reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Salli - no kurde, to Ty też z pietrem byłaś! dobrze, zę skończyło się ok!

Kasienka, Kaha, Pustiszi, Justynaj, Jaguś, Milusia, Tamtusia, Wiolka, Malinka, Elama, Bluelovi - gratulacje zatem! kolejna wizyta/ktg zaliczona:)

Ikasia - i nie zaniepokoiło lekarzy takie wywijanie Małego? kurde, może ja bez sensu się denerwuję...ale u mnie aż maszyna pikała, wyła i na czerwono świeciła:(

Cleopatra - boi się mąż po prostu może? A Ty sobie spokojnie leż, czekaj, przy zamkniętej szyjce przez 2 dni nic nie powinno się zdażyć!

Emka - trzymam mocno kciuki, niech zdejmują, bo to już nie przelewki!

reklama
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Cleopatra, rozumiem co czujesz jeśli chodzi o obecność męża przy porodzie - ja też bardzo bym chciała, żeby m był ze mną i mimo że jest na miejscu to ma taką pracę, że jak się mu nie uda z nikim zamienić albo nie trafimy na dzień w którym akurat ma wolne to nie ma szans by wyszedł chociaż chwilę wcześniej, więc do końca nie będę wiedzieć, czy będziemy rodzić razem:)

Kurczę Inomama a może w trakcie KTG miałaś wysokie ciśnienie i jakoś się to Laurce udzieliło, że tak jej tętno poszło w górę? Nie martwi się, z małą na pewno wszystko w porządku:tak:

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za kolejne .

Inomama nie martw się kochana. Na pewno wszystko u Laurki ok. Szkoda że Twojego gina nie było. Kiedy wraca z urlopu?

kurcze, wlasnie moje cisnienie - tak jak pisałam 83/50...po kawie...a serce bije znowu tak, ze w glowie slysze...a gin wraca we wtorek - od razu bede stala przed drzwiami!

To może po prostu KTG ją uchwyciło w momencie jak była bardziej aktywna i stąd to tętno? Nie znam się ale chyba lepiej tak niż gdyby było zbyt niskie... Mam nadzieję, że gin Cię uspokoi:tak:

Gratuluję wizyt dziewczynki :) i trzymam kciuki za kolejne.

Kajtek nie gadaj głupot :p Na Madalińskiego, jak z dzieckiem jest ok i z Tobą też to trzymają 3 dni, a nie tydzień. To nie lata '80. Teraz jak najszybciej po cc wysyłają do domu.
A, i przygotuj się na długie czekanie do ordynatora. Bo najpierw przyjmuje pacjentki które są umówione na godzinę (a zaczyna przyjmować o 12 do 15 i terminy są do niego tak bajecznie długie że szok. Nawet i miesiąc), a potem dopiero te które mają "się zjawić" i to też "ile mu się uda". Jak się zjawisz przed 9 rano to masz szansę być na początku kolejki "dodatkowych". Ja przyjechałam na 10 i byłam 5. A i często zastępują go inni lekarze, więc możesz się wcale do niego nie dostać tylko np do jego zastępcy, albo innego lekarza położnika. Wiem, bo sama byłam u niego 2 razy żeby umówić sie na cc (raz trafiłam na głupią cipę która odwalała każdego z cc, a drugi raz byłam u zastępcy ordynatora). No chyba, że uda mu się przyjąć na oddziale. A tam cholernie często jest na sali porodowej.

Kajtek, ale czemu masz mieć cc???Jakie są wskazania?Bo tak "na chce mi się" to raczej cc się nie robi...(chyba że w prywatnej klinice)

Inomama kurcze,to masz mega niskie te ciśnienie...może sex na podniesienie?;-):-D

Kajtek, ale czemu masz mieć cc???Jakie są wskazania?Bo tak "na chce mi się" to raczej cc się nie robi...(chyba że w prywatnej klinice)

A no właśnie Kajtek, i za cc "bo nie chcę sn" musisz zapłacić albo mieć papier od lekarza specjalisty że nie możesz rodzić sn z jakichś powodów. Np przez wadę wzroku, schorzeń ortopedycznych, neurologicznych itd. Za "chcę" na Madalińskiego płacisz a i też niechętnie sie zgadzają na takie coś, bo to szpital pro naturalny pod każdym względem.

Hej

Ja dzis wizyte mialam i dowiedzialam sie wielka nowosc ze
URODZIC MOGE TERAZ JUZ ALBO MAX 12 DNI PO TERMINIE MI BEDA WYWOLYWAC!! WOOW NO JA NIE WIEDZIALAM HEHE

A tak serio to skurze mam takie ze mnie sciaga a dziecko jest nad kanalem...ehh

Gratki wiyzt.

Inomama wszystko bedzie dobrze musi byc!!!

Kolejna wizyta 17.01 w dniu terminu, zadnych ktg itd bo po co...

reklama
2 lata temu mialam cc i teraz nie musze godzic sie na poród naturalny , tak mi powiedziala gin i wiele innych osób , Dostalam skierowanie od gina na ktorym pisze..''stan po cc , brak zgody na poród naturalny'' i cos tam jeszcze ale nie moge rozczytac...

Co do ordynatora to wiem ze przyjmuje tylko w poniedzialki ale ze w ten poniedzialek jest swieto to mam przyjsc we wtorek rano i go szukac XD

Do góry