reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kochane gratuluję udanych wizyt!!!!! Cieszę się że z maluszkami wszystko dobrze! :-D

Co do fenoterolu to ja nie jestem przekonana co do nieszkodzenia... bo sama wiem jak ja się po nim czuję ale z drugiej strony pewnie nie jednego malucha uratował ten lek... problem u nas w Polsce polega tylko na tym ze go czasem nadużywają...

Współczuję wam cukrzycowe mamy tego kłucia i sprawdzania... ale odpłacą wam się zdrowe i kochane bobasy :*

Za szyjkowe mamy też trzymam kciuki!!! Jak któraś chce to ja mam jeszcze z 20 tabletek fenoterolu (a moze i więcej) mogę wysłać.

Inomama chyba Vinga nie przekazała ale trzymam kciuki za ciebie i Laurkę! Będziecie spokojniejsze... ja też głównie po sterydy poszłam wtedy do szpitala żeby w razie czego maluch był "przygotowany" Tylko nie przejmuj się bo dzieci po sterydach ciągle śpią... gdyby nie to że sprawdzali tętno dla małego myślałabym ze nie żyje :-(

No i trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!!!! Niech te maluszki z nami siedzą jak najdłużej!!!!

reklama
Fifka- a powiedz masz moze jakies info na temat czy dzieci po feno sa tez spiochami wiekszymi po urodzeniu??
Pytam, bo moja szwagierka ktora urodzila niedawno strasznie panikuje I wisi wlasciwie cay czas nad lozeczkiem bo ich corcia ciagle spi I ona sie boi czy to dziecie w ogole oddycha itd...:) To ich pierwsze dziecko wiec wiem ze moga byc troche przewrazliwieni, poza tym cala ciaze rozne komplikacje (juz kiedys pisalam) wiec tym bardziej przewrazliwieni...Ale no bez przesady zeby 24h na dobe patrzec czy dziecko oddycha to tez przesada...
I wlasnie jak napisalas ze dzieci po sterydach sa bardziej spiace to pomyslalam ze te urodzone moze tez :)
Czy cos wam o tym wiadomo??

Konrad to dziecko fenoterolowe i on raczej cierpi na ADHD a nie na nadmiar snu... :-D Fakt po urodzeniu był MEGA spokojny i w ogóle nie płakał... ale raczej nie był śpiochem a leżał i się rozglądał :tak:

A po sterydach dziecko śpi jak one robią te rewolucję w płuckach bo już teraz po kilku dniach czuję że mały wraca do normy i już dzisiaj rusza się całkiem żwawo :-)

Moze taka uroda dzieciaczka ze tyle sypia sobie ale kurcze mam siebie przed oczami ze bym i ja wisiala i nie dziwie sie wcale, mam nadzieje ze jej tak poprostu dobrze wygodnie cieplutko brzuszEk pelny i tak spackunia...

moje po feno pierwszy miesiąc spały 4h pobudka na żarełko i dalej sen 4h,ale po mies włączyło się adhd i tak zostało:szok::-D a jak zareagowali na sterydy to nie pamiętam już:eek:

Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo. Ja z tych, co muszą się wygadać i wymarudzić aż nadto, inaczej źle ze mną. Już mi lepiej. Po II śniadaniu i po obiedzie zmieściłam się w normie. Wprawdzie nie powiem, żebym się najadła, ale przynajmniej widzę, że da się zmieścić w normie. Zobaczymy, co będzie po kolacji, bo kupiłam inne pieczywo. A nuż też się uda? Oby.

kaherinne- spokojnie:) napewno bedzie dobrze!! tylko potrzeba teraz duzo konsekwencji niestety. A wiem jak z tym moze byc ciezko zwalszcza w ciazy. Bo juz po piwerwszej ciazy sobie powtarzalam ze w drugiej to sie frytek I ciastek nawet nie tkne!!! :) A nie musze chyba pisac skad mam te +14kg :))))))

reklama
Katherinne to tylko 2 miesiące poświęcenia, po porodzie cukrzyca minie. dasz radę kochana. a wygadać się trzeba, zawsze lepiej się człowiekowi zrobi, u nas zawsze możesz ponarzekać :)

Do góry