reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Panna GRATULUJĘ!! :-D:-D Cieszę się że wszystko z maluszkiem w porządku! :-)

Ja mam za 6 dni genetyczne i liczę strasznie że podejrzy płeć :tak:

reklama
A o to moje dziecię:
Ostatnie zdjęcie profilu i pięknego nosa :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 53
  • image.jpg
    image.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 55
super wiadomości panna.nikt!! cudne foty i śliczny nosek :D

dziewczyny z płcią to się nie nastawiajcie! w 12 tygodniu i chłopcy i dziewczynki wyglądają tak samo, u chłopców siusiak jeszcze nie wystaje a u dziewczynek wargi sromowe są duże. Na płeć to tak ok 14-16 najwcześniej, a i wtedy często jest problem z określeniem!

Ivi ja w poprzedniej ciąży w 13 tygodniu już wiedziałam. Lekarka tłumaczyła mi że to nie jest kwestia siusiaka a "odchylenia" względem siebie fałd intymnych.

Tu jest fajnie powiedziane jak to wygląda: Ultrasound gender study - how accurate are fetal sex determination first trimester scans - Baby2see

U mnie się sprawdziło :-)

Panna nikt piękny dzieciaczek! Jaki już ładnie zarysowany :-D

Aniia ja już miałam ostatnie USG przez brzuch mimo że moja gin ma strasznie słaby sprzęt i było ładnie widać :-)

W poprzedniej ciąży moja gin długo mi robiła usg "dołem" a tu aż się zdziwiłam kiedy powiedziała żebym się położyła i odsłoniła brzuch :-D Chyba też dużo zależy od wysokości dna macicy... u mnie może być teraz wyżej bo ja stosunkowo niedawno rodziłam...

ja pamiętam że usg genetyczne było ostatnim robionym dopochwowo. potem przez brzuch już było, chyba że gin chciał sprawdzić długość szyjki macicy - to wtedy również dopochwowo. mój gin nie uznaje wsadzania paluchów 'tam' w trakcie ciąży i jestem mu za to wdzięczna. gdy w 6 miesiącu trafiłam do szpitala zrobili mi badanie szyjki macicy i później kilka dni krwawiłam

Panna, super dzidzia, świetnie, że badanie wyszło prawidłowo :)

reklama
Do góry