reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Jestem juz po wizycie ;);););););););)
Wiec tak,z Mlodym wszystko ok,ulozony glowkowo,lezal sobie,kopal podczas badania,potem lezal a glowke mial podparta raczka a obok byla stopa;)nie wiem jak On lezal;)moze tak mu wygodnie;);););)wszystkie narządy ok,serduszko ladnie bije,przeplywy ok,no i wazy 1373g,podobno w normie...termin z OM na 16 stycznia a z Usg na 14,wiec nie ma różnicy w zasadzie;)zaczelam sie tylko zastanawiac bo z pomiaru wyszlo ze glowka jest o tydzień starsza...normalne???
Lozysko w 1 st dojrzalosci,wody plodowe bez zarzutu ;);););)

reklama
ja tez dzis na wizycie byłam....nie wpisuje sie w te tabelki bo ja nie umawiam sie z jakimś wypredzeniem do gina tylko ide tak mniej wiecej co miesiąc i jak potrzebuję

więc byłam eby zrobił mi usg szyjki i sprawdził o ile sie skróciła...skróciła się o 0,5 cm miała 3,5 teraz ma takie 2,9- 3,0 norma to takie 2,4 podobno więc owszem nakazał zwiększone leżakowanie ale nie kazał gnić w łózku ;-) z czego jestem mega zadowolona bo w końcu moge ze spokojnym sumieniem pójść na spacer z córą....taki koło domku nie daleki.
Mam pić magnez, nie macać sie po brzuchu, nie głasiać i doraźnie brać nospe. Za miesiąc usg malucha....i powtórka badań z toxo o teraz tak dla swiętego spokoju, no i mocz...krwi nie kazał bo sie u mnie nic w niej nie zmienia.
i chyba tyle...

Katharine u mnie też główka jest wyczuwalna w badaniu na samolocie... to nie jest dobrze bo to oznacza ze mmożna w każdej chwili urodzić...

Anisen wspaniałe wieści!! jeszcze troszkę musicie wytrzymać :tak:

Gratuluję wizyt kochane!! cieszę się ze z maluszkami wszytko dobrze i że te szyjki co u niektórych z was nie płatają takich figli!

A gin powiedziała żebym spróbowała z tymi połówkami fenoterolu co 3 godziny a na noc całą - bo wieczorem skurcze są najgorsze. Jak mimo to skurcze będą mam jechać do szpitala, zresztą już ustaliłam z mężem że być może po tych wolnych dniach się położę - o ile skurcze nie ucichną całkowicie... bo nie dość że Adrian dostanie sterydy na płucka w razie porodu to jeszcze uspokoją mi tą macice, bo to nieuchronnie prowadzi do porodu niestety a szyjka już jest rozwarta... :no:

A i jutro będe cały dzień u teściów - za ścianą w sumie... :-p To będą 3 pary rąk do zajmowania się małym a ja sobie poleżę i poplotkuję z siostrą męża bo przyjeżdżają razem z ciotka i wójkiem . Cieszę się bardzo bo nieco odetchnę - zwłaszcza psychicznie od 4 ścian i samotności! Siostra jest w 10 tygodniu ciąży więc będzie o czym plotkować :-) Po 2 latach starań im się udało z czego bardzo się cieszę!

reklama
Ikasia super :))
diablica szyjka będzie sie skracać , ale wygląda bardzo fajnie .
Fajnie że nie musisz leżeć :-)

Fifka w sumie ma racje. Mi ciśnienie po feno poszlo w dół a tętno szalej okrutnie . Ale daję radę. Teraz 3 dni chłop w domu :)) Oczywiście nigdzie sie nie wybieramy.

ps - mąz dziś pierwszy raz robi zakupy bez listy, sam ;) Ciekawe co kupi;-)

matko ten tablet mnie do szału doprowadzi !

Ostatnia edycja:
Do góry