reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja podobnie jak malinka lekarz mówi ze wszystko ok i tyle jak chce coś wiecej wiedzieć to muszę dusić jak cytryne :-)

Marika nasze matki to powinny sie zakumplowac u mnie był tekst. ( kto sobie zrobił niech sobie wychowuje ) a powiem ze na prawie 3 lata życia mojej córki zostawiłam jej dziecko moze z 5 razy i to góra na 2 godz zawsze wszedzie ja biorę nieraz chora z gorączka musiała ze mną jechać sprawa była ważna bardzo inaczej bym dziecka nie ciągnęła . Teraz u mnie wet za wet nie chcesz sie wnuczka zajmować nie bedziesz !!!! Nawet jak bedziesz chciała unikam matki a ze Julia ciągle ze mną to tez jej nie widuje i wiesz są efekty dziś o 19 musiałam pilnie wyjechać na 15 min do R zawieść mu jakieś dokumenty do firmy i matka słyszała ze to pilne i muszę szybko jechać wiec wpadła na górę i mówi Julia chodź do babci a ja ( wyrodna córka ) mówię sama sobie zrobiłam sama sobie wychowam i sama sobie poradzę !!!! Wiem ze to nie było miłe ale to taka terapia szokowa dla mamy . Ja dwa tyg temu brałam córkę że sobą do gin bałam sie ze mnie nie przyjmie i na szczęście spotkałam tam koleżankę z córka u okulisty była poprosiłam o 10 min uwagi dla Julii i udało sie . Dodam ze moja mamcia leżała do góry d.... I na wieść ze mam wizytę u gin zrobiła sie obłożnie chora :baffled:

reklama
dziewczyny powiem Wam ze czasem po tym co piszecie to mnie ten system opieki nad ciezarna w tym kraju przeraza.ja ani razu w tej ciazy nie mialam badania ginekologicznego! jak ide do poloznej, to tylko przylozy aparat do pomiaru tetna i na oko liczy ile jest, pogada troche czasem zmierzy brzuch i to wszystko. a o jakiejs szyjce sprawdzaniu nie ma wogole mowy...i jak wszystko idzie ok to to ma sie szczecie a jak nie, to po prostu ma sie pecha i moja kolezanka np. urodzila w 27 tygodniu w szpitalu ze specjalna aparatura wczesniaczek naprawde,ale teraz juz z dzidzia wszystko ok, tylko rzez co przeszla, to nawet szkoda opisywac.
takze dobrze w tym wszystkim,ze chodze na prywatne usg i jednak mi ta szyjke sprawdzaja chociaz.bo badania ginekologicznego nie bede miala do konca....

Wow, nie czytałam Was 2 dni a tu taka produkcja.
Gratki wizyt i kciuki za następne.
U mnie mała zmiana w wizytach. Idę jutro na 14.15 a nie w poniedziałek. Coś mnie tam na dole swędzieć zaczęło i wolę sprawdzić. W tabelce proszę już nie zmieniać tylko podam po prostu jutro termin nastęonej wizyty.
Siostra mojej bratowej przedwczoraj urodziła córeczkę. 50cm i 2700gr, przez cc planowe. Obie kobitki zdrowe i szczęśliwe.

Ostatnia edycja:
oj to widze,ze z ta szyjka roznie bywa- zalezy od podejscia lekarza do sprawy. A mam jeszcze wazne pytanie do tych z Was ktore maja lub mialy jakies skurcze. Czy jak jest skurcz to twardnieje i boli cala macica/caly brzuch czy czesc np tylko nisko na dole?
wiecie teraz leze i zastanawiam sie nad kazdym zakluciem, pobolewaniem itd. Nie chce sobie nic wkrecac i martwic sie na zapas,ale wole sie was zapytac,bo jestem zielona jesli chodzi o ciaze:zawstydzona/y:

Mnie też gin bada przy kazdej wizycie na samolocie jak szyjka wygląda....to jest jednak wazne...

kasia no co ja Ci moge napisać...cięzka sprawa o sama czesto o to pytam jak to wyglada takie twardnienie macicy,brzucha....Jedne dziewczyny okreslja to jakos twardnienie calego brzucha i to czuć,że mięsnie sie napiely i po chwili puszcza i jest luz,co do klucia w macicy,też czasem mam,są sporadyczne i jednak wszystk się naciąga,jesi jednak ból Cie bardzo niepokoi zawsze mozna skonsultowac to z ginem jesli jest mocny,taki tepy ból...
Zazwyczaj jak sie przeciezy to może sie taki pojawić,także wtedy odpoczynek i po nocy powinno być lepiej.

Co do skurczy jeszcze,bo doczytałam...hmm ja ostatnio zaobserwowalam u siebie to,,zjawisko''myślalam że nie bede wiedzieć czy to skurcz czy co,ale zaraz wiadomo że jest to skurcz i brzuch sie napina,u mnie zaczął sie tak od gory brzucha,czyli od dna macicy jest taki ucisk-ja to tak odczuwam jakby mnie coś nacisło i puscilo zaraz,Czasem ucisk rozlewa się po całym brzuszku do dołu.
tE skórcze na tym etapie moga być naturalna sprawą bywają one nawet od 20 tyg,pod warunkiem ,że nie są zbyt częste i bolesne-w moim przypadku staly sie za czeste i teraz mam sprawdzane powody czy nie mam jakis bakterii w macicy.

Ostatnia edycja:
hej.
Wczoraj wrócilismy po 23 i ja zaraz spac. Mały rośnie, wazy prawie 850. Norma :)) serduszko śliczne, dał zobaczyć komory aortę, przepływy, choć jak szalony potem skakał. Dał zobaczyć śliczną buzię :)) a potem kopał już tak ze po głowicy jechał ;)
Szyjka na poziomie 1,4cm i na szczęście bez fenoterolu i bez szpitala. mam tak samo dalej sie oszczędzać , no moze nawet trochę wiecej. ciśnienie znów niziutko mimo nerwów :( tylko 80/60.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie bo za 2 mojego gina nie ma w pl - jedzie na jakąs konferencje ( mój to taki co sie stale doszkala). Ale w razie co mama namiar na jego kolegę z prywatnej praktyki i on uprzedzony ;). Od listopada zaczynamy co 2 tygodnie wizyty.

reklama
Do góry