reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Blanka87 -----wiem o czym mówisz , mnie kuzynka poprosiła o pomoc w wykąpaniu noworodka , jako że dzieci mam 4 więc doświadczona mamusia (najmniejsza waga 4kg , a potem stopniowo coraz więcej aż do opisanej córy, teraz Miłosz pewnie wyjdzie na prowadzenie), ale zmierzam do tego że nie przemyślałam wagi jej córeczki 2900 , no i głupio mi było strasznie , wykąpać wykąpałam ale ręce mi się trzęsły jak bym pierwszy raz dziecko na rękach trzymała, a brzuch mnie bolał ze stresu cały dzień :zawstydzona/y:

reklama
Hehe a mi się wydaje że to kwestia przyzwyczajenia :-D albo nie wiedzy jak to jest z większym dzieckiem :-p Ja Konrada zupełnie się nie bałam... sama go kąpałam pod kranem kiedy mi się zakukał smółką w szpitalu i nie bałam się nic a nic... a jak wychodził ze szpitala to ważył niecałe 2700g więc maleńka kruszynka...maż też się nie dał i nosił go bez żadnych rożków itp. A nawet przewijał w szpitalu :-)

Odebrałam wyniki... w moczu mam dużo krwi więc chyba jakieś zapalenie mi się przypałętało :zawstydzona/y: pewnie stąd te moje wstawanie w nocy na siku po 5 razy... No i hemoglobina 11 czyli troszkę niska ale też nie jakaś taka tragiczna - w szpitalu miałam taką samą i nic mi nie przypisywali. :tak: Poza tym jest okej! Czekam do poniedziałku na wizytę!

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, ja tak tylko na chwilkę bo jestem u rodziców :)
Wczoraj byłam na wizycie. Pan doktor tylko zajrzał w szyjkę. Twarda i zamknięta :) I to wszystko co powiedział ;)
Ogólnie jest ok.
No i dostałam papier - zlecenie na cc z którym muszę iść do ordynatora i się umówić. Spotkanie mam 2.12 więc wtedy już pewnie poznam termin :D jupi!
A już niedługo usg i spotkanie z dzidziolem :) chyba już ostatnie przed osobistym ;)

Pozdrawiam i lecę obierać ziemniaki dla pułku wojska ;)

Wczoraj nie pisałam o wynikach, bo humoru ostatnio nie mam. W sumie to ok, poza hemoglobiną na granicy normy - mam 12,3
Moja Julka też malutka się urodziła 2850 i mam nadzieję, że teraz też podobnie będzie - choć faktycznie na początku było strach to maleństwo ubierać, kąpać :)

u mnie w rodzinie same 4kg dzieciaki sie rodza wiec jakby moj synus mial mniej niz 3,5 to bylby dla wszystkich okuszkiem i pewnie baliby sie go na rece wziac:-p

a ten filmik z blizniakami jest cudowny:tak: mąż mi go wczoraj pokazal, ogladalismy razem i tak myslelismy jak nasz synus bedzie wygladal;-)

Sali fajnie ,ze wszystko ok

Fifka moze dostaniesz na wizycie zelazo? zeby bardziej nie spadała hemoglobinia.

Martusia no właśnie ja mialam to samo. Moja kolezanka urodzila 2050g syna w 35tyg i jak zobaczylam malego , jego nogi, rece , to sie wyofałam i nie wzielam go na rece. Dopiero potem w rozku jak był, Jak sie nie ma porownania to wiadomo, kazde dziecko wydaje sie male i sie trzeba nauczyć brac na rece przebierac bez strachu myć . Ale juz jak sie ma do porownania dziecko 2kg a 4 czy 5 to roznica mega

KASIA super ze mocz idealny
BLANKA ja widzialam tylko ta dziewczynke na zdjeciu to jak dla mnie wygladala na 4-5 niesieczne dziecko. Dziewczyna ok 160cm wzrostu. Jak ona je zmiescila. U mnie ponoc ma byc male a jyz czuje ze ledwo sie miesci razem z moim zoladkiem

MARTUSIA ja to ledwo i z duzymi komplikacjami urodzilam dziecko 3200g i 55cm a sama mam 162cm. Tak jak piszesz jestes stworzona do porodow. Ja to nie :)
AGAGSM gratuluje udanej wizyty
FIFKA lykaj juz do konca ciazy Urinal lub inne podobne. Ja od kiedy to biore to mam spokoj
SALLU super ze z szyjka wszysko ok
FIFKA co do terminu CC to ja bym miala jeszcze w grudniu. Zalezy mi na styczniu wiec umowie sie pewnie okolo 2-3stycznia a termin na 5 sttcznia. Ale mam jakies przeczucia ze nie dotrwam do terninu

reklama
to ja wczoraj się kategowałam i dzis też...jest ok wsio. Najwięcej skurczy było 50,ale pani powiedziala ze na tym etapie ciązy - luz:)

Blanka - jak mus będzie to trudno, ale trzymam kciuki, zeby Cie jeszcze nie kładli do szpitala!

Anbas - ja pitolę, Ty masz fajnie...dobrze choć, ze siuśki boskie:) zdrówka i zdrówka i zdrówka dla Cię!

Martusia - ile ma??????? ponad 3 kg?????? o to ja nie zazdroszczę...

Kasia - gratuluję wyników:)

Agagsm, Salli - gratki wizyty i szyjki długaśnej:)

Fifka - no to czekamy z Toba na poniedziałek, niech działają z tymi wynikami Twymi!

Siva - gratki dla Cię! i polepszenia humorku też!

Do góry