reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Anisen no u mnie jest dokładnie to samo... byłam dzisiaj zmierzyć ciśnienie po fenoterolu i miałam 90 na 64 a puls 134.... i weź i człowieku czuj się dobrze... te tabletki osłonowe mają nawet w ulotce napisane ze obniżają ciśnienie ale nic nie ma o pulsie. Jedynie jest wzmianka o zwalczaniu arytmii itp itd... no więc okej ciśnienie mam niskie a co z tego jak serce łomocze?

Ikasia super, że synuś zdrowy i wszystko ok:tak: czyli wizytka udana!

diablica to dobrze, że szyjka nie szaleje ze skracaniem się, i fajnie, że na spacerek możesz wyjść, a nie tylko leżeć

fifka
to jutro ładnie odpoczywaj, mam nadzieję, że zmiana dawkowania leku Ci pomoże, a jeśli nie to dobrze, że postanowiłaś jednak udać się do szpitala, na pewno Ci pomogą

ja po wizycie! wszystko ok, szyjka, długa, twarda, żadnego rozwarcia, potwierdził grzybicę, zmienił mi lek i powiedział, że niestety w ciąży infekcje to jak grypa w sezonie grypowym, więc mnie trochę podniósł na duchu, i powiedział, że te siuśki, to pewnie przez to takie nieciekawe, kazał pić żurawinę i po kuracji globulkowej mam powtórzyć badanie moczu. Synuś rośnie, waży 1250 g, podobno ok, serduszko bije ładnie, ułożony główką do dołu, pokazał nawet buźkę dzisiaj :tak: a i jeszcze się cieszę, bo przytyłam przez te 3 tygodnie tylko 1 kg, więc jestem 11 kg na plusie .

kolejne wizyty 20 listopada i 12 grudnia

Cholera, Fifka, nie pocieszyłaś mnie. A ja cały czas dziecko czuje tam na dole, głównie w pęcherzu, choć momentami chyba też na spojeniu łonowym. Mam nadzieję, że uda się go przekonać do pozostania w środku PRZYNAJMNIEJ do początku grudnia. Chłopie, daj radę chociaż miesiąc. Nie mam skurczy poza takimi Braxtona Hicksa, to chyba dobrze wróży? Fifka, jakie masz zalecenia? A ten fenoterol to na co jest?

Gratuluje udanych wizyt:)
Ja te:-) z po wizycie. Szyjka lekko sie skrocila, ale nie mowi, ze bardzo zle. Mam normalnie funkjonowac tzn na tyle ile mam sil, jak czuje ze musze polezec to mam lezec, zero dzwigania, zero seksu. Za 2 tyg usg:-)

Trzymam kciuki za nas wszystkie:-)

Hej dziewczynki. Miałam dziś po południu napisać wrażenia z wczorajszej wizyty, ale dopiero dałam radę usiąść... ech

Ginka pogadała, sprawdziła morfologię którą właśnie odebrałam (dalej do bani, mimo witamin i żelaza), kazała się nie przejmwać, bo ponoć na tym etapie zawsze jest najgorsza. I że już teraz będzie się poprawiać.
Tyję "przepisowo" i doktorka jest ze mnie bardzo zadowolona (haha). Na początku schudłam 6kg jak wiecie. Te 6 wróciło i 3+ do tego. Więc jak na moje gabaryty i otulinkę, to całkiem ładnie :) Tyle ile mi "pozwala" przytyć z wizyty na wizytę, przybieram i nic ponad to (pani Kasiu, przez ten miesiąc tylko 1-1,5kg ma pani prawo)
Podwozia nie zbadała więc nie wiem jak szyjka, ale nie martwię się, bo nie czuję by coś się działo.
I spytałam do kiedy mogę z moim baraszkować hihi. Reakcja pani doktor bezcenna (uśmiechneła się, puściła oko "uuuu, noooo taaaaaak. Jak macie chcicę to i do dwóch tygodni przed porodem się zabawiajcie. No chyba, ze macica będzie się stawiać")
Posłuchałam serduszka (148 uderzeń). Dzidziolka nie widziałam, ale to, że usłyszałam już mi humor poprawiło :)

I proszę o wpisanie wizyty na 27.11 - gin

Katherine ten fenoterol jest na skurcze, jeśli nospa to za mało. U mnie są ewidentnie skurcze, choć nie takie jak na poród... W każdym bądź razie to od nich szyjka mi się skracai rozwiera więc musze z nimi jakoś walczyć. Co do tego opadnięcia pęcherza płodowego to jest straszna loteria... u jednej są problemy a wytrzymuję do terminu - ja jestem przykładem takim z pierwszej ciąży... a druga chodzi wzorowo i BACH! Wcześniak...

wiola Sali gratuluję wizyt!!!

zaraz postaram się liste uaktualnić. :tak:

Tamtusia - nie wkładaj sobie tamponów!!!!! od tego stan zapalny moze się utrzymywać właśnie! dobrze, zę wszystko inne w porządeczku:)

Anisen - trzymam kciuki za 8 tygodni! dobrze, zę dzidziul ok!

Elama - wow! to nieźle podrosła szyjka! a ułożenia maleństwa jeszcze może się zmienić...

Ikasia - gratulacje !!! same cudne wieści!

Diablica - no to super, zę zalegac nie musisz! ciesze się bardzo!

Fifka - odpoczywaj, jak masz okazję, nie stresuj się niczym i plotkuj:)

Wiolka - jak mus to mus, leżakuj:) i wsio bedzie ok!

Salli - gratulacje dla Cię! bosko masz wszystko, a wyniki też się poprawią!

dziewczyny z tym tamponem to mi chodziło o to, że w momencie oddawania moczu do badania, i napisałam to w akcie desperacji raczej :-D

wiolka, sali to chyba udane wizyty ;-)
dobrze, że nikt gorszych wieści nie przynosi;-)

reklama
Ilkasia Gratulacje!!! Super że wszystko ok.

Diablica to i tak super że leżeć nie musisz. Na pewno lepiej się czujesz że z córcią możesz pospacerować

Fifka trzymaj się i uważaj na siebie. Fajnie że dziś odpoczniesz psychicznie i fizycznie bo rodzinka obskoczy co trzeba.

Anisen bez nerwów do wszystkiego człowiek się nauczy. Trochę potrenujesz na tym tablecie i będziesz śmigać. Aha no i łatwiej go do łóżka zabrać.

tamtusia, wiolka, salli - gratulacje!!!

A teraz o mojej wczorajszej wizycie:
pod ktg serduszka posłuchałam - bije jak dzwon,
zmierzyli mi ciśnienie - niestety podniesione a czułam się ok. potem mierzyłam w domu wczoraj to troszkę podwyższone, dziś rano też za duże a wieczorem już nie zmierzę bo jak na złość baterie w ciśnieniomierzu się skończyły;
Gin tylko mi sprawdził szyjkę na samolocie i stwierdził że trzyma, zamknięta a ile ma cm to nie wiem?:no:
Na białawe, zwiększone upławy dostałam czopki dowcipne - ale stwierdził że to nic takiego i że każda kobieta w ciąży tak ma. Potem jeszcze pooglądaliśmy serduszko i główkę maluszka na usg - stwierdził że wszystko ok wymiary główki tak na 32tc 4d a wg OM to równo 32tc był wczoraj.

Proszę o dopisanie wizyty kolejnej na 21 listopad

Ostatnia edycja:
Do góry