reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Martusia o kurcze,... duży dzidziuś! Ale patrząc na tygodnie chyba miało być 2100g a nie 3100g... bo to by wtedysię zgadzało co do tygodni....

Inomama i jak po KTG?

Anbas
hehe dobry ten lekarz... :-D

Blanka oby wszytko dobrze się ułożyło z tymi płytkami! I nie okazało się to niczym bardzo poważnym....

Jutro idę odebrać wyniki krwi i moczu :-)

Martusia gratuluje wizyty , waga pokażna 3100 kurcze a to jeszcze sporo czasu :)

Marika 5,600 to dla mnie waga szokująca :szok:Moj Nataś jak sie urodzil wazyl 4700 i był duzy w porownaniu do innych noworodków a 5600 to juz sobie nawet nie wyobrazam .

Fifka okaze sie w tygodniu, co ze mną pocznie moja ginka ale czuje ze szpital mnie nie minie... Kciki za Twoje wyniki

Kasia super , ze wyniki OK!

Niestety to nie pomyłka , córka w tej chwili 9-letnia miała wagę urodzeniową 4,500 i 62 cm , więc jeszcze do tej wagi nie ma problemu, gorzej jak będzie więcej :baffled: , ja nie wiem skąd mi się takie wielkie dzieci biorą , ja mam 155cm niziutka jestem, ale jak mówią lekarze z budowa idealną do rodzenia :-)

Miałam dać znać wczoraj po wizycie, ale kompa w domu nie włączałam:-D
U mnie szyjka dalej prawie 4 cm - a dokładnie 39mm :rofl2::-D wiec od ostatniej wizyty 4 tyg. temu nie skróciła się ani milimetr, co mnie cieszy ogromnie. Badań tym razem nie miałam, ale w zasadzie u mnie hemoglobina ostatnio była ponad 12, więc nie przewiduję żeby jakoś drastycznie spadła, bo startowałam od 13,7 w 7tc. :)
Mały odwrócony już głową w dół, ale wymiarów nie znam, bo tylko tyle ile widziałam, jak szyjkę mierzyła USG:tak:

Następna wizyta 6.12
Wizyta 3D kontrolna, pomiary dziecka, ect. - 21.11

martusia: wow, taka mała kobietka a takie duże dzieci - niezła jesteś!
calineczka: wszystko będzie dobrze, nie martw się!
kasia: gratuluję dobrych wieści!
Ikasia: za twoje wyniki kciuki!
Anbas: nie dziwię się, ze tak marnie się czujesz, jak ty podwójnie zaatakowana chorobą - a ze zwolnieniem to normalnie szok... ja muszę wręcz moją ginkę przekonywać, że czuję się tak dobrze, że nie chcę zwolnienia jeszcze, a ona mnie notorycznie od pierwszej wizyty pyta na koniec "zwolnienie piszemy?" :-D:rofl2:

no i wszystkim dobrych wieści po wizytach gratuluję

Sylka widziałam...śliczny filmik :-D

Oj jak ja słucham jakie wielkie dzieci były u was to cieszę się ze mój miał zaledwie 2800g :-D Adrian też będzie podobny :-) nie zapowiada się na wiele większego :-)

reklama
Agagsm gratki wizyty!

Sylka widzialam filmik, rozwala:)

Martusia to Twoja córa urodziła sie z identyczną wagą jak ja:p Ja też 4500i 62cm / Moja mama takie duze dzieci rodziła i chyba ja mam to po niej ,

Fifka ja jak Natasia zobaczyłam i porównałam do innych dzieciątek na sali to stwierdziłam ze takie dziecko 2500 czy 2800 to ja bym nie umiala sie do niego zabrać taka kruszyna mi sie wydawała w porownaniu do mojego. Starsznie ciekawa jestem wagi Filipa, za 2 tyg na USG sie dowiem. o ile nie wczesniej w szpitalu

Do góry