reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
haha ja wiem jedno siuraki czesto siurają w pionie wiec maski trzeba zakładac do przebierania hehe...powaga często sie zdarza że masz dodatkowo mycie twarzy gratis.

z dziewczyną jest gorzej jeśli chodzi o kupke a i owszem często nie wiesz jak masz kupcie wyciągnąc jak tam nawłaziło i wtedy tylko mycie w ciepłej wodzie pomaga...i nie można tego zaniedbać bo można dziecku narobić klopotu. tzn. jakieś zakażenie może sie wdać....wiec z dziewczyną najlepiej przebierać od razu nie za chwilkę, za momencik tylko już bo im bardziej sie w pampersie wierci tym wieksza możliwość że wlezie tam gdzie nie powinno.Ile ja sie nawyklinałam na te kupy hehe....stresu sie najadłam....ale teraz stajac przed opcja chłopak dziewczyna[jakbym miała jakis wybór co nie?] ja tak sobie pomysle że moglabym miec chlopaka to eeeeeeeeee ale ja kompletnie nie wiem jak go obsłużyć....wiec nawet jesli bardziej strsujące ale znane to wolę obsługę dziewczynki

Ja tez uwazam ze chlopcy latwiejsi :-) wycierasz tam gdzie kupa hehe jajka siusior I tyle, zadne kierunki nie interesuja a u dziewczynki trzeba uwazac co by bakterie tam nie wlazly.

Diablica bo lepsze dla nas chyba to co juz nam znane:) Dla mnie ogarnąć panienkę to czarna magia, chłopca z zamknietymi oczami :) A mamy chłopców mam pytanie odnosnie napletka? Jakich rad słuchacie i co praktykujecie? Ruszac czy nie ruszać ? Mi rodzinny lekarz zawsze w kąpieli mówiła zeby ściągać i płukać wodą. A alergolog ze nie ma mowy nic nie tykać... I bądż tu człowieku mądry

Poki co to musze pomalu jak blue mowi wymazywac buleczke z przed oczu a wstawiac parówcie taaaato ja chce w styczniu taaate :( on matke wyganiał z lazienki jak mnie kąpał i brata bo matka panikowała i płakała. Kurde by mnie nauczył wszystkiego.... :-(

mnie osobiście też żaden nie uraczył swoim moczem ale moja ciocia ma 5 chłopaków i opowiadała takie rzeczy że można było sie samemu posikać ze śmiechu....tak chłopaki są prościejsi w obsłudze w 100 %

Co do napletka Blanka to mi wszyscy lekarze zgodnym chorem powtarzali: do 1 roku nic nie sciagac nie dotykac tylko normalnie umyc! A po roczku podczas kapieli odciagac I przemywac I tak tez robilam.

reklama
I się nic z siurkiem nie dzieje ?? Dla mnie niedoświadczonej nie dotykanie niczego pod napletkiem to jak pipcie z wierzchu płukać wodą nie zagłębiając się

Do góry