reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja we wtorek będę miała robioną cytologię. pod koniec ciąży jest też obowiązkowe badanie typu cytologia ale nie wiem czy to na paciorkowca czy coś innego :confused:

reklama
Anisen, trzymam z całych sił, napisz jak wrócisz, co widziałaś ;-)

Co do cytologii (jeszcze) nie miałam robionej, ale ja to nawet karty ciąży jeszcze nie mam... Mam dostać dopiero we wtorek najprawdopodobniej. Czy wy też tak późno dostałyście?

antinetka osobiście karte ciąży dostałąm poprzednio na wizycie czyli 24.o5, i wtedy tez robiono mi cytologie, niestety wczoraj nie bylo jeszcze wyników wiec czekam, a w poprzedniej ciązy kartę miałąm założona w 5 tygodniu

ja we wtorek będę miała robioną cytologię. pod koniec ciąży jest też obowiązkowe badanie typu cytologia ale nie wiem czy to na paciorkowca czy coś innego :confused:

No ja wlasnie w poprzedniej ciazy tez cytologii nie mialam tylko w 34tyg wymaz z pochwy na paciorki wlasnie czyli tylko taki bakteriologiczyny a cytologie 2 mies po porodzie. I wlasciwiwe to nawet nie wiem czy cytologia to to samo co wymaz??? Zawsze przy wymazie sprawdza sie te stany przedrakowe itd?? Wstd sie przyznac ale nie wiem :zawstydzona/y:

Możesz miec cytologie lub posiew z ochwy...w cytologii okresla sie wlasnie te stopnie--np nowotwór...a w posiewie okresla sie np czy nie masz jakis drożdżaków itp

Anabas- i ja też trzymam mocno!!

A ja poszłam specjalnie na cytologie bo miałam w maju robioną zeszłego roku i mówi do mnie ginka ze zrobimy jeszcze usg i piersi i przy usg no albo okres ma pani lada dzień albo ciąża a ja nie za 3 dni termin. Pani pojdzie siku zrobi bo dla mnie to 3 tydzień i się uśmiechnęła, tak też zrobiłam poczekaliśmy na wynik i wyszłam od lekarza z paszportem dla mamy oszołomiona. A chłopak ze złzami w oczach. :) a miała byc tylko cytologia ... A tu chrupcio nasz :)

reklama
Wracam z wiesciami kochane! Teraz chociaz tak na szybciutko. Widzielismy po raz pierwszy dzidzie! Dzidzia tak jak chcielismy jest jedna, ma pieknie bijace serduszko i udalo sie zobaczyc nozki,przeslodkie! Jestem strasznie szczesliwa. Pomiary wyszly idealnie z tym co wyliczyl kalkulator wg terminu okresu. Jestem w 8 tygodniu i 5 dniu ciazy.
dzidzius ma 2,03cm a nozki- bo bylam ciekawa mialy 3 mm.najmniejsze nogi jakie w zyciu widzialam. Cudo po prostu!!!!
nastepne usg za 3-4 tyg, jeszcze nie dostalam listu ze szpitala, takze daty jeszcze nie mam.
Ale sie ciesze! Moj tez byl bardzo szczesliwy.
a polozna byla tak rozgadana, ze ciezko bylo sie wcisnac z jakims zdaniem przez ta jej katapulte:-)

Do góry