reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Malinka, gratuluję zdrowej dzidzi - ta waga tak jak mówią dziewczyny nie jest do końca wiarygodna więc nie ma się co martwić na zapas:tak:

wiecie co, ja nie wiem jak tą glukozę przetrzymam. nie chodzi mi o samo wypicie jej ale o to, że tyle godzin będę bez jedzenia. u mnie właśnie pusty żołądek jest przyczyną tych częstych wymiotów...
chyba poproszę tylko o 50g bo dwóch godzin nie dam rady przetrwać...

Ja też się tego boję - nawet zwykłej herbaty nie mogę wypić przed śniadaniem bo mimo że okres mdłości w 100% mi minął to nawet przed ciążą to u mnie powodowało co najmniej nudności a co tu mówić o takiej dawce cukru:baffled: Chyba wyślę na to badanie męża - on ze słodyczą w żadnej postaci nie ma problemu:-D Podobno razem się jest w ciąży, co nie? ;-)
Dziś byłam oddać mocz do analizy i zapytałam ile kosztuje to badanie glukozy - pani powiedziała że 10 zł więc miłe zaskoczenie bo spodziewałam się, że będzie ze 3 razy więcej:-)

reklama
Hej laseczki, ja glukoze mam 11 pazdziernika, czyli juz 26 tydz. I mam napisane na karteczce, lekki posilek, ale nic slodkiego, wiec tutaj nie trzeba byc na czczo I krew tylko raz pobieraja po wypiciu- uffff :-DGratuluje udanych wizyt, od dzis jestem na zwolnieniu, Amelka dobrze sie czuje w przedszkolu, wiec obiecuje pojawiac sie czesciej! Caluski

Malinka gratulacje,fajniutki pulpecik:tak:
JA przytyłam prawie 5kg(przy bliźniakach w tym samym wieku ciaży miałam +7kg a waga końcowa +12-13kg) więc może nie będzie tak źle:-D*tylko teraz jem na potęgę,ruszam się cały czas, a z nimi całą ciążę leżałam...

dzisiaj ktoś wizytuje?:)

Mnie nawet w tej całej glukozie nie przeraża jej wypicie, tylko to ze trzeba tam siedziec 2 h;/

Emilly to widzisz, co kraj to obyczaj. w Pl trzeba 12 godzin przed badaniem być bez jedzenia :no: toż to tortury!!
dawno cię nie było u nas kochana :)

Akuku &&&&&

lkasia mnie dokładnie to samo przeraża

Ostatnia edycja:
A dziewczynki, co myslicie o szkole rodzenia? Bo to juz czas zeby ewentualnie sie zapisac...z tym, ze ja wiem, ze będę miala CC I zastanawiam sie czy jest sens sie zapisywac....

lkasia w szkole rodzenia nie uczą tylko "jak rodzić" ale też np, podstaw pielęgnacji maluszka, więc sądzę, że możesz się zapisać :)

ja niestety nie zapiszę się, mały ciągle uwiązany mi na szyi jest, a jednak z nim nie pójdę

reklama
Ikasia a czemu masz cc juz zaplanowane(jeśli można wiedzieć oczywiście;-)) ja mam przeczucie że i u mnie będzie cc...do szkoły rodzenia się nie wybieram,pielęgnacja i to wszystko jakoś tak samo instynktownie przyszło przy chłopcach i teraz też nie widzę potrzeby

Do góry