reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Salli moze masz juz skurcze I nie bedzie chcial ryzykowac I szybciej cc zrobia ??
Trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz.

Jak ja wm zazdroszcze tych wizyt ktg I wszystkich kontroli, badan rozwarcia usg, przyplywow itd.. ja jutro ma wizyte.. pobiora krew bo ostanio lekkie obnizenie zelaza bylo, poslucham srrduszka wymaca mi brzuch zmierzy cisnienie I tyle. A chcialabym by sprawdzila czy jakies rozwarcie mam hehe.

reklama
ja po wizycie ... ktg w porzadku choc mala sie wiercila jakby w tyleczku miala jakiegos motorka ... dopiero pod koniec sie uspokoila no i wtedy zaczely sie skurcze ... delikatne z tego co widzialam max 50

a poza tym nie bylo wynikow badan mam sie po nie zglosic jutro ... na wizycie sprawdzil szyjke i glupia szyjka najpierw nastraszyla a teraz nie chce sie rozewrzec ... trzyma jeszcze wewnetrznie :|
mala zostala zwarzona ... lekarz najpierw rekami obmacal brzuch i powiedzial ze wazy kolo 3100, a potem zmierzyl usg i wyszlo 3500 (ja nie chce rodzic takiego kolooooooska raaaany) mam nadzieje ze to usg sie myli bo przy pierwszym Nikosiu to lekarz mial racje co do wagi a tez wlasnie takim macaniem wywazyl malego

wiec zaczynam akcje pod tytulem "porod" koniec z winda ... w koncu bede wykorzystywac meza do oporu :p zreszta on tez juz sie nie moze doczekac ... no i chodzenie ale nie jak slimak tak jak do tej pory tylko z werwa jak kiedys :) sprzatanko
i wykurze tego mojego malego pulpecika :D mam nadzieje ze max do 12 a im szybciej tym lepiej

AKuku a na twoją prośbę nie mogłaby Ci zobaczyć np. to rozwarcie czy masz?

Kasienka gratulacje i oby się udało z tym przyspieszaniem:-)

Ja mam wizytę dopiero wieczorem. no zobaczę co ten mój doktorek wymyśli. Kupiłam już maślane bułeczki bo jak trafię do szpitala to będzie już raczej po kolacji, więc ja bym tam z głodu padła:-D

No,ktg powtórzone i jest ok. Lekarzowi sie pierwszy zapis nie podobał bo był niewyraźny i porwany(mała się wiercila i położna musiała co chwila jej szukać tym urządzeniem),a on lubi mieć wszystko czarno na białym i dokładnie dlatego zlecił powtórkę. I dobrze :) powiedział że gdyby coś było nie tak to by mnie zostawił w szpitalu a tak mam się po prostu stawić na ktg na ip w niedzielę 05.01 :)
Dzieki za kciuki dziewczyny

A skurczy na zapisie jak nie bylo tak nie ma hihi

Ostatnia edycja:
Salli: widać jeszcze musisz poczekać skoro skurczy nie ma :)
kasieńka: no duża już twoja kobitka - może wychodzić :-D ja też mówię - do 3,5kg dam radę urodzić, a potem kolosa nie będę wypychać, więc jak przekroczy mi wagę, to ma wychodzić - ale żeby to matki chciało słuchać...trzeba sprawy w swoje ręce brac;-)
Akuku: no właśnie, a nie możesz poprosić żeby ci zerknęła czy jest rozwarcie czy nie? kto pyta nie błądzi:-D

ja licze ze moze jednak sie usg myli bo to takie przedpotopowe :p choc widac bylo ze brzunio to ona ma :p

teraz trzyam kciuki za pozostale dziewuszki !!

​Salli dobrze ze KTG powtorzyli i ze wszystko jest w porzadku

reklama
Kasienka ale przeciez wcale nie jest taki klocek....a tak jak piszesz..moze usg sie myli:)

Salli ciesze sie ze wszytsko ok:)
Ja już po ktg....mały poprostu dzisiaj oszalał...tętno miał prez prawie całe ktg powyzej 160...a doszło nawet do 200....I za nic nie chciał sie uspokoic:p....kazali mi zjesc batonika przed ktg to zjadłam...I Mały oszalał...I przy tak mocnych jeg ruchach skurcze były dość częte, w zasadzie cały czas na poziomie 40%...niektóre osiagały 50%....no I na dzien dzisiejszy nie rodzę, ale to moze sie zmienic z godziny na godzine...w szpitalu mam sie zjawić we wtorek, najpierw mam ktg, a potem wizyte u ginki I badanie szyjki:p

Do góry