reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

inomama super ze szyjką i z dzidizą wszytsko oki.....Mój Maluch tez jest główką w dół prawie na każdym USG:p..ale chyba te nasze dzieciaki mają jeszcze troszke miesjca i sie pewnie tam kręca:p

Wiola..nie zgodzę sie z Tobą, ze jest cos takiego jak autyzm po szczepiące...moja mama pracuje z takimi dziećmi...to sie faktycznie zazębia...bo autyzm sie ujawnia po 1 roku zycia...a poza tym nalezy pamietac ze są rózne formy autyzmu...i niektóre się ujawniają jak dzieck bardziej kuma świat...no temat rzeka...

reklama
Dziewczyny gratuluję wizyt. &&&&&&&&&&& za następne.
Dziś byłam z Olką do kontroli i chyba ku dobremu idzie, odpukać.
Pojawił się natomiast (stwierdzony przez pediatrę) bunt trzylatka. Jak mówię ubierz skarpetki, to za chiny ludowe "nie", ale jak powiem że żadnych skarpet ubierać nie wolno to ubiera aż się kurzy. WRRRRRRRRR
Moja dzidzia już od ostatniej wizyty główką dół.
Co do szczepień-Olka jest zaszczepiona na wszystko co tylko można, były to szczepionki skojarzone jeśli była taka możliwość. Po większości z nich była gorączka i bolesność w miejscu ukłucia. Z Amelką chyba powtórzę tak samo. Szanuję odmienność zdania innych.

Hihi no to ładna aparatka z tej Twojej Oli:p;)))))) napewno jest słodka w tej swojej buntowniczosci:p

Inomama gratki gratki gratki:):p

A moja dzidzia ułozenia posladkowe, dlatego caly czas dostaje w pecherz i pipke;P

PROSZE o dopisanie mi wizyty 30 .X:))))

co do tego przzekrecania dziciaczkow w tym tygodniu to chyba juz raczej jak sie tak uloza to raczej zostana(nei mówie ze zawsze) a dla tych co maja dzieci glowami do góry to sa cwiczenia trzeba cwiczyc i powinno sie udac w koncu nic innego nam nei pozostaje a cwiczenia pomuc moga dzidzi zmienic pozycje Niektórzy lekarze lub położne zalecają wykonywanie w ostatnich ośmiu tygodniach ciąży specjalnych ćwiczeń. Choć nie ma dostatecznych dowodów, że taki trening pomaga, można próbować. Dwa razy dziennie układaj się tak, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Gdy leżysz na plecach, podłóż pod pośladki kilka poduszek albo klękając na podłodze i podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieś pośladki. Trzeba pozostać w takiej pozycji przez minimum 10 minut. Wypróbuj też wizualizację. Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut. Lekarka, autorka tej metody, ocenia jej skuteczność na 89 proc. Jest też inna możliwość – obrót zewnętrzny. Wykonuje go jedynie lekarz pod kontrolą aparatu USG. Nie jest to jednak obojętny zabieg i może go robić tylko doświadczony położnik. teraz to wkleilam z neta ale ja wygonywalam takei cwiczenia z łucja w ciazy bo zalezalo mi na sn ,nie wiem czy to pomoglo ale mala sie przekrecilo, nie zaszkodzi wiecej o tym poczytac

Inomama, bardzo się cieszę że z szyjką wsio ok:) Moja mała też z główki sobie trenuje wytrzymałość pęcherza mamusi;-)
A z tą książeczką ciąży to dziwna sprawa... Ale możesz przynajmniej na papierze sobie poprowadzić ciążę w sposób książkowy;-)

Grudnióweczka, w końcu dobre wiadomości co do zdrówka Oli:) Cieszę się bardzo że jest poprawa:)

Blue co do tego ułożenia to (przynajmniej w moim przypadku) chyba jeszcze to nie jest taka ostateczna pozycja bo ja mam wrażenie że dzidzia raz mnie kopie bardzo wysoko (wczoraj się zbuntowała że jej terytorium zajmuję jak położyłam łokieć pod żebrami i zaraz zaczęła tam kopać bym go wzięła;-)) a innym razem całkiem nisko:) Więc chyba jeszcze dość dużo ma miejsca by się powiercić:)
A ćwiczenia są bardzo ciekawe:)

Adrian już od 20 tygodnia głową w dół siedzi i jak do tej pory od 7 tygodni pozycji nie zmiania. Konrad też tak miał i trwał w niej aż do porodu.

Inomama super wieści!! Nawet nie wiesz jak się cieszę!! :-D Ja mam kontrolę szyjki w poniedziałek...

Tina już dopisuję :-)

Grudnióweczka
i oby tak dalej! Zdrówka dla małej!

Hej laseczki, gratuluje wszystkich wizyt, cudnie sie czyta Wasze radosne nowiny, a my powolutku wychodzimy z chorobsk, Amelka rozchorowala sie po raz drugi, solidniej a razem z nia tatus I tak latalam od lozeczka do lozka jak w szpitalu, ale odpukac wszystko sie unormowalo:tak:My szczepilismy na wszystko I tylko raz wystapila goraczka, tego zycze wszsytkim mamusiom I ich dzieciaczkom....
Wydaje mi sie ze dzidziolki jeszcze moga zmienic pozycje, tutaj praktykuje sie juz po 32 tyg ( a nawet dalej) obracanie dzidzi, polega to na masazu brzucha zgodnie z ruchem wskazowek zegara I to dziala, wiec nie ma sie co zamartwiac , lekarze radza sobie z takimi uparciuchami ! Vinga- ja tez nie mialam juz ktg przy partych , moze to zalezy od poloznej albo lekarza a I karty ciazy tez nie daja tutaj, wszystkie badania przeprowadza sie w szpitalu gdzie bedzie sie rodzic i wszystkie wyniki badan sa w baize danych, a po 37 tyg. lekarz daje karte ciazy ktora prowadzi gdyby cos sie zaczelo! Kciuki za wizytujace, zdrowka dla was i rodzinek w ten jesienny czas!

dziewczyny gratuluje udanych wizyty

mi tez sie wydaje ze dziecko jeszcze ma spokojnie czas zeby sie odwrocic

zycze zdrwoka wsszystkich chorowitka

Grunióweczka u mnie tez takie same zachowania u Oliwki, placz bo kolor majtek nie pasuje, matko zwariowac mozna

Mi moj gin powiedzial , ze jeszcze sporo czasu jest , nawet w ostatnich tygodniach dzidzia potrafi sie odwrocic.
Moj tez jeszcze przeskakuje, bo nieraz kopniaczki widac ponad pepkiem wiec musi miec nozki w gorze. A tak to uciska nozkami mi pecherz i przez to co chwile do wc latam.

reklama
Inomama super, że z szyjką wszystko ok:tak:. Chociaż popatrzyłaś na śliczną Laurkę ;-).

Grudnióweczka ciesze się, że Ola ma się lepiej

Zdrówka dla choruszków*

Gratuluję udanych wizyt
Kciukasy za kolejne&&&&&&&&&&&&&

Do góry