reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Mi też się nie chce w nią wierzyć. Lekarki która mnie bada, genialnego fachowca, który ma wszelkie certyfikaty u siebie w gabinecie, na niej nie ma.
Poza tym pamiętajcie, że certyfikat na robienie USG prenatalnego odnawia się co roku, więc nie wiem komu by się chciało aktualizować co chwilę listę z całego świata (bo przecież nie wydają certyfikatów jednego dnia wszystkim lekarzom, więc trzeba by aktualizować codziennie)

reklama
Kaczuszka - rewelacyjne wieści!

Calineczka - dobrze bedzie kochana! a to, ze się martwisz to normalne jest, ale zobaczysz że niepotrzebnie:)

Akuku, Marika, Miejskibandyta, Grudnióweczka, Malinka - gratulacje kolejnej dobrej wizyty!

Cleopatra - oczywiscie,ze wszystko jest w porządku, nie wątp nic a nic! gratuluję wizyty:)

Elama, Dona - zdrówka dla Waszych córć!

patrzcie jak to się zmienia wszystko, dopiero co odliczałyśmy ile miesiacy do końca, a teraz ile dni...:)

nie wiem czy ta lista jest aktualna, być może chodzi tu o jeden rodzaj jakiegoś certyfikatu, bo przecież ich mnóstwo jest. Wiem tylko, że jest na tej liście lekarz z mojej okolicy jako jeden jedyny. Tak czy owak, mój gin nie zrobił mi do tej pory ŻADNEGO porządnego badania w 13 i 20 tygodniu ... nie znam płci, bo powiedział, że to nieważne, nie znam rozmiarów dziecka, bo powiedział, że to nieistotne... tak więc postanowiłam działać! i jeżeli znalazłam na tej liście innego lekarza, który ma ten mniej czy bardziej ważny certyfikat to na pewno do niego teraz pójdę.

To moze byc lista lekarzy z akurat tym certyfikatem a certyfikatow jest mnostwo.
Czasami moze lekarze nie mowia bo jest wszystko wpirzadku albo jest cos, co moze brzmiec niepokojaco, a z wiekiem ciazy to zanika. My tylko niepotrzebnie sie przejmujemy.
Zobaczcie jak jest w UK, 2 USG i spokoj. Jak nic sie nie dzieje to do szyjki tez nikt sie nie czepia a my to liczymy tylko mm i sie zamartwiamy.
Mi w pierwszej ciazy lekarz badal szyjke ale nigdy nic nie mowil. Nawet nie slyszalam, ze sa jakies pomiary

Aż z ciekawości sprawdziłam ten link, mojej lekarki tam nie ma , ale ona nie robi mi USG , natomiast tam gdzie mnie kieruje na badania, lekarka znajduje się na tej liście . Za każdym razem dokładnie mierzy wszystkie kosteczki Miłosza , sprawdza serduszko, wagę , pępowinę, łożysko ,i co tylko się da.:-)

reklama
Tez sprawdzałam liste I nie ma na niej ani mojej lekarki ani nawet lekarki do której chodze na USG...wiec moze ona pokazuej tylko jeden rodzaj certyfikatów...

Do góry