reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Anisen to ze ona jest wstretna baba to juz wszyscy wiemy i nawet mnie nie zdziwil ten jej glupi pomysl z odbieraniem Wam Waszej rodzinnej niedzieli...
Cieta jestem na ta Twoja tesciowa rownie bardzo jak na rodzinke mojego;-)
I dlatego naprawde dobrze Cie rozumiem:-)
dacie sobie rade bez niej niech sobie nie mysli ze swiat sie zawali jak nie przyjedzie...

Vinga teraz zobaczylam,ze ja wcale nie podalam wizytki u poloznej na nasza liste. Jest 26 wrzesnia, nie bedzie usg, ale zbada tetno, mocz itd.troche pogadamy zawsze to lepsze niz nic:-)

Cleopatra ciężko stwierdzić... ja startowałam z wagą 64... spadło do 60 na początku... a wczoraj ważyłam niecałe 63... czyli idzie do przodu ale kilograma brakuję mi do wagi sprzed ciąży...

Ikasia hahaha ale i tak życie zweryfikuję kto się kiedy rozpakuję. Część z nas może przenosić część urodzić wcześniej... loteria :-D chociaż wolałabym mieć chyba termin na koniec stycznia niż na początek bo strasznie się o święta martwie...

Jaguś pisałam wcześniej ze 75 piłam właśnie... z Konradem miałam 50... nie wiem od czego to zależy...

Vanilii witaj kochana moja :***** wpadaj do nas!

Anisen
no to... nie będę kończyć.. Heh a akurat ci te nerwy potrzebne....

Justynaj już dodaje.

Marika i jak po badaniu?????????????????????

Vinga ja mam taką nadzieję. A co ciekawe a propos ułożenia dzidzi w macicy, dowiedziałam się ostatnio, że można to po kształcie brzucha poznać :shocked2:jak jest wysoki i okrągły z góry to znaczy że już dobrze leży, mój jest raczej płaski z góry więc wychodziłoby że to prawda. Jeden plus że zgaga jeszcze nie męczy, chociaż czasem zaczyna.

A terminu to dziewczyny nigdy nie wywróżycie ;-)
Ale czytałam że jeśli chodzi o termin z usg to najbardziej miarodajny jest ten z ok. 12 tygodnia. Czyli mi by wychodziło tydzień przyspieszenia, 24.01.

Tamtusia, ja ruchy czuję już od 16 tygodnia :) coś musiałaś opatrznie zrozumieć :-pChociaż jak czasem mała ma spokojniejszy dzień to już się denerwuję...

Aga, dzięki za cenne info o szczepionkach, myślę, że trzeba więcej na ten temat się doinformować, tak jak Ty, żeby ocenić, nie zawsze to co nam narzucają odgórnie jest dla nas najlepsze.

Anisen przykra sprawa z tą szyjką, dobrze, że już coś z mężem ustaliliście, z jego wsparciem będzie łatwiej. A teściową ciężko skomentować… wyrazy współczucia… :sorry: ona się wyraziła o Tobie „felerna” czy coś innego w tym sensie? W szoku jestem.

Milusia, gratuluję zdrowej córeczki

Cleo – również gratki. Ja przytyłam już 6 kg, przez ostatnie 3 tygodnie aż 2,5 – a ja zawsze glista byłam i ciężko mi było coś przybrać, więc jak widać można ;-)

Kurcze dziewczyny, trochę mnie dobijacie licząc tygodnie, ja jeszcze nawet krytycznych 24 nie skończyłam, a do końca jeszcze jakieś 4,5 miesiąca :-(

Jagus weż plasterek cytryny ze sobą. Po każdym "zaprzestaniu" picia kładź go sobie na język. Serio bardzo pomaga... Inaczej chyba bym tego nie przełkneła...

Em-ka jeśli z 12 tygodnia najbardziej miarodajny to termin mam na 26 grudnia.... Nie martw się... ja w poprzedniej ciąży też ciągle byłam ostatnia a urodziłam niemal najwcześniej :-D

Ostatnia edycja:
cześć! Witam się ponownie i wreszcie ten wątek doczytałam :tak:

Anisen – Trzymaj się kochana! Grunt to dobry plan, a potem twardo wykonywać. Trzymam kciuki za Ciebie, dzieciaki żeby były grzeczne dla młodszego braciszka i za męża – jak na faceta to ma nie lada zadanie – przynajmniej jak pomyślę że mój byłby na jego miejscu to byłby wyczyn a raczej jakiś cud. Aha i nie dajcie się teściowej – wspólnego frontu Twojego i męża nie przebije:-p

Marika – a propo piesków jakiego posiadasz? Ja mam spanielka. Wabi się Cleo i leżał koło mnie jak logowałam się na bb:-D. Jak widać ma jakiś wkład w nasze forum. Dotrzymuje mi teraz całe dnie towarzystwa jak mąż w pracy. Jest bardzo inteligentny – oczywiście jeśli leży to w jego interesie np. Wie gdzie ma przysmaki i umie o nie prosić, ale np gdy proszę żeby coś zrobił a nie ma nagrody to głuchota sytuacyjna go nagle dotyka:)

Sorry rozpisałam się o moim pupilu.
Jaguś – ja porównuje do wagi z przed ciąży. Bo w czasie mdłości waga mi cały czas w miejscu stała na zero, chociaż moja mama twierdziła że widać, że schudłam, a wszystko w brzuszek szło:tak:. A glukozę miałam 75.

Hey dziewczyny, sorry że dopiero teraz, ale niedawno wróciliśmy od mamy. Poskanowałam mężowi zdjęcia.
A więc tak będzie córa. Trzy razy pytałam lekarza czy to już na 100% to mi zdjęcie podpisał. No i co najważniejsze według USG jest wszystko ok, nie ma cech chorób, narządy prawidłowo rozwinięte. No i tradycyjnie dziecko mniejsze o tydzień, ale tak już leci od początku ciąży. Najwidoczniej te moje dłuższe cykle mają na to wpływ. Termin z USG 12.01. Z OM 05.01 Waga 629g
Ale ja dalej nie wierzę, chyba dopiero przekonam się, jak urodzę :)
A ja to myślałam, że to już chłopiec, bo ta bułeczka taka podobna do jajeczek mi się wydała :-D. Lekarz jest doskonałym genetykiem, uczył się w Ameryce, więc moze się nie myli, ale i tak trudno mi w to uwierzyć
Sporo się dowiedziałam, na temat mojego traumatycznego porodu, ale to kiedy opowiem
Cleopatra mam Yorka, ale jest taki większy, ma 6 kg. Hodowczyni sprzedała go po znacznie tańszej cenie z tego powodu, ale jak dla mnie do dzieciaczków to super. Wstawię kiedy zdjęcie. Teraz od kiedy Pańcia w ciąży to chodzi na krótko

Ostatnia edycja:
reklama
Marika gratuluję córeczki!!! Ależ fajnie! Będziesz miała wymarzoną parkę :-) Przepisać cię na liście na 12 stycznia? Czy zostaje 5?

Aaaaa jest tylko 2 chłopców więcej!!!!!!!! 27 chłopców 25 dziewczynek! A na początku tak chłopcy się sypali!

Ostatnia edycja:
Do góry