reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

gratuluje wizyyt dziewczyny ;*

Ja dzisiaj jak to w piatek 13 mam pecha moj synek postanowil sobie zazartowac z mamusi i sie nie ruszyl od rano do godziny 15.30 ! :O
od 13.30 do 18.30 siedzialam na IP masakra ;(
pojechalam bo maly sobie jaja zrobil i spac mus ei chcialo caly dizne i mialam wrazenie ze sacza mi sie wody bo mialam mokre gacie no i zeczywiscie gin powiedziala ze mam strasznie rozwodnione upławy bo globulkach i moglam miec takie wrazenie ;O mialam badanei na samolocie mam tak daleko szyjke ze lekarka nie mogla mi wsadzic reki ała ;Oaaa no i sprawdzila ta wydzielina to uplawy(takim paskiem) pozniej bylo usg(wszystko w normie wody tez,przeplywy tez) malutki wazy tylko 2400 +/- wiadomo ale mi sie wydaje ze jest strasznie malenki jak na 35 tygodni i trzy dni ciazy ;(??? to 36 tydzien wasze maluchy waza juz po 3 kilo czy mozliwe ze on jets wiekszy tylko usg zle obliczylo??;( no i pozniej ktg ponad godzine bo polozna nie mogla dalej malego obudzic i dopiero po 1h sie obudzil i wszystkim spadl kamien z serca bo mial niskie tetno ;O no a pozneij czekalam jakeis ponad trzy h na sama konsultacje z lekarka bo ona musiala leciec na poród ktory sie przedluzyl a w koncu i tak zrobili cc . jestem zla i zmeczona mam nadzieje ze moje dziecko nie bedzie robic wiecej takich numerów ;(((

a i jeszcze jedno pani gin powiedziala ze wrazie porodu nikt mi go nie bedzie wstrzymywal na tym etapie ;( dziwi mnie to ze maly wazy niby tylko 2400 jestemzla ;(

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki &&&&& za jutrzejsze!

Ikasia, Blanka &&&&&&& za te wasze cesarki i znieczulenia

Anbas współczuje tych zatok i rozumiem - ja też katar jak z kranu, kaszel taki że myślałam że będę wymiotować od tego:no:. No mam nadzieje że do porodu się poprawi, bo jak tu oddychać w takiej sytuacji i skąd siły wziąć na poród?

Marika lepiej w razie czego pomyśl o tym drugim szpitalu - będziesz spokojniejsza

Blue nie dziwię się że się stresowałaś. Jeśli chodzi o wagę to tak jak pisałam po skończonym 34 tc obliczył mi 2800 a po skończonym 37 3050 więc oni też tak badają jak im wyjdzie. W razie czego sugerują się tym błędem +-400g i twierdzą że jest w porządku. Ja co do wagi mojemu gin nie wierzę bo już raz się pomylił to było około 22 lub 23tc - on stwierdził że dziecko ma prawie 1kg a na 4d wyszło zbliżone do średniej 534g. Także nie sugeruj się wagą.

Blue ja mam 34 tc i mały ma 2120 a więc też wielkludem nie będzie, moi synkowie ważyli przy porodzie w 38 tc po 3 i 3,1 kg i lekarzpowiedział że synuś też ok takiej wagi urodzeniowej będzie muał.... A ogólnie to na święta podtuczymy maluchy :)

Marika kurcze trzymam kciuki żeby było ok

Marika: szukaj innej kliniki w razie w - bo chcenie chceniem, ale do stycznia możesz nie dotrwać jak masz skurcze często i wtedy lepiej mieć pod ręką alternatywę żeby ci te CC zrobili, a nie męczyli SN... Ja miałam termin na 6.01, a 28.12 urodziłam...
Ikasia: ważne, że szyja trzyma, a USG jeszcze sobie popatrzysz na synusia, tyle że później;)
Akuku: te limity szpitalne to jakieś chore... współczuje kuzynce!
Anbas: się namęczysz z tymi zatokami...
Bluelovi: niefajnie cię synuś nastraszył, ale dobrze, ze wszystko ok i to nie wody lecą, a śpiocha udało się uaktywnić - co to wagi to nie jest źle. Mój synek dokładnie tydzień temu (33tc.) ważył prawie 2 kg, a gin mi twierdzi, że zanim urodzi to nawet 3,5 może mieć jeszcze :) no i waga to tak +/- więc może mieć ciut więcej przecież!

hej ja wczoraj na porodowce na moment wyladowalam, o 22 zaczely mi sie skurcze co 2-3 min po 20 sekund, szybko zapis ktg, polozna zbadala mnie szyjka zamnknieta , rozwarcia brak, po 1 min byl juz lekarz, wzial mnie na usg , wszystko ok , przeplywy , maly wazy 2300, ale malo sie ruszal, wiec znow zapis, na szczescie sie obudzil nawet czkawke na ktg slyszalam a i lekarz wzial mnie na test oksytocyny, czy cos si ruszy ze skurczami, ale wszystko sie uspokoilo, wiec leze i licze ruchy, spokojny jest ale sie rusza co jakis czas. takze u mnie wielka nie wiadoma , kiedy sie zacznie albo ewentualni zaczna wywolywac. dzisiaj 2 dawka sterydow poszla w pupe.

reklama
sylka trzymam kciuki za was kurcze dobrze ze sterydy podane ;*** ciagle o was mysle i o donie tez bo wy teraz obie szpitalne kurcze i w kazdej chwili moga wam wywolac poród ;( :***!

Do góry