reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja mialam wczoraj wizytę,co sie nastresowalam itp.No a tu jak ujrzałam maluszka,ruszającego się żwawo,jak machał rączką,był taki ruchliwy/a :-) to jest nie do wiary,że takie to maliskie a już tak tam pełza.Wszystko ok,ale w przyszlym tygodniu muszę zrobić test podwojny z krwi a potem usg prenatalne 8 lipca.

reklama
sprawdźcie poprawność wizyt w tabelce, bo tak ostatnio pisałyście "wyraźnie" o następnych wizytach, że chyba z godzinę siedziałam i wpisywałam

Po wizycie....
mega szczęście i mega zmęczenie.. cały dzień poza domem (uroki powrotu do pracy) dzidzia zdrowiutka - zdjątka w galerii
Padam na ryjek...
miłęgo wieczorku stycznióweczki :wink:

tak sobie was czytam i się zastanawiam - jak lekarz badał mi ciśnienie to miałam 140/83 ale nic nie powiedział, żeby było nie tak - inna sprawa że ja przed ciążą miałam tendencję do wyoskiego ciśnienia więc może to taki urok...
Następna wizyta za 3 tygodnie (w 12 tygodniu) - usg i jak rozumiem od razu przeziorność się sprawdza wtedy?:)

Na pewno z tym ciśnieniem też masz wszystko w normie skoro wcześniej miałaś wyższe - poprzednio jak miałam mierzone to wyszło mi 120/80 więc też nieduże i lekarz powiedział że na pewno jeszcze się obniży i to jest normalne. Na szczęście w żaden sposób tego nie odczuwam bo zawsze miałam dość niskie:)

Zastanawiam się za to, czemu lekarz kładzie tak wielki nacisk na to że powinnam dużo pić... Oczywiście wiem że to i tak jest wskazane żeby pić ok. 1,5 l dziennie ale jakoś nigdy nie miałam do tego tendencji a jeszcze kilka dni temu było tak że nawet po kilku łykach wody biegłam do łazienki więc ciężko mi to przyjmowanie płynów szło:) Wiecie może jaki to nawadnianie się ma wpływ na maluszka?:tak:

reklama
Do góry