reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

nie martwcie się baby na zapas!
ja mam takie żólto - białe właśnie, ale duuuużo rano. I tylko rano! Pobrał mi na patyczku i do badania dał, ale od razu powiedział, ze gołym okiem widzi infekcję i dał kremik. Może u Was są to normalne ciążowe upławy po prostu

ja takie coś dostałam
http://www.dokteronline.com/pl/gyno-daktarin/

Ostatnia edycja:
reklama
Inomama gratuluję córeczki :-)!

Co do farbowania to właśnie od maja nie farbowałam jeszcze i tak naprawdę wcale mi tego nie brakuje, chyba wracam do naturalnego koloru ;-)
z moją infekcją to też dziwnie, bo kiedyś powiedziałam mojemu gin, że chyba mam infekcję, on powiedział, że w ciąży to normalne, że więcej śluzu jest, więc stwierdziłam, że pewnie przesadzam, a teraz nic nie mówiłam i wyszło, że jakieś grzyby jednak są :-(

Ja mam takie mleczne że hoho, jedna kuracja nystatyną pomogła na tydz, teraz znowu zaczynam. Mi to tak i przeszkadza, troszkę swędzi i takie delikatne tam wszystko jak podcieram papierem po siusianiu. Tak czuje, ze nie jest ok :-(. Można najpierw spróbować podleczyć się Lacibios Femina, Lactovaginal. U mnie to sprawy nie rozwiązało. Troszkę się podleczyłam. Można clotrimazol krem, zewnętrznie

Inomama: gratuluję:)
yoanna82: mi w pierwszej ciąży brzuch rósł od 14tc., a ruchy dopiero w 18 czułam i to bardzo delikatne na poczatku. Teraz mam na odwrót. Ruchy od 14tc, a brzuszek mini wyskoczył na wakacjach w 18tc., choć wczoraj maluch tak się przekręcił, ze znowu brzuch mniejszy się zrobił i przy luźnej bluzce nie odstaje nic - chyba mnie słucha dzidziol, bo stresowałam się, ze w pracy przyuważy szef, który nie wie, a dziś po urlopie pierwszy dzionek ;P
Marika: w pierwszej ciąży szyjka mi się skracała, rozwierała i od 27tc. leżałam + miałam pesar - do 36tc. :) więc obawy mam, bo poprzednio właśnie ok. 20tc zaczynały się podejrzenia, ze coś się dzieje...

co do infekcji to ja wiem, że coś przywiozłam ze sobą z wakacji - niby tylko w morzu się kąpałam, ale jednak widać coś się przyplątało, bo upławy właśnie mam białe, a były przezroczyste i taki dyskomfort czuję - wiem, że nie jest ok. - clotrimazolem smaruję, ale już w piątek mam wizytę to pewnie nystatynę dostanę, bo clotrimazol nie zaradzi sam... te pare dni to wytrzymam jakoś...

Dzięki dziewczyny za info o włosach, to się uspokoiłam i jutro też działam :)
A z ruchami i brzuchami... też Wam bardzo dziękuję, każda taka odpowiedź działa terapeutycznie. Poczekam jeszcze trochę, ale cierpliwością nie grzeszę ;-)

Ostatnia edycja:
czy ja mogę prosić o wpisanie moich wizyt? bo mam już wszystkie do końca podane, ale np. glukozy nie:)

09. 10 - konsultacja
14. 10 - usg
06.11 - konsultacja
04.12 - konsultacja
18.12 - konsultacja
06. 01 - usg
08.01 - konsultacja
15. 01 - konsultacja
22. 01 - konsultacja

taka jestem podekscytowana, ze ogłosiłam całemu światu o "środku macicy" - uwielbiam to Vinga:):):)
i szczerzę sie jak głupia i mnie roznosi energia.

Ostatnia edycja:
reklama
Yoanna ja w 3 ciazy jestem i powiem Ci ze czuje ruchy ale nie sa ani regularne ani mocne.. Maluch mnie po ktegoslupie kopie i tylko czasem w powloki brzuszne.

Do góry