reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
monika jezeli dobrze pamietam to chyba po 6 tygodniach, chcoiaz ja bylam szybciej bo nie dawalam sobie rady z zapaleniem piersi i dostalam wtedy antybiotyk od gina, na szczescie taki przy ktorym moglam karmic

Dziewczyny, jeszcze mam pytanie, teraz mi się dopiero przypomniało - w USG lekarz wpisał mi 2. stopień dojrzałości łożyska w skali Grannuma - czytałam na ten temat trochę w necie, ale za wiele z tego dla mnie nie wynika i trochę się boję, czy za wcześnie nie urodzę :(
Czy któraś z was może to jakoś sensownie skomentować?

Antinetka, z tego co się orientuje to są 4 stopnie--0,1,2,3...stopnien 0 jest na poczatku ciązy, w połowie powinien miec 1, potem w 3 trymestrze 2, a na koncu ciązy 3...to chodzi chyba o to czy łozysko dalej spełnia swoje funkcje, I odżywia maluszka...jeśli masz 2 stopien na tym etapie to chyba dobrze...ja jestem mniej więcej tydzien przed Tobą I na ostatni usg wyszło mi ze jeszcze jestem w 1 stopniu

Grudnióweczka GRATULUJE:*:*

reklama
hej, u mnie tez wszystko ok, mały ułozony jest głowka w dól, pupa po lewej stronie przy pepku, no a nogi wystaja i kopia prawa strone brzucha tak jak myslalam. Wszystkie wymiary ok, serduszko bije jak trzeba, raczkami ruszal.
Wagi nie znam, zdjecia tez nie mam dopiero za ms-c mam sie dowiedziec. Kolejna wizyta 02.12.

Do góry