reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasieńka spora ta Twoja córeczka:) mamy na ten sam dzień termin a moja mała w dzień wigilii miała 2661 g . Teraz myślę około 2800 ma no może ciut więcej. Ale tak jak piszesz każde usg może się mylić. Ciekawe w jakim odstępie od siebie uda nam się urodzić. Choć u mnie ma być planowe cc. 13 stycznia powinnam wiedzieć kiedy dokładnie:)

Salli kochana super że wszystko ok. Było trochę nerwów ale spokojną już jesteś:) masz mała wiercipiętkę:)

reklama
Kurcze dxiewczyny zazdroszcze wam tych czestych wizyt teraz I tego ktg I sprawdzania rozwatcia itd. . U mnie tak jak u Akuku... Juz nic nie robia na tym etapie. Chocisz z powodu wielkosci brzuszka polozns wyslala mnie w pon na sprawdzenie do szpitala. Ale pewnie bedzie tylko szybkie usg I to wszystko. Ale w sumie w puerwszej ciazy juz na tym etapie nie mualam nic wiec sie okaze co mi tam zrobia w ten poniedzialek.

Jakbym pojechala do szpitala i powiedziala ze mam skurcze to sprawdza czy mam rozwarcie zeby wiedziec czy zostawuc mnie w szpitalu czy nie...ale ja wiem ze to jeszce nie porod wiec po co jechac i czas tracic... a jak szyjka zamknieta to tylko mnie bolec bedzie ...

Gratuluje udanych wizyt !!

Ja juz po KTG skurcze non stop do 70% tych najsilniejszych nie czulam a te na 50% odczuwalam dlaczego? A kto to wie... Maly skakal i zasypial skakal i zasypial KTG ciut dluzej mialam ze wzg. Na te wyzsze poki co nie rodze ale przebieranie nogami graniczy z cierpieniem wrecz ;/

Hej dziewczyny, gratuluje udanych wizyt:-)
Ja tez melduje sie po przedostatniej wizycie u poloznej. Waga malenstwa 2900-3000g, wiec ok mysle;-)do terminu jeszcze 3 tygodnie.
Nastepna wizytka 16.01 i jak bede chciala to zrobi mi masaz szyjki by przyspieszyc sprawe. To bedzie 6 dni do terminu.Wiec juz wiem,ze napewno skorzystam;-)
Poza tym mi zbadala tetno dzidziusia i cisnienie, mocz. takze tez tak jak Akuku i Anbas zadnych rewelacji na tych ostatnich wizytach. Dobrze, ze chociaz od 35 sa juz wizyty co 2 tygodnie.
No i podoba mi sie,ze moge napisac na specjalnym schemacie swoje oczekiwania i przemyslenia odnosnie porodu,doswiadczen z poprzednich porodow i form znieczulenia np. wtedy jak sie wchodzi na porodowke to polozna czyta to i ma juz jakis obraz sytuacji, jak moze najlepiej pomoc.

Poza tym dostalam oferte akupunktury na te niespokojne nogi i spuchniete rece i nogi i kto wie chyba skorzystam, bo wklucia bola chwilke a te objawy tak mecza, ze 100 razy wole juz te wklucia gdyby mialo to pomoc;-)

Akuku masz racje, jesli szyjka niegotowa, to rzeczywiscie tylko bol wiekszy

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt, sporo ich dziś:)

Kasieńka,
super plan na wykurzenie małego:-D

Salli,
dobrze że lekarz woli się upewnić:)

Ja też już po i w sumie wszystko z dzidzią w porządku więc jest dobrze:) Malutka waży 2600, więc od 19.12. przybrała 400 g, ale dalej jest drobniutka:) Gin podtrzymuje wersję, że nie wszystkie maluchy muszą się rodzić ważąc 4 kilo;-) Po badaniu stwierdził, że szyjka jest na chwilę obecną całkowicie nieprzygotowana do porodu, zamknięta więc nie ma na co liczyć w najbliższym czasie... I oto tak z terminu OM 06.01 raczej nic nie wyjdzie, wg USG mam 14.01 ale gin obstawia że też przenoszę, tak że kto wie czy nawet do około 20-ego się to moje czekanie nie przeciągnie:dry:
Poza tym stwierdzam że moja Julka to mały oszust, bo była taaaaka grzeczna na badaniu, ledwo raz mnie kopnęła a jak wracałam do domu to zdawało się, że brzuch mi rozsadzi:-D

Proszę o wpisanie kolejnej wizyty - 14.01 wizyta kontrolna i KTG:)

Gratuluję dziewczyny pozytywnych wieści z wizyt

My też już po,ktg ok,jeden skurcz na 50,szyjka zamknięta nic się nie dzieje,ale coś gin(znajoma)mówiła ze mam wąskie ścianki i może być trudno urodzić...:baffled:
Pobrała mi wymaz na te4go gronkowca bo mój gin chyba zapomniał...wizyta u niego dopiero 8,a tydzień czeka się na wynik,więc byłby 15...gdzie ja już 40tydzień będe miała,więc dobrze że zrobiła i na pon będzie:-)
W razie co kazała od razu przyjeżdżać na szpital,nie czekać długo,bo jak jestem po cc to nie mogą mnie długo męczyć bo już teraz czuję rwanie w miejscu cięcia...więc jak by słabo akcja się rozwijała to bądą pewnie cc robić,ale na razie planowo jest sn:tak:

Ja też po wizycie, i nic się nie dzieje, tzn szyjka zachowana, rozwarcia brak. Lekarz powiedział, że teoretycznie mogę już rodzić, bo 37 tydzień skończony, mogę za 3 dni a mogę za 3 tygodnie, jeśli do 20 stycznia nie urodzę, to dostanę na wizycie przekaz do szpitala na 28 stycznia na wywołanie, więc mam nadzieję, że Tymuś będzie chciał wyjść troszkę wcześniej. Waży około 3100 -3200 :tak: mam nadzieję, że dużo większy nie będzie, bo ciężko będzie rodzić :-D ilość wód płodowych odpowiednia, łożysko 2 stopnia, ogólnie ok, teraz tylko czekać ...

GRATULUJĘ udanych wizyt !!!

reklama
Gratuluję udanych wizyt i zapisów ktg:)

Ja też już po. Szyjka nadal do tyłu jak to określił, dalej 1 cm rozwarcia, w skrócie jeszcze nie rodzę. 8.01 mam (to termin z usg) mam przyjść na ktg. A już bym tak chciała mieć Jasia przy sobie:)

Do góry