reklama
Marika30708
Fan(ka)
Dziewczyny ja mialam pobrany wymaz. Zanioslam do laboratorium i mowie ze to wymaz taki przed porodem. One mnie pytaja czy bakteriologie i cos jeszcze ( nie pamietam nazwy) i ze bakterie to 40 zl a te drugie to 35zl. Kolezanki mialy robione to za 40zl wiec i ja to wzielam. Mam nadzieje ze to bedzie to co trzeba
Ech, jak mnie wkurzają dziury w pamięci... Wczoraj pojechałam po wyniki cholestazy. I zapomniałam odebrać wyniki paciorkowca. Grrr... muszę raz jeszcze jechać. Dziś pojechałam na wizytę do gina i od razu odebrałam wyniki morfologii i moczu, ale jak wrócilam do domu to przypomniałam sobie że przecież tam jeszcze jakieś badanie krwi było... i zapomnialam o nim... a facet w szpitalu się pytał czy tylko morfo i mocz...
Dobrze, że w piątek mam ktg to dowiem się co tam jeszcze było (chyba żółtaczka B....)
No ale...
Pan doktor powiedział, że szyjka długa i wciąż zamknięta I że nie wygląda na to, żebym na dniach rodziła Więc jeszcze potrzymam się w dwupaku (opieprzyłam rodzinę, że mnie wysyła na porodówkę w ciągu tygodnia bo jak już pisałam, robią zakłady czy urodzę 22 czy 24/25.12 hehe). No chyba, że nagle Oliwka stwoerdzi, że znudziło jej się wodne życie kijanki
I kazał mi zrobić kolejną morfologię... dzień przed cesarką.
Gadałam z nim też o oddaniu krwi pępowinowej do banku ogólnego. Bo skoro ja nie skorzystam, może komuś się przyda. Zabrał mnie na oddział położniczy, zobaczyłam jak tam wygląda (dobre warunki tam mają z tego co widziałam. Oddział odnowiony i ładny) i pogadałam z położnymi. No cóż, jak urodzę w styczniu, to może się załapię na zestaw do banku komórek.
Ha, no i w piątek mam ktg i dowiedziałam się, że jak się na ktg upomnę i powiem który lekarz kazał mi zrobić usg to mi zrobią bez zapisów i skierowania (a miejsc na usg już nie ma w tym roku...) więc będę miała nadprogramowe spotkanie z Oli
I proszę o wpisanie 20.12 KTG i USG
Więcej wizyt mieć już nie będę Ani u mojej pani doktor (się już ze mną pożegnała w zeszłym tygodniu i zaprasza mnie miesiąc po porodzie na kontrolę), ani w szpitlau u doktorka (też już mnie nie chce widzieć przed porodem...)
Ale powiem Wam, że jestem już strasznie zmęczona Dziś w nocy budziły mnie skurcze... Rzadko i nieregularne, ale budzily. I znów strasznie źle spałam Już zapomniałam co to normalny sen
Dobrze, że w piątek mam ktg to dowiem się co tam jeszcze było (chyba żółtaczka B....)
No ale...
Pan doktor powiedział, że szyjka długa i wciąż zamknięta I że nie wygląda na to, żebym na dniach rodziła Więc jeszcze potrzymam się w dwupaku (opieprzyłam rodzinę, że mnie wysyła na porodówkę w ciągu tygodnia bo jak już pisałam, robią zakłady czy urodzę 22 czy 24/25.12 hehe). No chyba, że nagle Oliwka stwoerdzi, że znudziło jej się wodne życie kijanki
I kazał mi zrobić kolejną morfologię... dzień przed cesarką.
Gadałam z nim też o oddaniu krwi pępowinowej do banku ogólnego. Bo skoro ja nie skorzystam, może komuś się przyda. Zabrał mnie na oddział położniczy, zobaczyłam jak tam wygląda (dobre warunki tam mają z tego co widziałam. Oddział odnowiony i ładny) i pogadałam z położnymi. No cóż, jak urodzę w styczniu, to może się załapię na zestaw do banku komórek.
