reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Blanka - współczuję :( przykro mi.

Inomama - no właśnie ktg nic nie zarejestrowało :)szok: ) mimo że ja czuję to co mówicie, że jest skurczami (to twardnienie, ciągnięcie...). Tzn na tym ktg nie czułam, ale na poprzednim tak. Ale jak zapytałam lekarki co ktg pokazuje to mi pokazała te szlaczki i powiedziała, że dzidzię, moje znaczniki kopnięć i te skurcze których nie mam... Widać nic nie zarejestrowało... albo ja jestem głupia i to nie skurcze a np gazy mi się zbierały ;)

reklama
Podobno z tym wstawaniem po cc jest tak, że każą po jakimś czasie wstać by uniknąć zatoru (czy zastoju krwi), przynajmniej tak na szkole rodzenia słyszałam;-)

Jagus, potwierdzam, tak każą wstawać żeby zatorów nie było. Tzn najpierw radzą ćwiczyć na leżąco jak najszybciej po cc ( między innymi nogami kręcić, lekko podginać, ruszać palcami, żeby pobudzić krążenie, żeby zakrzepicy żył nie dostać bo od tego blisko do zawału i zatoru jak się coś oderwie i popłynie do mózgu). Poza tym należy się zacząć ruszać w miarę szybko żeby uniknąć tworzenia się zrostów tkanki. Jak miałam operację na guza jajnika (a to podobne cięcie tyle że bez chlastania macicy było) to w dzień po niej kazali mi chodzić, stawać przy ścianie i się prostować, masować przy myciu okolice blizny (a rozcięli mnie od pępka do brodacza)

Prosiłabym o wpisanie ktg na 02.01.2014r bo chyba umknęło :)

Marika, ja na drugi dzień wstałam bo leżałam na pooperacyjnej dość długo bo do operacji byłam pod pełną narkozą, więc chcąc niechcąc nie byłam w stanie się zwlec po tym.

reklama
Bluelovi bo nie mialas takiego porodu jak ja :)
Ja 2 dni tez bylam unieruchomiina i pod cewnikiem. Wstawalam tylko umyc sie z kims z rodziny i bylam naszprycowana antybiotkami i przeciwbolowymi.
Sama nie wiem co gorsze. Boje sie obydwoch. Ale wiem, ze to mnie nie ominie ;)

Do góry