reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Malinka, gratuluję zdrowej dzidzi - ta waga tak jak mówią dziewczyny nie jest do końca wiarygodna więc nie ma się co martwić na zapas:tak:

wiecie co, ja nie wiem jak tą glukozę przetrzymam. nie chodzi mi o samo wypicie jej ale o to, że tyle godzin będę bez jedzenia. u mnie właśnie pusty żołądek jest przyczyną tych częstych wymiotów...
chyba poproszę tylko o 50g bo dwóch godzin nie dam rady przetrwać...

Ja też się tego boję - nawet zwykłej herbaty nie mogę wypić przed śniadaniem bo mimo że okres mdłości w 100% mi minął to nawet przed ciążą to u mnie powodowało co najmniej nudności a co tu mówić o takiej dawce cukru:baffled: Chyba wyślę na to badanie męża - on ze słodyczą w żadnej postaci nie ma problemu:-D Podobno razem się jest w ciąży, co nie? ;-)
Dziś byłam oddać mocz do analizy i zapytałam ile kosztuje to badanie glukozy - pani powiedziała że 10 zł więc miłe zaskoczenie bo spodziewałam się, że będzie ze 3 razy więcej:-)

reklama
Hej laseczki, ja glukoze mam 11 pazdziernika, czyli juz 26 tydz. I mam napisane na karteczce, lekki posilek, ale nic slodkiego, wiec tutaj nie trzeba byc na czczo I krew tylko raz pobieraja po wypiciu- uffff :-DGratuluje udanych wizyt, od dzis jestem na zwolnieniu, Amelka dobrze sie czuje w przedszkolu, wiec obiecuje pojawiac sie czesciej! Caluski

Malinka gratulacje,fajniutki pulpecik:tak:
JA przytyłam prawie 5kg(przy bliźniakach w tym samym wieku ciaży miałam +7kg a waga końcowa +12-13kg) więc może nie będzie tak źle:-D*tylko teraz jem na potęgę,ruszam się cały czas, a z nimi całą ciążę leżałam...

dzisiaj ktoś wizytuje?:)

Mnie nawet w tej całej glukozie nie przeraża jej wypicie, tylko to ze trzeba tam siedziec 2 h;/

Emilly to widzisz, co kraj to obyczaj. w Pl trzeba 12 godzin przed badaniem być bez jedzenia :no: toż to tortury!!
dawno cię nie było u nas kochana :)

Akuku &&&&&

lkasia mnie dokładnie to samo przeraża

Ostatnia edycja:
A dziewczynki, co myslicie o szkole rodzenia? Bo to juz czas zeby ewentualnie sie zapisac...z tym, ze ja wiem, ze będę miala CC I zastanawiam sie czy jest sens sie zapisywac....

lkasia w szkole rodzenia nie uczą tylko "jak rodzić" ale też np, podstaw pielęgnacji maluszka, więc sądzę, że możesz się zapisać :)

ja niestety nie zapiszę się, mały ciągle uwiązany mi na szyi jest, a jednak z nim nie pójdę

reklama
Ikasia a czemu masz cc juz zaplanowane(jeśli można wiedzieć oczywiście;-)) ja mam przeczucie że i u mnie będzie cc...do szkoły rodzenia się nie wybieram,pielęgnacja i to wszystko jakoś tak samo instynktownie przyszło przy chłopcach i teraz też nie widzę potrzeby

Do góry