reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Mały rośnie. Zdrowy, 1389g szczęścia. Ślicznie rośnie. Wszystko zdrowiutkie :)) Jest cudny.
Ja to już inna bajka. Szyjka się nie skraca ale zaczyna się rozwierać ( na szczęście od zewnątrz tylko) No i mam fenoterol plus osłonowo, antybiotyk na 12 dni w razie gdyby sie rozwarła, magnez i wizyta za 2 tygodnie. Na razie szpitala nie będzie. Ufff . Zobaczymy jak zareaguje na feno , musi być dobrze. Osłonę mam brać na 30 minut przed feno. Żeby 8 tygodni to będzie cudnie, ale raczej liczymy na 6

reklama
jej Anisen podziwiam Cię kobieto że się tak super trzymasz po mimo trudnej sytuacji i ogólnie tak się zorganizowałaś:tak:Synuś już duży,pewnie i moja tyle waży:-)
Tamtusia współczuję tych kłopotów z moczem

sory,skleroza mnie złapała i nie pamiętam komu miałam jescze naspisać:/

kciuki za wizytujące&&

Anisen - super, że Dzidziol zdrowiutki. Troszkę dupa z tą szyjką, ale taki już urok styczniówek. Kurcze ta porównuje Wasze dzidziole i zastanawiam się, czy jak mój Kajtula w 31 tc ważył 1800 to dużo czy mało.

Tamtusia
- lehee, grzybica mogłaby dać sobie już spokój :( Podejrzewam, że jest to cholernie wkurzające. Mnie irytuje ten jasny śluz, który mam całą ciążę, podobno normalne to, tak mi dwóch ginekologów powiedziało, ale doprowadza mnie to do szału.
A normy wyszły solidnie przekroczone przez tego grzybka. Powtarzasz badanie?

Katherine - nie wcinać ptasiego mleczka przed badaniem! A swoją drogą TAAAAKIEEEGO smaka mi narobiłaś :D Super, że szyjka w porządku!

Zrozumiałam, że nie jest problemem ułożenie główkowe tylko to, że mały zlazł za nisko, ale że szyjka trzyma to nie mam nakazu leżenia, tylko oszczędzanie się, żeby nie kusić losu.
Hemoglobina u mnie na dobrym poziomie, hematokryt też, a suplementów nie biorę. Lekarka się śmiała, że widocznie to ptasie mleczko, którym się objadłam przed glukozą, musiało zawierać bardzo dużo żelaza :D

Patrzę na wynik Anisen i wyniki uśrednione i faktycznie spory ten mój syn. Ale podobno cała rzecz w tym, że on ma bardzo długie nogi. Ciekawe po kim, bo chyba nie po moim prawie dwumetrowym mężu, co? ;)

Mnie też wkurza, jak ludzie na każdym kroku mówią, że ciąża to nie choroba i opowiadają historie, jak to za dawnych czasów biegali, pracowali do końca i wszystko było w porządku. Niestety mam wrażenie, że z każdym pokoleniem jest coraz więcej problemów w ciąży. Mało takich książkowych, bezproblemowych.

Tamtusia-trzymak kciuki za ten twoj mocz! Obu bylo dobrze,bo uciazliwy uklad moczowy jest:wściekła/y:
Anisen- gratuluje zdrowego syneczka !:-) a fenoterolu wspolczuje,bo wspominalas,ze zle go tolerujesz:-( ale czego dla dzidzi sie nie robi!

Anisen super, że z malutkim wszystko ok, a Ty dasz radę, jesteś zaradna, więc będzie ok!

no właśnie chciałam powtórzyć, ale wizytę mam już dziś i nie zdążę, bo babka w laboratorium powiedziała, że to już nie będzie mocz z nocy, więc niewiarygodne, eh... pogadam z ginem, badanie powtórzę w poniedziałek, i może mnie gdzieś wciśnie w przyszłym tygodniu jakby jednak były złe te wyniki...
bandyta ze mnie też cały czas coś leci, ale teraz wiem, że znowu to cholerstwo się przypętało, na szczęście mnie nic nie swędzi i nie piecze tylko ta wydzielina... dwa razy mi zapisał Pimafucin, może dziś coś innego, skuteczniejszego da, choć skoro na półtora tygodnia pomogło, to może pomaga... zagubiona jestem już w tym

Cześć, przeczytałam zaległości miałam zamiar odpisać i tyle pamętam, więc napiszę tylko tyle, cieszę się z udanych wiadomości, dzieciaki już duże, trzma kciuki za potrzebujące, niech dzieciaki siedzą jak najdłużej i za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&tamtusia pamiętaj, że przed pobraniem moczu należy zrobić myju myju i nie wycierać ręczkiem, przelać przegotowaną wodą i siusiu i nawet nie mów o wkładaniu tampona, jeśli nie aplikujesz leków tam się nie gmera Co do nawracających stanów zapalnych, zawsze powinno się coś dostać dla męża od gina, bo choć faceci niemają objawów to przy przytulankach mamy nawrót choroby i najważniejsze osłonka po leczeniu ja używałam LACTOVAGINAL, nawet teraz co jakiś czas sobie aplikuję i narazie odpukać nie mam nawrotu

ja po wizycie. Wiecie co??? Od poprzedniej wizyty bardzo sie oszczędzałam, luteina dopochwowo, zero seksu, głównie odpoczynek. Moja szyjka miała 3 tyg. temu 2,9 cm i rozwarcie na opuszek. a dziś ma 3,5 cm, nie wiem jak to zrobiła, ale urosła!! Julitka waży już 1100g i wszystko byłoby cudnie gdyby nie fakt, że nadal leży miednicowo skośnie!! Ponoć ma małe szanse ustawić się główką w dół... to położenie jest bardzo rzadkie, dotyczy zaledwie 1%.....

Ostatnia edycja:
reklama
Elama gratuluje, nie martw sie jezeli mala sie nie odwroci zrobia ci cc, wszystko jest do przezycia, bedzei dobrze, najwazniesjze ze z julitką wszystko ok i ze szyjka sie wydluzyla

Anissen świete slowa, dziewczyny postarajcie sie odnalezc jakies pozytywy w tych trudnych dniach

Do góry