzę w dzień, wiecej sie dzieje ;)
Tak samo sobie życzę

Ikasia spokojnie, jeszcze masz czas ;) Na USG będzie dobrze . Będziemy kciuki trzymać mocno &&&&&.

GBS to wymaz w kierunku paciorkowców z pochwy i odbytu. Jesli by wyszło dodatnie antybiotyk jedzie z tego co wiem to już w czasie porodu, jeśli ujemny to luz ;)

mi wyszedł gbs ujemny :)

Anisen no to kawał chłopa:-D jesli posiedzi jeszcze te 4tygodnie to 4kg raczej przekroczy...Ja i tak się dziwie ze Ty tak długo się trzymasz! NAprawdę bo przy 2ce malutkich dzieci to jest dla mnie nie możliwe!!!A Ty już dawno miałaś krótką szyjkę a jakoś dałąś radę i w sumie teraz to już spokojnie:tak:

Jej ja jutro wizytacja u gina a przed nią z bliźniakami do lekarza bo mamy już temp,zaropiałe oczka, bół gardła i katar:wściekła/y: więc pewnie całą rodziną pójdziemy po ich wizycie na moją...:sorry2:

Anisen - faktycznie duży:)

ja niby zaczęłam rano, ale urodziłam o 23.30! Mam nadzieje, że tym razem będzie szybciej trochę ale coraz większego pietra mam!

inomama - no to nieźle. Oby teraz szyjka sama trzymała.

Dziewczyny a jak Wy czujecie ruchy? Tzn mój niby główką na dole, ale kurde nie czuję kopów pod zebrami. Tylko najczęściej czuję jak coś dużego mi się wypycha po prawej stronie, a po lewej jakby mi w bok stopę wbijał.. Za chunt nie potrafie sobie wyobrazić jak on tam lezy:(

wiolka juz juz mojego Synka tez srednio czuje pod zebrami...bardziej na dole...mam wrazenie ze z mojego pecherza sobie podusie zrobil:p:p

Inomama, zszokowałam się lekko, że ci te szwy zdjął doktorek ot tak... ściskaj nogi, kochana, niech Laurencja w brzuszku jeszcze posiedzi...
Anisen, gratulacje dorodnego dziecięcia!
My dziś też po wizycie, wyszło, że mam trochę anemię, ale poza tym chyba OK. Pobrała wymaz na paciorkowca, ale mówiła, że przy cc to i tak nie ma żadnego znaczenia dla Leny. W ogóle prawie tego nie poczułam, gdyby mi nie powiedziała, co robi, to chyba bym się nawet nie połapała.
Trochę jestem zła, bo strasznie mnie swędzi wszystko od paru dni, ale nie zleciła mi badania na cholestazę... A ja wściku dostaję chwilami i nie wiem, co robić :( Stopy i kostki nadal mam jak słonica, prawie się już przyzwyczaiłam i mało wychodzę, bo idąc po schodach na dół mam wrażenie, jakby mi skora miała popękać, aż boli.
W dodatku okazało się, że ona tylko do końca roku pracuje, więc na sam koniec ciąży dostanę jakąś inną lekarkę. Po prostu super :(

Diablica ja chodzę prywatnie i miałam zawsze co 3 tygodnie wizytę. W 34 tygodniu umawiałam się na za 2 tygodnie a teraz już co tydzień, ale między świętami przerwa.

Anisen super że serduszko zdrowe.Gratuluję! Duży chłopak. Mój Wojtuś na skończony 37 tc miał podobno 3050g
A teraz czekamy kiedy dzieciaczki będą chciały opuścić brzuszki:-D - przecież same wybiorą, prawda?.

Inomama ja sobie wyobrażałam to ściąganie szwów jako taki zabieg wiesz znieczulenie i te sprawy...
35 tc no to jeszcze Laurka troszkę mogła by posiedzieć po tamtej stronie brzuszka:tak:.

Marika GBS to pobieranie wymazu na paciorkowca, coś jak cytologia. Ja płaciłam 22zł u nas. Badanie jest wymagane przy przyjęciu do szpitala.

Antinetka nie martw się do przodu, może ta nowa gin będzie lepsza niż ta co teraz

Gratki wizyt
Anisen super wiesci ! Ciesze sie ze maly ma zdrowe serduszko! Gratuluje, waga wow;-)

Inomama to teraz noga na nogę i oby do terminu :)

Ja juz odliczam , codzien tarmosze ubranka i czekam czekam czekam!:) Swieta niech przelecą szybko , potem do Nowego Roku moment zleci i jestem zwarta i gotowa!

reklama
Ale się cieszę. Dzisiaj jak byłam na izbie te przepływy były już przyzwoite , a to bardzo dobra wiadomość:) tak bardzo się cieszę. Bo już mi to spokoju nie dawało. Teraz mam tydzień spokoju. A już dwa razy w tygodniu jeździłam na usg i ktg. Kolejna kontrola w wigilię. Mam ciągle uważać na ruchy bo to wyznacznik w moim przypadku. Cudownie.

Anisen strasznie się cieszę że u Ciebie też dobre wieści . to tańczymy ze szczęścia dzisiaj obie:)

Inomama z jednej strony dobrze, że masz już za sobą to ściągnięcie szwu. Ale Laurka siedz sobie grzecznie w brzuszku u mamusi jeszcze chociaż 3 tygodnie.

Magsus moja córeczka też urodzona z wagą 3310 g . też w 40 tygodniu:)

Diablica ją mam wizyty co 3 tygodnie. Teraz już co dwa mają być.

Do góry