reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Elema jak mala ma goraczke to mimo ze jej zimno nie mozna przykrywac bo temperatura wzrosnie, niestety trzeba chlodzic organizm,.. wiem ze ciezko tymbardziej ze dxziecko nie rozumie... trzymam kciuki by szybko chorobsko minelo.

reklama
Dziewczyny-ponadrabiałam zaległości bo u mamy byłam a tam neta niet.

Anisen-prosimy o jakieś info bo tu z niepokoju już umieraamy
Caliceczko-wiem, że czas się dłuży niemiłosiernie ale bądź dobrej myśli, to najlepsze co dla maleństwa możesz zrobić.
Magsus-oszczędzaj się w miarę możliwości, już blisko, bliziuteńko ale jeszcze troszkę niech maluszek w brzuszku wytrzyma
Dona, zdrówka dla córci, nie chorować!!!!!!!!!!!!!!!
Elama-Akuku ma rację przy gorączce schładzać trzeba. Ja u Olki drgawki gorączkowe miałam, to coś na ten temat wiem. Czasem obkładaliśmy małą mokrymi pieluchami. Jak gorączka wysoka była, to Olka nawet nie protestowała. Jak zaczynała marudzić, to oznaczało że gorączka już mniejsza.

Sali-nie masz się co krygować. Po prostu dziś kuż coraz trudniej o ludzi szlachetnych, bezinteresownych i skorych do pomocy. UZNANIE DLA CIEBIE!!!!!!!

Aaaaa, ja wizytowanie miałam 20 listopada jak w swych okolicach byłam :) I tak, 36 tydzień, dzidziol 2600 waży. Jajeczka widzieliśmy, mam wrażenie, że są olbrzymieeee. 11 grudnia ostatnia wizyta przed porodem. Babeczka próbkę na paciorkowca pobrała. I co... i w sumie na USG mało widać było, bo dzidziol już twarzą wtulony na maksa i schowany.

Szyjka okej, wszystko się trzyma ładnie.

A waga.... jak nie tyłam nic, pół kilo na wadze od początku ciąży tak teraz mam... +5kg : ))) Więc to prawda, końcówka ciąży u mnie obfituje w kilogramy :)

i 11 grudnia jadę już do Bytomia i będę czekać na poród. Mam nadzieję, że wcześniej dzidziol nie wyjdzie.

Anisen czekamy na wieści od Ciebie!

Magsus to staraj się teraz jak najwięcej odpoczywać, dobrze, że mąż akurat na weekend przyjechał to zaplanujecie sobie, żebyś nie musiała niczego robić...

agagsm, marika, akuku, cleopatra
gratuluję udanych wizyt!

kaczuszka to możesz odetchnąć teraz!
Blanka oby teraz płytki już nierosły więcej, będzie dobrze!

Bandyta
super, że po wizycie ok!

Dziewczyny, gratuluję wizyt!

Co z Anisen????????

my wczoraj wizytowaliśmy, mały waży około 2 kg, szyjka zamknięta :) trochę się bałam po tych moich bólach brzucha ale wszystko jest dobrze :)

następna wizyta 5 grudnia i wtedy już biorę zwolnienie

Bandytka gratulacje dobrych wieści i tego 36 tc:-). Porównując wagi naszych dzieci stwierdzam że chyba znowu pomiar mojemu gin - owi nie wyszedł bo podał 2800 a ja miałam wczoraj 34tc i 1 dzień więc różnica jest spora. No chyba że małego olbrzyma urodzę:-D

Malinka gratulacje!! Rozumiem że odliczasz dni do L4 i w sumie się nie dziwię:tak:. Ja nie wiem jak Ty na tym etapie dajesz radę bo ja już teraz sobie siebie w pracy nie wyobrażam.

reklama
ANIA00 pewnie ze to najwazniejsze. Czuje niedosyt bo nie znam wagi dzidzi, ale trudno
CLEOPATRA ja dzis wyciagnelam zapiski z poprzedniej ciazy to w 33tyg i 2 dni dzidzia wazyla 2800g cos mi to niemozliwe bo urodzilam 7 dni przed terminem 3200g i 55cm.
U mnie tez lekarz az tak szczegolowa dzidziola nie oglada
ELAMA duzo zdrowka dla was, trzymajcie sie
KACZUSZKA ja bardzo lubie oglafac te programy o porodach. Mozna duzo sie dowiedziec
MALINKA BANDYTKA gratki z udanej wizyty

Do góry