reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

dziewczyny kochane jestescie bo ja myslalam ze to sie naciaga zeby umyc ;O pewnie by mnie w szpitalu pokazali zebym gafy nei strzeila teraz juz wiem dziekiuje wam mamom siusków :)!!!
ania gratki wizytki ;****

reklama
Ja tu tak rzadko zaglądam, a widzę że same interesujące tematy - ja chłopców też się boję obsługowo i fajnie było sobie poczytać Wasze opinie.
Po ostatniej wizycie 13 sierpnia podobno jest dziewczynka, ale 100 % gin powiedział, że potwierdzi 9 września na kolejnym usg. Mam nadzieję, że jak się nie pomylił przy mojej pierwszej ciąży to teraz też wersję dziewczęcą podtrzyma do końca :)

No ja czekam z niecierpliwością na wieści od dziewczyn!

No i z mężem już nie możemy doczekać się środy!! :-D Jeszcze dwa dni a ja chyba oszaleje...

z tym odciąganiem napletka to każdy lekarz inaczej gada. we wszystkich poradnikach jest napisane żeby za żadne skarby nie próbować ściągać napletka. moja pani dr mówi, że można delikatnie próbować ale nic na siłę. ale znam przypadki, że lekarz na siłę zerwał dziecku napletek aż się krew polała, a potem zakażenie... i zdziwienie lekarza .. skąd??
dziś byłam na powtórce toxo (tak dla swojego własnego spokoju) i wszystko negatywne, także śpię dalej spokojnie :)

Vinga mi właśnie moja lekarka nie kazała na siłe tylko troszke ile sie da,zeby tam czystą wodą przepłukać . Ale zeby na siłe to bym sie nie zgodziła.

Super ze wyniki toxo Cie uspokoiły :)

Fifka do środy juz tak blisko , dasz radę :) Ciekawe ciotki też jakoś wytrzymają:szok:

no nic dziewczyny widze ze teamt napletka dalej na prowadzeniu:) ja padam jakos na twarz zerkne jeszcze na tv bo tam Sami swoi a ja uwielbiam ten film, pogadam chwile z fasolkiem i klade sie spac

Fifka oby do środy

Vinga a ty mialas jakies podejrzenie z toxo ze powtarzalas bo nie pamietam, ja niestety mam bardzo wysokie ale stare zakarzenie na szczescie (boze mam nadzije ze to dobrze odczytane przez lekarza jest)

Dona, ja nigdy nie miałam toxo, dlatego się boję żeby nic się nie przyplątało. lekarz kazał powtórzyć badania ok połowy ciąży więc tak zrobiłam :)

dziewczyny- gratuluje udanych wizyt:)
tak sobie czytam i czytam... i wyciagam wnioski:)
z racji mojej wczesniejszej profesji ( 3 lata jako niania u 3 dzieci po roku) stwierdzam,ze wole obsługiwać siusiorka- jest prościej;)

reklama
Dziewczyny, miałam dzis wizyte. z dzieciatkiem wszystko w porządku. waży 340g. rozwija się prawidlowo. serducho bije jak trzeba. na 90 % chłopak. raz pokazał siusiaka i wiecej nie chcial. zasłaniał nóżkami. i stwierdzilam ze bardzo ale to bardzo ruchliwy. tak machał rączkami i nozkami jakby karate uprawiał.

Do góry