reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dziewczyny ja jak bylam w pierwszej ciazy I bylam jakos w 7-8 miesiacu, jak szlam na prostej drodze omdlalam...z nerwow chyba..i sie przewrocilam,mialam kolana I rece obryte, a nie pamietalam czy upadlam na brzuch czy nie. Poszlam do szpitala I podlaczyli mnie tylko do ktg, a prosilam o usg I nie zrobili mi.
A wczoraj na tym usg babka powiedziala ze najpierw porobi wszystkie pomiary I na samym koncu ewentualnie spojrzy na plec. Wiec nawet jakby mi sie udalo uprosic ich o dodatkowe usg to raczej by na plec nie zjechali.
Jedyne co to prywatnie zwykle badanie pewnie kolo 60 f kosztuje a ja jak bym miala isc to na 4d z nagraniem na plytke .
A do pl nie wiem czy bede leciala jeszcze w tej ciazy.
A zal mi nawet te 60 f wydac teraz na usg.
Akurat kasy nie mamy.
Wiecie co ona nam wczoraj pokazuje na tym usg ze tu cos miedzy nogami jest ale ani ja ani m nie widzielismy tego siusiaka tylko cos I to mi nie daje spokoju.
A jak poprosilam ja zeby mi zdjecie plci zrobila to powiedziala ze nie robia, bo sa czasem pomylki I nie robia zdjec genitalii..a tak to bym wam wstawila I moze byscie cos doradzily.

reklama
Anisen gratuluje udanej wizyty:-)moze nie bedzie az tak wielki przy porodzie:-) u mnie wagi to 3320 i 3650druga, i mam nadzieje,ze nie wzrosnie przy trzecim;-)ale i tak mysle, ze to czy bedzie ciezko urodzic zalezy tez od wielkosci glowki;-)

Witajcie. Ja z powodu lekkiego plamienia trafiłam na kilka dni do szpitala. Teraz wszystko ok. Tylko gin zamienił mi luteinę dopochwową na podjęzykową, i znów mam ciągły dyskomfort w brzuchu. Niby naciąganie, niby rozpychanie. A już tak dawno tego nie czułam:( strasznie mnie to irytuje bo nie wiem czy to nie jakieś skurcze:( raczej nie czuje żeby macica robiła sie twarda jak kamień wczesnej tak miałam ale luteina dopochwowa pomogła.

Czy Wy miewacie jakiś ból, dyskomfort czy inne cuda z brzuchem?

Gratuluję udanych wizyt:)Ja mam usg połówkowe za tydzień, też mam nadzieję, że dowiemy się kto w brzuszku mieszka

Wiola ja czuję takie ciągnięcie w dół, ale to ponoć normalne, dzidzi się chyba napina i tak to się objawia. No ale ja plamień itd nigdy nie miałam. Trzymam kciuki, żeby było wszystko oki :)

Inomama - prawie cały czas. Czy leżę, chodzę itp. Już tak miałam 2 razy, raz przeszło samo po kilku dniach, a raz też. Po kilku dniach i po luteinie dopochwowej. Chyba taką mam tą macice, że ciężko się rozciąga.

kurcze, to nie zazdroszczę, bo nieźle może człowiek się przestraszyć. Ale taka Twoja uroda widać, więc nic tylko czekać zostaje...

A mnie dziewczyny przyszlo dzis skierowanie na oddzial ginekologiczny w zwiazku ze zmianami na szyjce macicy.Poniewaz moj wynik 3 miesiace po ost.porodzie-wynik cytologii byl 3A i po 1 miesiaczce po porodzie nie pojawilam sie na kontroli (to bylo ponad pol roku temu), bo cyto mialam w Polsce, a tutaj tak sie zbieralam z tym, ze zaszlam w kolejna ciaze. Jak porozmawialam o tym z lekarzami tutaj to zdecydowali sie zrobic kolposkopie, ale tylko ogdladanie pod mikroskopem, jak beda chcieli jakies znieczulenia na szyjke i wycinki to sie nie zgodze nie chce az tak ryzykowac i zaczekam na po porodzie. mam tez nadzieje,ze zmiany jednak sie unormowaly i nie bedzie potrzeby jakis wiekszych ingerencji.po pierwszym porodzie mialam tez taki wynik ale lekarka zrobila mi od razu wymrazanie. z tego co jednak czytalam, zmiany czesto znikaja samoistnie.aj troche sie boje calej tej wizyty, nie chce,zeby wogole tam cos grzebali az to porodu.ale o swoje zdrowie tez trzeba dbac, w koncu kto te dzieci ma wychowac;-)
Vinga mozesz mnie wpisac na 16 wrzesnia wizyta kontrolna

Wiolka ja mam bole ostatnio klucia takie w jajnikach, ostatnio szczegolnie lewy, dosc silny 1 sekundowy bol,spytam przy okazji u ginekologow
Trzymam kciuki,zeby u Ciebie bylo wszystko ok:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny gratuluje zdrowych maluszków
:tak:
Ikasia troszkę szok:-D

Fifka,jesli możesz to wpisz mnie na listę 11września połówkowe nfz, a 19połówkowe prywatnie

Do góry