reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Uprzejmie donoszę, że moje Szczęście waży obecnie 324g (+/-47g wg zapisu z aparatu). Tak jak podejrzewałam od dłuższego czasu - chowa się za łożyskiem i generalnie dziś po raz kolejny pokazało nam, że już ma swoje zdanie na przynajmniej niektóre tematy, a na pewno na temat podglądania. Na szczęście udało się zobaczyć, co najważniejsze i... niedługo pojawi się po tej stronie brzucha nasza kochana CÓRCIA!
(Proszę mnie dopisać do listy :))

reklama
Dziewczyny bardzo serdecznie Wam gratuluję, super że z maleństwami wszystko w porządku i już wiadomo kto tam u Was mieszka:tak:

Rozmawiałam wczoraj z koleżanką i ona mi mówi żebym pamiętała, że nie mogę głaskać brzucha. No ja się oczywiście oburzyłam bo jak to mam nie głaskać swojego kochanego szkraba, a ona mi na to że położna ją kiedyś opieprzyła że to może wywołać skurcze. Słyszałyście o czymś takim? Ile w tym jest prawdy?

my tez po wizycie..... My czyli ja I Antos, bo potwierdzil sie chlopiec.... Wszystko w porzadku, badanie dlugie I dokladne, nawet przez moment zmartwilam sie dlaczego , tak dlugo oglada serduszko, ale uspokoila mnie ze wszystko w porzadku! Dzidziol ma juz 17 cm , 384 gr , wrzuce fotki do galerii!:-D

Jagus- ja w pierwszej ciazy uslyszalam raz pytanie " a dotykasz swojego brzuszka" to moja znajoma, ktora tez byla w ciazy I " bala " sie dotykac :confused:ale nawet nie dopytywalam dlaczego mialabym nie dotykac, jakos mnie wtedy zamurowalo! gratuluje wszystkim udanych wizyt , a wizytujacym niedlugo zycze samych dobrych wiesci I wzruszen

Jej dziewczyny-nadrobiłam przynajmniej ten wątek. W pracy sajgon i nie ma kiedy siąść. W domu Olka chora (już lepiej) po 2 dniach w przedszkolu i nie ma czasu na nic. Jak coś Was podczytam to już na pisanie nie starcza czasu a ciągle jestem do tyłu bo produkujecie tak, że aż szkoda słów.

Cieszę się się przeogromnie, że maluszki zdrowe. Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję kopniaków, wiedzy o płci i nawet najmniejszych sukcesów
Elama-współczuję, konował a nie lekarz, nic dodać nic ująć, ale co przeszłaś to Twoje. Teraz odpoczywaj i głowa do góry.
Fifuś-uważaj na siebie i oszczędzaj się proszę
Ja dopiero połówkowe USG 23.09, jak ja to wytrzymam, ech.

reklama
Jaguś - w tym jest prawda ale przy zagrożonych ciążach :) wtedy lekarz sam ostrzega by unikać głaskania brzuszka czy masowania gąbką przy myciu. A normalnie - ciesz się maleństwem pod skórą :)

Do góry