reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Laski gratuluję wszystkim razem i każdej z osobna! Dużo tych wizyt dziś było i wszystkie mamusie i maleństwa zdrowe.

Salli fajnie że już wiesz. Gratulacje! No to teraz możesz sprawić maleństwu jakąś różową sukieneczkę.

reklama
Dzięki dziewczyny :) Miło w końcu wiedzieć na pewno :D bo same podejrzenia... hmmm.. zawsze zostaje ten margines błędu. A tak pani doktor powiedziała, że "nie ma wątpliwości" :)

Cleopatra, już mam tyle różowych ciuszków, że aż do wyrzygu :D Tylko dla noworodka mam unisexy :) A tak dla dzidzi 3m-ce- lata mam multum różu... a mówiłam, że nie będę córki w różowe ubierać...ech...

Sali gratuluję!!!! Ależ śliczna bułeczka - widziałam w galerii! Naprawdę nie ma wątpliwości :-)

Ania sutków lepiej nie ruszaj... jak ja leżałam w szpitalu to się nasłuchałam o tym że to poród może wywołać... dopiero jak będziesz koło 37 tygodnia możesz zacząć... niby jak ciąża jest wzorowa to nic nie powinno się stać., ale będziesz ryzykować?
Gratuluję udanej wizyty!!!

Ikasia na tym etapie brzuch moze twardnieć, uszka do góry! A luteina jest właśnie na te twardnienia - tak jak Marika napisała! Bierz leki i będzie dobrze :-) mało już zostalo!

Gratuluję wam kochane bardzo udanych wizyt i dobrych wieści!!! Ależ już nasze zimorodki duże są :-D

No i kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Salii gratuluje długonogiej córeczki

Deleware zazdroszcze ci tego rozwolnienia po żelazie:), no i supre ze bładzący żołądek wreszcie odnalazł się na swoim miejscu:)

Marika moja córka miala chodzic do przedskzola na takie zajecia ale niestety zmiana reformy oświatowej i zakaz pobierania od rodzicow kasy za dodatkowe zajecia spowodowaly ze dyrektorka nie mogla zatrudnic nikogo do prowadzenia gimnastyki korekcyjnej, stad niestey takie zajecia sie nie odbywaja. a poweidz mi czy twoj syn w zwiazu z ta koslawoscia chodzil kiedykolwiek w korkcyjnym obuwiu?

Diablica to supre że Mikołajek zdrowy i ja wiem czy taki maly, ty jestes niżej w ciazy wiec chyba nie jest taki maly znowu.

Ikasia te leki ci nie zaszkodza a moga złagodzic skurcze. jak mi w 29 tygodniu brzuch twardnial to nawet do szpitala mnie polozyli. bedzei dobrze.

Kaha to juz porządna dziewuszka, gratulacje

a ja dziewczyny mam inny problem, zaczelam strasznie sie pocic, ale to nie w dzien tylko w nocy, dzisiaj normalnie jak sie budzilam (a robie to czesto) to wycieralam sie recznikiem i zmienialam pizamę 4 razy. nawet goraczke zmierzylam ale nie mialam, lekko drapalo gardlo i odrobine nos zatkany, ale to nie wywola takiego pocenia. czy ktoras tez sie tak w nocy poci. bo zaczynam sie martwic czy to normalne zjawisko?

Salli , Pustiszi dzięki za informacje od Hope

Hope trzymaj sie kochana, jeszcze chwile i bedzeisz w domu , spokojna i bezpieczna

Ostatnia edycja:
Ja rownież Gratuluje wszystkim udanych wczorajszych wizyt !!!!!!

salii no nareszcie corcia uchyliła rąbka tajemnicy o sobie :) wiem jak jest nie wiedzieć ( z Julia do końca nie wiedziałam ) hehe mam torsje na widok różowych ubranek i mam ich naprawde mało Julii nie uzbieralam na różowo i Oliwki tez nie chce niewiem dlaczego ten kolor mnie tak drażni !!! A jak na złość wszystko dla dziewczynek co mi sie podoba jest w tym kolorze .

Ania fifka ma racje z tymi skutkami ja o tym słyszałam i sama na sobie sprawdziłam z Julia w ciazy w 40 tyg naprawde drażnienie gózikow wywołuje skurcze choć w moim przypadku tylko na kilku mocnych skurczach sie kończyło . Teraz ich nie dotykam :) bo sa tak wrażliwe ze dęba stoją hehe a dopiero 34 tydz sie zaczyna !!!!

nawet nie spojrzałam czy ktos dzis wizytuje ale kciuki trzymam wrazie czeg&&&&&&&&!!!!!!!!!!

