reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Dziewczynki na chwile tylko wpadam do Was, przy okzaji kapania malej,tzn ona siedzi w wanience i sie bawi swoimi gumikami a ja bazgrole spogladajac na nia, w ten sposob ma tyle zabawy ile chce bo nie chce by krzyczala jak ja wyciagam, nie ma powodu, wiec sobie sposob znalazlam, bo pol godziny,no 20 min to mi sie nie chce nad wanienka sleczec;-)jak tu tyle zaleglosci pisaniowych

Gratuluje Inomama no super wiesci od Ciebie i coruni malej aj to sie sukienki beda drzwiami i oknami sypaly:-DGratulacje!!!!

A ja po wizytce, no wszystko super, synus wazy 314 g i mierzy od glowy do pupy 13 a razem z nogami okolo 20cm, nie da sie dokladnie zmierzyc bo prostuja sie rzadko:-)oj wrazenia nieziemskie, widzielismy twarzyczke i jak mruga oczkami,macha nozkami i raczkami, serduszko i te wszystki przeplywy, troche sie denerwowalam, bo dlugo sie z tym sercem grzebala, a to dlatego,ze wiecej zdjec serca chciala zrobic...i dusila mi po tym brzuchu niemilosiernie,az mi bylo zal mojego dzieciatka, w koncu sie odwrocil tylem twarza w strone moich plecow, tak czul sie bezpiecznie.dzieci to niestety czuja i z tego co obserwuje odwracaja sie od aparatury, kiedys nie zwracalam na to uwagi,ale teraz tak. dlatego nie jestem za jakims przedluzajacym sie usg.zdjecia mamy wlasnie takiego odwroconego,lezacego na boku,widac glowke ramionko i kregoslupik. zakochana jestem na maksa:tak:
aa i z wymiarow to plasuje sie jak najbardziej w sredniej, nie za wielki nie za maly taki jak ma byc :)

a jeszcze o farbowaniu wlosow, to ja z kolei pasemka owszem, ale nie farbowanie na calosci, tak mam,ale to indywidualna sprawa. nie chce nikogo straszyc,ale np. przy nowotworze dzieciecym neuroblastoma jedna z potencjalnych ale nie udowodnionych przyczyn jest wlasnie farbowanie wlosow u ciezarnych-tak jest napisane w Wikipedii. lekarze sa generalnie widze dosc ostrozni w wypowiadaniu sie na ten temat, bo caly czas trwaja badania i narazie niczego nie udowodniono,ale ja jestem raczej z tych ostroznych;-)i nie chce ani nikogo pouczac ani straszyc,pisze to co czytalam i co mowia tutejsi czyli dunscy lekarze. i poszlam na kompromis farbowanie tak, ale bez dotykania skory;-)

reklama
Dziewczynki gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt :) Sali, Anisen ,Ikasia ,Justyna, Kaha ,Inomama ,Calineczka Cleopatra ,Fifka ciesze sie bardzo ze z bobaskami wszystko jak nalezy ! Jeszcze raz gratki no i Inomama gratuluje córy:)Mam nadzieje, ze nikogo nie pominęlam ...

Cleopatra waga 974g to musi byc pomyłka , tak jak dziewczyny piszą . Moj Nataniel mial 625g w 21tyg i podobno był na ten wiek mega duzy urodzil sie 4700. Pewnie zaszła jakaś pomyłka !

Fifka Adrianek rośnie na duzego kawalera widzę ! Idą prawie równo z Filipem :) Moj w 21tyg ważył 451g:)

Do góry