reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Kochane w miare możliwości po dodawałam co trzeba na liście SPRAWDŹCIE CZY WSZYSTKIE WASZE DAJE SĄ WPISANE! (Na liście w wizytach i na liście styczniówek)

Inomama już gratulowałam ale jeszcze raz gratuluję!!! :-D Twoja malutka już jest na liście :-) Wizyty już Vinga dodała :-D

Yoanna ja właśnie w następnym tygodniu będę farbować. Moja mama jest fryzjerką i mówi że farba nie przenika do krwi obiegu a ty się nie inhalujesz tym co jest w butelce. Ja farbowałam w poprzedniej ciąży i teraz też to robie :-)

Marika ja używam zwyklełj oliwki dla niemowlat po kąpieli by nawilżyć skórę. Nie mam rozstępów po poprzedniej ciąży i twierdzę zeto chyba raczej kwestia genów a nie używanych kremów...

Justynaj cieszę się że synuś zdrowy :tak:

Marika u mnie na poprzednim USG wyszło ze mały już głową w dół jest (Konrad też na tym etapie już był przygotowany) ale dziecko ma jeszcze dużo miejsca i przewraca się na różne sposoby! :-p
Dopisałam do listy!

Blanka hehe to faktycznie podobno nasze chłopaki idą! Adrian zapowiada się spory w stosunku do Konrada :tak:

Anbas
gratuluję ci z całego serca córci!!! Ależ fajnie... będzie parka :-D

Juliana nie za późno! Z połókowym nie jest tak jak z genetycznym ze masz określony aż tak mocno czas. Jak zrobisz do 25 tygodnia to będzie dobrze :tak:

Trzymam kciuki kochane za wizyty!!!

Adrian wczoraj wieczorem uwziął się na mój pęcherz... boże kochany jakie to nie przyjemne... aż się boję coto będzie koło 30 tygodnia jak już mały aż tak mocno wali... Myślałam ze Konrad to ADHD... i jednak się myliłam.. Adrian jest o wiele bardziej ruchliwy.. :sorry2:

Juliana ja znalazłam świetnego lekarza na NFZ. Bardzo długo bada pacjentki, tworzy się 2h poślizg. W 18tyg miałam USG przezpochwowe, przezbrzuszne i pełne badanie plus rozmowa. Wizyta 45min jak nie dłużej.
W 22 tyg wizyta również około 40 min, USG przezbrzuszne i rozmowa. A tłumy pacjentkę za drzwiami, ale każdą pacjentkę tak bada.
Ja sie wybieram na USG 3D/4D w 26 tyg. 23 tydz To nie jest za późno, narządy będą bardziej rozwinięte, lekarz więcej będzie mógł zobaczyć. Ja byłam w poprzedniej ciąży na USG 3D/4D w 23t i 1d czyli już 24 tydz
Fifka dziękuje za dopisanie do listy :-) Współczuje kopniaczków w pęcherz, ja też kopanie czuje właśnie tam na dole w okolicach pęcherza, a wypychanie się pod prawym żebrem

Marika dziękuję za odpowiedz ,przed chwilą dzwoniłam zapytać o temin i babka powiedziała ze oni robia od 18 do 22 tyg a później to już dopiero w trzecim trymestrze.Juz nie wiem co myslec,boję się ze na nfz będzie krótkie badanie ,bo ten lekarz robil mi w 12 tygodniu to za wiele nie mówił i nie wiem czy wszystko badal a teraz mam znowu skierowanie do niego ....:zawstydzona/y:

reklama
anbas gratuluję córeczki, Emma bardzo ładne imię :-)!
juliana ja takie dokładniejsze (tzn USG 3D) będę miała właśnie między 23 a 24 tygodniem, gin mi tak polecił, bo to nie u niego będzie. Najgorsze, że te badania takie drogie jest i nie dziwię Ci się, że masz rozterkę, z jednej strony może tym razem gdy poprosisz tego lekarza na NFZ by więcej Ci mówił to się rozgada, z drugiej strony prywatnie może Cię bardziej usatysfakcjonować ...

Do góry