reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Wiecie co nie wiem czemu dopiero na 19 ;( mowi ze w grudniu maja malo termin ow :( uroki nfz ;( kazala lezec i ma zlewke :( ostatnio szyjka miala 2 cm ;O ogolnie moja gin podchodzi tak lekka reka ;/ jak by miala w glowie aaaa najwyzej niech rodzi :(tylko lezenie mnie uratuje :(

reklama
Kurcze co za baba no!!! A moze powinna cie poslac do szpitala zeby chociaz maluszkowi sterydy podali...;/ No alez sie wnerwilam....

Jezu a na dodatek zaczely mnie swedziec troche nogi, a do tego sa troche opuchniete...Mam nadzieje ze to nie ta cholerna cholestaza :( Bo w sumie to jak poleze I odpoczne to opuchloizna schodzi w wiekszosci...Ale w pracy to masakra poprostu....Jak wychodze z biura po 10godz to nogi jak balony ;/

Blu nie ciekawie bardzo. No własnie czemu Ty nie w szpitalu na sterydy !! Może idź do innego lekarza koniecznie bo to mi sie wydaje nie tylko paranoją ale skrajnym olewaniem sprawy. A w ostateczności jedź do szpitala niech tam Cię zbadają i zadecydują. Bo jak szyjki zero , rozwarcie sie robi to w każdej chwili moze być łup . A wtedy będzie strach o dzieciątko.
Fifki mały był bardziej chroniony przez własnie sterydy.
Az mi sie ciśnienie podniosło.

Widziałam ze dziewczynom w 35 tygodniu podają sterydy bo jeszcze za wcześnie na płucka malutkiego dzieciaczka.

Blue to Ty lez ... lez i nic nie rob ... wiem ze latwo sie mowi przy takim malym baku ale co pozostalo... byleby wytrzymac do tego 19 i tez mnie dziwi ze dopiero za trzy tygodnie ... aa pewnie GBS nie chcialo jej sie pobierac to zwali na szpital i beda musieli tak czy siak podac antybiotyk... moj taki sam wizyty co trzy tygodnie na koncowce .... :|:|:|:|:|

i moze izbe przyjec odwiedz skoro masz juz rozwarcie ... i te skurcze doszly

HOPE trzymam za ciebie kciuki
AGAGSM ja porownania nie mam, bo w pierwszej ciazy nikt mi nie pokazywal plci. Teraz patrze z lekarzem, focie mam ale nie dowierzam. Z tego co przegladalam zdjecia USG na google to widoczny jest penisek
ANISEN ja mam wizyte 13 grudnia czyli 37tydz i wtedy mi pobierze, pozniej mam to zaniesc do laboratorium zeby zbadali mi to za 40 zl
BLUELOVI rozwarcie, no szok. Uwazaj na siebie. A nie rozwazaja podania sterydow dla bezpieczenstwa? Faktycznie dlugo do tej wizyty masz
A mozesz podjechac gdzies indziej prywatnie albo na IP?
ANBAS skad ty masz sily na ta prace. Mi to dzien jest za dlugi, wieczorem jestem wykonczona juz

kurcze Blue, wytrzymaj kochana :( ale czemu gin nie wziął ci dziś wymazu skoro taka sytuacja jest??? oszczędzaj się i leż leż leż!!! wizytę już dopisuję

Blue mysle podobnie jak dziewczyny moze powinnas isc na IP, przeciez brak szyjki i takie rozwarcie moze wszystko zwiastowac, a tam moze wezma cie do szpitala i podadza sterydy na plucka. boze co za lekarze, przeciez oni nawet na weterynarzy (nie obrazajac weterynarza ktorym pol zycia chcialam byc) sie nie nadaja.

Anbas ty chyba pisalas o opuchliznie, ja tez ostatnio zauwazylam ze jakos nogi mi puchna, a ja prawie nie chodze tylko leze cale dnie

Hope, kochana również mam nadzieję że wszystkie wyniki będą ok i niedługo wrócisz do starszej córci&&&&&&&&&&&&&&&&

Blue, Ty się tak szybko nie ustawiaj w kolejce za Fifką! Niech Twój dzidziuś wykaże troszkę więcej cierpliwości:tak: Anbas ma rację z tym szpitalem, przynajmniej maluch dostałby te sterydy... Kurczę, niektórzy lekarze to tak taśmowo podchodzą do pacjenta że aż się człowiekowi nóż w kieszeni otwiera...

reklama
Hope, kochana, mocno trzymamy kciuki za Was. Nie wyobrażam sobie nawet jak mocno tęsknisz za córą, ale jeszcze troszkę :)

Blue, jaaaa, ale wiadomości. To teraz leż kochana i nóżki zaciskaj, dasz radę. Ja też nie rozumiem dlaczego ten lekarz nie pobrał wymazu od razu ?

Mi też nogi puchną okrutnie :-( już bez skarpetek nawet chodzę, bo mi się wszystko odciska na nogach :-(

Do góry