Marika moja córka miala chodzic do przedskzola na takie zajecia ale niestety zmiana reformy oświatowej i zakaz pobierania od rodzicow kasy za dodatkowe zajecia spowodowaly ze dyrektorka nie mogla zatrudnic nikogo do prowadzenia gimnastyki korekcyjnej, stad niestey takie zajecia sie nie odbywaja. a poweidz mi czy twoj syn w zwiazu z ta koslawoscia chodzil kiedykolwiek w korkcyjnym obuwiu?
Dona to szkoda, na pewno taka korekcyjna coś by pomogła. Mozesz dowiedzieć sie, jakie są ćwiczenia na to i próbować w domu. Tak myśle, moze coś na You Tube jest
Synek nie miał takiego obuwia, nikt nie mówił nam o czymś takim. Pierwszy raz lekarz rodzinny zauważyła koślawość na bilansie 2 latka, wtedy jeszcze chodził w pampku na wyjścia. Pochowałam wszelkie samochodziki odpychane na boki nóżkami. Dopiero poszedł na korekcyjną w wieku 4 lat.
U synka przedszkole jest niepubliczne i wszystkie dodatkowe zajęcia są w cenie. Dużo nie płacę bo za cały miesiąc 180zł plus 7zł wyżywienie (śniadanie, obiad 2 daniowy i podwieczorek).
Jesli ta korekcyjna by nie pomogła, na pewno wybiore sie do ortopedy i zapytam o te obuwie korekcyjne

Dziewczyny ciesze sie ze takie dobre wieści z wizyt przynosicie !
Ania , Delewarre, Kaha , Diablica ,Ikasia, Sali gratuluje :)

Mam nadzieje,ze nikogo nie zapomnialam :)
Ikasia oszczedzaj sie . Sali super,ze znasz płeć widzialam w galerii pipke;-)

Hej kochane moje. W końcu zainstalowałam sobie aplikacje b b i mogę do Was śmiało zaglądać. Oczywiście dopóki nie przekroczę limitu na net. U mnie ok. Kilka razy dziennie mam zapis ktg i jedno usg na którym sprawdzają te przepływy. Są na granicy normy i trzeba obserwować żeby można było reagować jeśli łożysko przestanie być wydolne. Poza tym wszystko ok:) waga malucha 1600 g . Także jak na ten tc ok. Ruchy częste a to podobno istotne na tym etapie . Jedynie ten szpital mnie przeraża. dziewczyny jeszcze w poniedziałek byłam normalnie w pracy i aktywna jak to ją na 100%. A nagle szpital. Dodatkowo nie umiem sobie poradzić z rozstaniem z córeczką . Ją płacze, Ona w domu płacze za mamą . To nasze pierwsze takie rozstanie i ta tęsknota jest okropna. Dodatkowo jak wiem że malutka to tak przeżywa. Jest jeszcze małą i nie rozumie dlaczego mamy nagle nie ma . Budzi się w nocy wołając mnie . Wiedziałam że to nastąpi ale nie wiedziałam że będzie takie trudne:(. Gratuluję Wam udanych wizyt bo poczytałam Was. Dzieciaczki kochane nasze już takie duże. Super. I dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, myśli i kciuki.

reklama
Hope- to dobrze ze jestes pod stala obserwacja a wyniki w normie. Ale racja lepiej to kontorlowac na biezaco. I przykro mi z powodu twojej malej...Kurcze wyobrazam sobie jakie to trudne - takie rozstanie- szczegolnie dla dziecka... :( Tule Was mocno!!! :*

donka- juz pisalam na ogolnym - tez tak mam z tym poceniem ;/ Tylko ze jak sie nie poce cala a tylko na klacie...no I plecach przy okazji troche. Ale dzis koszulka rano jak wsalam miala jedna wielka plame z przodu. NIe wiem od czego to...Troche chora jestem caly czas, bo tych zatok moich to nie da sie pozbyc tak po tyg niestety...wiem ze bede sie z tym meczyc co najmniej kilka jesli nie kilkanascie tyg...;/ no ale I tak...
Oby nam to szybko przeszlo I nie bylo czyms niepokojacym...;/

za wszystkie dziesiejsze wizyty kciukasy dziewczyny &&&&&&&&
I gratulacje za wszystkie wczorajsze :) Bo wiesci same pozytywne :)

Do góry