Ha, no i w piątek mam ktg i dowiedziałam się, że jak się na ktg upomnę i powiem który lekarz kazał mi zrobić usg to mi zrobią bez zapisów i skierowania (a miejsc na usg już nie ma w tym roku...) więc będę miała nadprogramowe spotkanie z Oli
I proszę o wpisanie 20.12 KTG i USG
Więcej wizyt mieć już nie będę Ani u mojej pani doktor (się już ze mną pożegnała w zeszłym tygodniu i zaprasza mnie miesiąc po porodzie na kontrolę), ani w szpitlau u doktorka (też już mnie nie chce widzieć przed porodem...)
Ale powiem Wam, że jestem już strasznie zmęczona Dziś w nocy budziły mnie skurcze... Rzadko i nieregularne, ale budzily. I znów strasznie źle spałam Już zapomniałam co to normalny sen
Ostatnia edycja:
P
Pustiszi
Gość
Gratuluje wizyt i za dziś &&&
siva
Fanka BB :)
Dzięki Dziewczyny za wsparcie – stwierdzam, że będę z Wami, to przynajmniej głowę czymś zajmę. Nadal po drugiej stronie Matrixa jestem – cała w rozsypce, ale muszę trzymać fason przed ludźmi i przede wszystkim przed moją kochaną Julką.
Nawet się dobrze wizytą nie nacieszyłąm z tego wszystkiego
Anisen super, że u Ciebie też dobre wieści .
Inomama – szepnij Laurce od Cioci, że ma sobie w brzusiu Twym ślicznym znaleźć ciepły kącik i jeszcze chwilę tam przycupnąć.
Magsus moja córeczka urodzona z wagą 2980 g . w 39 tygodniu
Diablica ja mam wizyty co 3 tygodnie. Wychodzi na to, że 8 stycznia ostatnia, a potem to już ktg tylko co tydzień
Marika - mnie też pytali na co ten wymaz. Na szczęście doktorek dobrze próbkę opisał
Salli - super, ze wszystko ok u Ciebie. Już za chwileczkę już za momencik - jak to śpiewał pies Pankracy w czasach mojego dziecięstwa
Idę dalej nadrabiać, póki młoda śpi jeszcze.
Dziękuję, że jesteście J.
Nawet się dobrze wizytą nie nacieszyłąm z tego wszystkiego
Anisen super, że u Ciebie też dobre wieści .
Inomama – szepnij Laurce od Cioci, że ma sobie w brzusiu Twym ślicznym znaleźć ciepły kącik i jeszcze chwilę tam przycupnąć.
Magsus moja córeczka urodzona z wagą 2980 g . w 39 tygodniu
Diablica ja mam wizyty co 3 tygodnie. Wychodzi na to, że 8 stycznia ostatnia, a potem to już ktg tylko co tydzień
Marika - mnie też pytali na co ten wymaz. Na szczęście doktorek dobrze próbkę opisał
Salli - super, ze wszystko ok u Ciebie. Już za chwileczkę już za momencik - jak to śpiewał pies Pankracy w czasach mojego dziecięstwa
Idę dalej nadrabiać, póki młoda śpi jeszcze.
Dziękuję, że jesteście J.
Ostatnia edycja:
Akuku
Fanka BB :)
Inomama w sumie dobrze ze te szwy zdjac..bo one jednak wlasciwego porodu nie wstrzymaja a mogly by szkody narobic... tymbardziej ze rozwarcie sie juz robi. Trzymam kciuki by Lurka grzecznie jeszcze z 2 tyg posiedziala w brzusiu.
Anisen ciesze sie ze z serduszkiem wszystko cacy...u Ciebie to moze sie zaczac zaraz juz. Ja ma skurcze ale rozwarcia brak wiec moze I do stcznia dotrwam ktoz to wie hehe.
Anisen ciesze sie ze z serduszkiem wszystko cacy...u Ciebie to moze sie zaczac zaraz juz. Ja ma skurcze ale rozwarcia brak wiec moze I do stcznia dotrwam ktoz to wie hehe.
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
Salli - nie martw się ja ostatnio jechałam z karteczkami na wizytę - oddzielne pytania na USG, oddzielne do gina.... jakaś masakra
A z tą kijanką - to ona już jest wielką kijanką - żabką księżniczką / księciem
powodzenia na wizytach
A z tą kijanką - to ona już jest wielką kijanką - żabką księżniczką / księciem
powodzenia na wizytach
vinga89
mamusia syneczków
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&&
reklama