reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

nie martwcie się baby na zapas!
ja mam takie żólto - białe właśnie, ale duuuużo rano. I tylko rano! Pobrał mi na patyczku i do badania dał, ale od razu powiedział, ze gołym okiem widzi infekcję i dał kremik. Może u Was są to normalne ciążowe upławy po prostu

ja takie coś dostałam
http://www.dokteronline.com/pl/gyno-daktarin/

Ostatnia edycja:
reklama
Inomama gratuluję córeczki :-)!

Co do farbowania to właśnie od maja nie farbowałam jeszcze i tak naprawdę wcale mi tego nie brakuje, chyba wracam do naturalnego koloru ;-)
z moją infekcją to też dziwnie, bo kiedyś powiedziałam mojemu gin, że chyba mam infekcję, on powiedział, że w ciąży to normalne, że więcej śluzu jest, więc stwierdziłam, że pewnie przesadzam, a teraz nic nie mówiłam i wyszło, że jakieś grzyby jednak są :-(

Ja mam takie mleczne że hoho, jedna kuracja nystatyną pomogła na tydz, teraz znowu zaczynam. Mi to tak i przeszkadza, troszkę swędzi i takie delikatne tam wszystko jak podcieram papierem po siusianiu. Tak czuje, ze nie jest ok :-(. Można najpierw spróbować podleczyć się Lacibios Femina, Lactovaginal. U mnie to sprawy nie rozwiązało. Troszkę się podleczyłam. Można clotrimazol krem, zewnętrznie

Inomama: gratuluję:)
yoanna82: mi w pierwszej ciąży brzuch rósł od 14tc., a ruchy dopiero w 18 czułam i to bardzo delikatne na poczatku. Teraz mam na odwrót. Ruchy od 14tc, a brzuszek mini wyskoczył na wakacjach w 18tc., choć wczoraj maluch tak się przekręcił, ze znowu brzuch mniejszy się zrobił i przy luźnej bluzce nie odstaje nic - chyba mnie słucha dzidziol, bo stresowałam się, ze w pracy przyuważy szef, który nie wie, a dziś po urlopie pierwszy dzionek ;P
Marika: w pierwszej ciąży szyjka mi się skracała, rozwierała i od 27tc. leżałam + miałam pesar - do 36tc. :) więc obawy mam, bo poprzednio właśnie ok. 20tc zaczynały się podejrzenia, ze coś się dzieje...

co do infekcji to ja wiem, że coś przywiozłam ze sobą z wakacji - niby tylko w morzu się kąpałam, ale jednak widać coś się przyplątało, bo upławy właśnie mam białe, a były przezroczyste i taki dyskomfort czuję - wiem, że nie jest ok. - clotrimazolem smaruję, ale już w piątek mam wizytę to pewnie nystatynę dostanę, bo clotrimazol nie zaradzi sam... te pare dni to wytrzymam jakoś...

Dzięki dziewczyny za info o włosach, to się uspokoiłam i jutro też działam :)
A z ruchami i brzuchami... też Wam bardzo dziękuję, każda taka odpowiedź działa terapeutycznie. Poczekam jeszcze trochę, ale cierpliwością nie grzeszę ;-)

Ostatnia edycja:
czy ja mogę prosić o wpisanie moich wizyt? bo mam już wszystkie do końca podane, ale np. glukozy nie:)

09. 10 - konsultacja
14. 10 - usg
06.11 - konsultacja
04.12 - konsultacja
18.12 - konsultacja
06. 01 - usg
08.01 - konsultacja
15. 01 - konsultacja
22. 01 - konsultacja

taka jestem podekscytowana, ze ogłosiłam całemu światu o "środku macicy" - uwielbiam to Vinga:):):)
i szczerzę sie jak głupia i mnie roznosi energia.

Ostatnia edycja:
reklama
Yoanna ja w 3 ciazy jestem i powiem Ci ze czuje ruchy ale nie sa ani regularne ani mocne.. Maluch mnie po ktegoslupie kopie i tylko czasem w powloki brzuszne.

Do góry