reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Salli mnie nie przeraża cesarka bo ja tez jestem po cesarce i tez slyszalam ze tnie sie po bliźnie a czytalam tez ze przy takim łozysku tnie sie od pempka w dół, no a ja tę pierwsza cesarke mialam normalne cięcie, musze dopytac gina dokaldnie jakby to wygladalo w takiej sytuacji. no i przeraza mnie to ze nie bede do konca wiedziala gdzie w ktorym szpitalu mnie przyjmą na porod i jak tam jest, a w moim szpitalu to juz wszystko wiem i mam swojego lekarza do ktorego mam zaufanie, no nic zapytam i bede mądrzejsza

reklama
Dona, nie czytaj :) Zdaj się na lekarzy. Wszystko ci powiedzą, zaplanują i uspokoją. A póki co, nie masz co się stresować. Nie wiesz jak będzie, więc czemu bać się nieznanego? ;) Musi być dobrze i już :) I tego się trzymaj.

dona-dziasla az tak bardzo nie krwawia u mnie,ale za to "swedzą" :-p jak myje zeby to mam ochote szorowac dziasla az do krwi. nie wiem czy to normalne:-p smieje sie, ze musze sobie jakis gryzak kupic albo cos do masowania dziasel:-)

Mi krwawią przy każdym szczotkowaniu. Jak byłam niedawo u dentysty powiedział, że to normalne w ciąży i powinno się w ogóle inaczej w naszym stanie myć zęby niż nas uczyli (żeby nie mieć problemów z zębami) - od góry na dół górną szczękę i od dołu do góry dolną. Żadnych okrężnych ruchów, żadnego szorowania. A jedynie "naciąganie" dziąseł na zęby, bo wszelkie problemy z zębami biorą się z odsłaniania szyjek zębowych.

Dona będzie dobrze, nic się nie martw, jeszcze jest trochę czasu :) trzeba być dobrej myśli :)

Dziewczynki, proszę o wpisanie wizytek:
22 października- USG
18 listopad- wizyta kontrolna

Wczoraj mnie tak jajnik prawy zaczął boleć w pracy, że aż normalnie oddychać nie mogłam ani słowa powiedzieć, nie wiem co to może być, muszę zapytać przy następnej wizycie :-(

dona ja jestem po jednej cc i również mam łożysko na przedniej ściance, tylko że wysoko. Co do krwawiących dziąseł u mnie też jest normą :sorry:
Tak jak dziewczyny piszą nie zadręczaj się, nie szukaj na siłę informacji, bo to zadręczanie, ciągłe myślenie nie pomoże, nigdy nie jesteśmy pewni co nam los przyniesie, zawsze trzeba myśleć pozytywnie, pisze ci to mama dzieciaczka urodzonego w 25tc.

ania ja kiedyś mojej ginekolog wspomniałam, że boli mnie jajnik, odpowiedziała, że w ciąży jajniki są uśpione, przechodzą w stan hibernacji i nie mogą boleć, najprawdopodobniej są to więzadła, brzuszek rośnie, wszystko się naciąga

Ania, jak będziesz miała usg niech rzucą okiem na ten jajnik. Bo możesz mieć np tak jak ja cystę ciążową czym nie należy się przejmować, ale to moze być jakieś wytłumaczenie.

Powiem Wam, że u mnie stwierdzili cystę ciążową na jajkniku i to było dobre :D bo wcześniej jak mnie badali różni lekarze, w ciągu 4 lat żaden (!!!) nie mógł na usg znaleźć lewego jajnika. Po ciąży pozamacicznej gdzie usunęli mi jajowód i prawy jajnik (bo zamienił się w guza wielkości męskiej pięści), po operacji jakos na usg było go widać. A jak zaczęłam się starać o dzidzię, lekarze mówili niezmiennie "najpierw muszę obejrzeć co tam Pani zostało, ocenić stan i wtedy mogę starać się pomóc". I tak 4 lata... i żaden fachowiec, choćby nie wiem jaki miał sprzęt, choćby mnie badał co kilka dni, w róznych fazach cyklu, nie widział jajnika. No draństwo się chowało (to się nazywa chyba wędrujący jajnik i może się np schować za jelitami). A wiedziałam, że tam jest, bo normalnie miesiączkowałam - czyli pracował :) I dopiero jak zafasolkowałam, na trzecim z kolei usg pani doktor powiedziała że widzi jajnik :D I to właśnie datego, że zrobiła się cysta i zauważyła ją. No masakra. Aż mi zdjęcie zrobiła żebym miała udokumentowane.

reklama
Do góry