reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja po wczorajszej wizycie zadowolona. z dzidzia ok, wyniki dobre choć glukoza w górnej granicy normy. Szyjka nieco się skrocila wiec jade dalej na Luteinie. Od przyszłego tygodnia L4. Dziś rozmawiałam z pracodawcą - rozumie, że zdrowie moje i dzidzi najważniejsze, także nie było się czego bać.

reklama
Wiolka autyzm nie jest po szczepionce !! autyzm ujawnia sie miedzy 1 a 2 rokiem zycia i stad glupie gadanie ze jest po szczepionce mmr bo akurat po 1 roku sie dziecko szczepi ... moga sie pojawic jakies problemy po mmr ale to tez czesto z winy rodzica jak po taaaakiej szczepionce np pusci sie samopas dziecko do innych dzieci i dziec sie przeziebi zaraz po zaszczepieniu albo zlapie cos wiekszego od innego dziecka a o to nietrudno... po prostu po tej szczepionce trzeba z tydzien czasu dziecia izolowac bardziej, i nie zmieniac jakos szczegolnie jego nawykow ani zywieniowych ani innych... moj byl szczepiony i nawet stanu podgoraczkowego nie mial nie mowiac o innych odczynach poszczepiennych ...

trzymam kciuki za wizyty :) i za wszystkie nasze dzieciaczki

Kasienka- a ja się do końca z tym nie zgodzę. Znam zarówno dziecko, z autyzmem "od urodzenia" gdzie od początku widać było, że dziecko żyje w swoim świecie. I dziecko z autyzmem po szczepiennym. Ten chłopczyk rozwijał sie normalnie, nic nie wskazywało, nie miał żadnych objawów autyzmu, po szczepieniu nagle zamknął się w sobie, cofnął w rozwoju. Ja nie wierzę, ze dziecko staje się autystykiem z dnia na dzień.

Ale to moje zdanie, każdy może mieć inne. Ja im więcej czytam tym wiem, że szczepienia to nie jest 7 cud świata.. Dziękuję Bogu, za to, że Amelka dzielnie znosiła i jednocześnie współczuję rodzicom, których dzieci są przez szczepienia okaleczone (nie chodzi tylko o autyzm). Nie mówię że na nic nie będę szczepić, ale na pewno nie w pierwszej dobie życia, gdzie nikt tak naprawdę nie jest w stanie ocenić jego zdrowia. Kiedyś ktos fajnie powiedział, że to paradoks, że przez całą ciąże chuchamy dmuchamy, uważamy co jemy itp a zaraz po narodzinach wstrzykujemy naszym dzieciom nie wiadomo co. Coś w tym jest..

straszcie dalej tymi szczepionkami

co do usg przed porodem to również nie miałam... a teraz najlepsze... wyobraźcie sobie, że nie miałam przypiętego ktg podczas partych. czy to normalne??

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanych wizyt:)
Nie straszcie porodami naturalnymi - nam tu nic nie grozi i trzeba być dobrej myśli, a ze przypadki są różne wiadomo - jak to w życiu bywa. Wierzmy, ze u nas będzie dobrze!

milusia: u mnie syn nogami w dół i mnie obkopuje, ale jeszcze dużo czasu - przekręcą się nasze maluchy!

wiolka: ja pierwszego nie szczepiłam po porodzie (i w zasadzie to do teraz:-D) i drugiego też nie będę i nikt mi żadnych problemów nie robił, a rodziłam w szpitalu publicznym. Powiedziałam jedynie, że będę później szczepić, po uzgodnieniu ze swoim pediatrą i tyle :tak:

Kasieńka: tak można mówić wtedy, gdy się takich dzieci z autyzmem poszczepiennym nie zna i nigdy nie spotkało - a uwierz, że są - znam takie u bliskich znajomych, co duuużo przed roczkiem stwierdzono silny autyzm - a problemem były szczepienia po ciężkim porodzie, gdzie system neurologiczny dziecka dostał mocno w kość - oczywiście stwierdził to neurolog po czasie, jak rodzice tego dziecka zaczęli chodzić po szpitalach i lekarzach szukając przyczyn, bo się problemy dziwne zaczęły pojawiać, a dziecko zaszczepiono do tej pory wszystkim co się dało... Jeśli twoje dziecko dobrze znosi szczepienia to super, ale nie mów proszę, ze nie ma przypadków, gdy rozwój dziecka gwałtownie wyhamowuje, a dziecko wręcz cofa się po szczepieniach, bo jest masa takich przypadków i rodzice wygrywają sprawy właśnie po MMR z koncernami farmaceutycznymi: Szczepionka MMR wywołała autyzm – udowodniono w sprawie sądowej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Elama - uważaj zatem na się mocniej jeszcze! dobrze, ze szefcio wyrozumiały...

ja już po. Jest gucio wsio! Szyjka zamknięta i piekna! Pomaz pobrany, bo chcą zobaczyc czy infekcja nie wraca. Krew pobrana na morfologię, tarczyce, hiv i tokso. Prosto po jedzonku:) więc znaczenia nie ma żadnego:)

następna wizyta 9.10, wtedy wyniki odbiorę.

I Laurka jest główką w dół już! czyli z dyńki mnie po pęcherzu nawala:) zadziwił mnie lekarz, bo nagle w trakcie badania, sobie guzik włączył i się zrobiło 4D! ja nie wiedziałam,ze tak mozna sobie ad hoc! Ale kiepsko było widać, więc powiedział, ze następnym razem sprobujemy strzelić fotkę do dowodu:)

Brakuje mnie tylko wieści o tym, ile dziecię waży...ostatni raz pomiary znałam w 12 tyg chyba...
AAAA, no i wywalczyłam książeczkę ciazy! Ale mam se sama wypełnić, jak już tak bardzo ją pragnę - nieźli są:):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry