reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Diablica dokładnie - wyjdą kiedy chcą za nic mając nasze terminy :-D moja córa była z USG 10 dni młodsza i na 100%, bo wiem kiedy owulacja była, a urodziła się dokładnie w terminie z OM - i cóż było robić - wody odeszły to rodziłam :tak::cool2:

ja to mówię - byle do 4.01, bo wtedy kończę 37 tc. i może się rodzić juz bezpiecznie kiedy mu będzie pasowało - byle nie trzymał mnie tak do lutego, bo się chłopak za bardzo roztyje jeszcze i biedna matka nie wyprze kolosa ;-)

reklama
A ja mam nadzieje ze mój synalek zechce wyjsc wczesniej;);)
I w zwiazku z tym mam pytanko...bo leci mi siara...i dzisiaj wzielam nawet laktator żeby sprawdzić czy tez leci...no i leci i to dość sporo...czy taki laktator i odciaganie siary moze przyspieszyc porodddd????? I ile po siarze pojawia sie mleko?? Czy to dopiero po porodzie a do tej pory tylko siara??

Ikasia ja bym nie sciagala siary bo to jest bardzo wartosciowe dla dzidzi.. a z wywolaniem to raczej zbieg okolicznosci, bo ja juz powinnam urodzic po takim sprzataniu... hehe

Ostatnia edycja:
ikasia - tak jak mówi akuku. Lepiej nie ruszać laktatorem tej siary, bo jest bardzo wartościowa dla dziecka. Żeby przyśpieszyć poród można stymulować sutki :) Ale nie wyciskać ani nie ściągać laktatorem siary.

A ja mam jutro rano ktg:-)
Właśnie jesteśmy po rodzinnym spotkaniu i siostry M. teściowa jest ginekologiem(zapytała jak się czuję,więc mówiłam ze mam skurcze i już kości czuję ze się rozchodzą) i powiedziała żebym rano do niej przyszła:-)(pracuje na oddziale więc mam nadzieję trafić na nią przy porodzie):-)

reklama
Do góry