reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Sylka - niech Cię nie stresują tam, tylko zrobią tak, zeby było dobrze dla maleństwa!

Ikasia - kurde, też bym się wkurzyła! przecież nie Twoja to wina! szlag! a co do skierowania na poro...jakoś tak to wszystko coraz bardziej namacalne się staje....

Anbas - biedna Ty! trzymaj się!!! mnie boli, ale w porownaniu z tym, co piszesz, to jakby nic:( jak urodzisz, będzie ulga! bo to dziecię duże jest i naciska na zatoki!:)

Marika - jaka jazda, no nie wierzę! mam nadzieję, ze w razie czego bedzie jednak otwarte, bo po cholerę Ci dodatkowy stres???

Bluelovi - 2400 i do tego 400g dodaj, bo przeciez o tyle pomiary moga się mylić i już jest prawie 3 kg! nie martw się!

dziewczynki, kciukasy za weekend ten, niech spokojny będzie!!!

reklama
Blue, mój mały we czwartek 35+4 dni miał 2.365g dokładnie i gon powiedział, że to ok. Ja się troszkę martwię, że to za mało jednak...

sylka, ale emocje, niech maluszek jeszcze posiedzi trochę w brzuszku...

nie martwcie sie dziewczyny ta waga:-) moj maly na ostatnim usg w 34 i 2 dni mial 2100g,a dwa tyg wczesniej tylko 1400g, wiec wychodzi ze nasze dzieciaczki troszke "skokowo" tyja, a wagi sa podobne;-) jak to mowi moj gin- najwazniejsze,ze przyrost jest,a o ile to indywidualna sprawa dzieciaczka:tak:

Sylka, to masz faktycznie atrakcje... Ale może jeszcze maluch posiedzi w brzuszku?
Mój mały wg usg w 34t3d ważył...2800. Ale to na pewno nie jest miarodajne, jestem przekonana, że jest mniejszy.

Sylka oby jeszcze dziecinka sobie popływała u mamusi w brzuszku !!!!&&&&&& wazne ze jesteś pod kontrolą i opieka !!!!!

Ja co do tej wagi to tez sie martwię ze Oliwcia mała będzie w 33 tyg 2053 Julia na ten tydzien miła juz 2,5 kg na 4 tyg przed porodem tylko sie przeciagala często ale te ruchy były takie skrępowane pewnie ze względu na brak miejsca a za to jej siostrzyczka tańczy obrerki jak szalona żadna pozycja jej nie pasuje wiec myśle ze jest mniejsza skoro ma jeszcze takie możliwości do skopania swej matki :)

Witam
Bylam wczoraj na KTG w tej kilinice. Jakis dziwny sprzet bo caly czas gubilo sue tetno dziecka, aby sie ruszylo. Pielegniarka meza wolala zeby trzymal to sobie posluchal Tetna dzidzi.
Podczas 15 min mialam 3 skurcze. Jeden mocniejszy trwal 2,5 min i siegal 70% a dwa kolejne 1,5 min i 40%
Jestem 3 tyg przed terminen. Jakis lekarz na to patrzyl to mowil nospe brac. Ja ze codziennie z rana biore. On twierdzi ze do stycznia dotrwam, bo to twardnienie brzucha. Tylko, ze od polowy dnia sa mocniejsze i robia sie bolesne.
A wagi dziecka to nawet nie znam. W pierwszej ciazy to w ogole nikt mi nie mowil
SYLKA trzymajcie sie, niech jeszcze dzidzia posiedzi w brzuszku

no chyba jej juz nie dadza posiedziec, bo jutro mam miec wywolywany porod, nie wiadomo jak sie skonczy,czy sie uda , czy nie zakonczy sie tez cc, na pewno w ten tydzien juz zobacze Wiktorka. Powiem Wam , ze ta sytuacja juz mnie wykancza, codziennie tylko czekam, zeby sie ruszal, wiec wole , zeby nawet w inkubatorze sobie rosl, tam bedzie bezpieczniejszy.
Takze, moze w tym tygodniu powitamy kolejne maluszki.

Sylka nawet jeśli jutro się urodzi to będzie dokładnie w tym samym wieku co Adrian! Też prawie koniec 35 tygodnia a zobacz ja po tygodniu z maluszkiem wyszłam i mam go teraz przy sobie! Obyło się bez inkubatorów itp itd tyle że musiałam nauczyć się do stymulować do ssania bo z tym miał problem. Nie martw się! Wiktorek na pewno da sobie radę równie dobrze co Adrian! Zaciskam za was kciuki kochana!

reklama
Do góry