reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kaczuszka super wieści !!!

Salii my tu razem z Tobą czekamy na to usg :-), choć będzie dziewczyna, ciocia Hope Ci to mówi:-D

reklama
magsus &&&&&&&& za Ciebie, tak to jest z rodziną czasami :-(

kaczuszka2 gratulacje :-) cieszę się, że chociaż Ty masz zmartwienie z głowy

ja się staram trzymać, ale mam beznadziejne momenty... wczoraj pies ode mnie w dupę dostał i po chwili miałam straszne wyrzuty sumienia bo tylko zaszczekała w samochodzie... a powodem była... teściowa... przez skype nawet wkur.... potrafi...
zdałam sobie sprawę, że jak z małą będzie (nie daj Boże) coś nie tak, to ona mnie wykończy psychicznie i oczywiście na psie się wyżyłam a po chwili.... wybuchnęłam płaczem..... niech ten czas szybciej leci... błagam

Calineczka: będzie dobrze, nie zamartwiaj się!
Salli: aaa kciuki za twoje USG żeby w końcu dzidzia pokazała co ma między nogami, albo lepiej czego nie ma - tak jak chcecie:-D
Marika: tobie też ładnych widoków na USG:)
Magsus: grunt to pozytywne myślenie - dasz radę!
kaczuszka: gratuluję dobrych wieści!
Dona: może czymś się zatruła - oby dziś się już córcia nie męczyła.

Calineczka nie martw sie na zapas kochana będzie dobrze !!!! Musi być !!!
u mojej koleżanki w 34 tyg lekarz stwierdził jakoś wadę serduszka kazał jej przyjechać do szpitala w ktorym pracuje w Warszawie ( niewiem gdzie ) powtórzył badanie i stwierdził to samo najgorsze ze nie skonsultowal tego z innym lekarzem niby wada nie bardzo groźna ale wada dziewczyna szła rodzic z przekonaniem ze dziecko będzie chore nie mówiąc jak przeżywała ostatnie tyg tej ciazy i co ????? Dziecko zdrowe zrobili echo serca sprawdzili wszystko dokładnie i wady brak !!!!!! :)

u mojej Julii w 2 roku życia lekarz na bilansie stwierdził wadę serca według niego nasze dziecko miało zasinione usta i paznokcie u rak i nóg na osluchaniu wyszły jakieś szmery nierówne głośne panika płacz zgrzytanie zębami tydz czekałam na prywatne badanie córki mało sama zawału nie dostałam R miał wypadek samochodem nie myślał o niczym tylko o córce i spowodował wypadek na szczęście tylko samochód ucierpiał wlekło sie okropnie z płaczem kładlam córkę na lużku przed badaniem bałam sie jakiejs strasznej diagnozy !!! Zupełnie niepotrzebnie serce ma jak dzwon wszystko szmery to przez strunę tak zwana muzyczna ktora występuje u dziewczynek i sama zanika !!!!!

dziewczyny super ze wyniki dobre, a za tych ktore wciaz czekaja trzymam kciuki

corka niestety nie lepiej, tzn od 10 rano temperatura sie pojawila i podskoczla od razu do 38,5 wiec zadzwonilam do lekarza zeby przed weekendem jeszcze ja osluchal, no ale pediatry juz nie bylo wiec poszlam do rodzinnego, ten stwierdzil ze to jelitowka bo osluchowo czysta, nie weim skad kaszel co jakis czas, ale preystaltyka jelit bardzo przyspieszona, dalam leki od goraczki i cos na te jelitowke i teraz jest lepiej bo temp spadla. ale jak maz przyszsedl do domu zeby nas zaweizc do lekarza to az sie przestraszyl bo mala byla tak oslabiona ze tylko oczami ruszala. ma nadzijee ze najwiekszy kryzys juz za nami, chociaz boje sie tej nocy

Hej dziewczyny,

dzisiaj robiłam badania m.in. morfologię krwi i wyszło Niedojrzałe granulocyty IG il. -co to znaczy? nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.

donka- zdrowka dla corci! oby szybciutko przeszlo I nie rozwinelo sie w cos gorszego...tfu tfu
kaha - niestety nie pomoge bo pojecia nie mam w tej materii akurt

Hej nie mam czasu nadrabiac, moze jutro mi sie uda...
Ale bylam u poloznej dzidzia nisko, ale jeszce nie w kanale, serduszko slyszalam ladnie bije, cisnienie oki, mocz dobrze, poziom zelaza idewlnie wrecz zdziwona polozna byla ze tak ladnie mam. Ake ja dobre witaminy biore firmy nutralite nie mozna ich kupic w aptece...ja zamawiam. No i to jest kwas foliowy z zelazem, to wszystko co biore.
Powiedziala ze jak nastepnym razem skurcze zejda ponizej 10 min. I beda regularne to mam dzwonic na porodowke niech mnie na ktg wezma. Usg i tak nie zrobia jak sie dzis dowiedzialam...

Nastepna wizyta 13.12

W 36 tc potem 38 tc potem w 40 tc i 41 tc jak jeszcze bede chodzic..oby nie hehe.

reklama
Ja po wizycie. Mialam USG, dzidzia jak zwykle wymiarami o tydz mlodsza, a kosc udowa dluzsza. Tak jest od poczatku ciazy. Nie podejrzelismy plci i zapomnialam zapytac o wage. Ale najwazniejsze, ze wszystko ok. Mam jakies zmiany w moczu, na razie popije zurawinke. W razie czego mam recepte na Monural. Dogadywalam sie co do porodu.
NASTĘPNA WIZYTA 13.12 i wtedy bede miala pobierany posiew. Ogolnie to bylam w jakims zlym humorze, maz mnie z rana zdenerwowal. Lekarz tez jakis zamotany. Poprosilam fotke to drukarka sie zaciela, pozniej papier a na koniec zdjecie wyszlo czarne i nic nie widac. 2 razy bylo drukowane

MAGSUS super ze znalazly sie zyczliwe osoby
AGAGSM Gratuluje udanej wizyty
DONA oby corci szybko przeszlo. Duzo zdrowka. U nas w miescie taki wirus tej jelitowki ze dzieciaczki nieprzytomne, odwodnione z 40st goravzka laduja w szpitalu i ja strasznie tego sie boje.
KACZUSZKA super ze wyniki sa dobre, kamien z serca
A robilas kiefykolwiek badania na ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy? Jestes w grupie wysokiego ryzyka wiec mozesz poprosic o skierowanie ginekoliga do poradni genetycznej
BLANKA super ze z plytkami juz lepiej
CALINECZKO tak mi przykro co teraz biedna musisz przezywac. Trzymaj sie i niech ten czas szybko leci
KAHA nie mam pojecia co to
AKUKU super ze wszystko wporzadku. No z tymi skurczani to wystraszylas :)

Do góry