reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Diablica i Kaha kciuki za wizyty!!!! :-D

Co do ruchów to u mnie mały "biega" po brzuchu... raz się rusza z prawej... a dosłownie za chwilę jak zaczynam go głaskać kopie już z drugiej - ucieka :-D Tak samo jak postukam lekko w brzuch wtedy maluch się odzywa w tym miejscu gdzie zastukam (a najpierw próbuje się przewrócić w tamtą stronę)

reklama
Inomama - super teraz odpoczywaj wyleguj się i zaglądaj w majtochy ! Wszystko będzie dobrze wiadomo :)

Kaha ---- Diablica ----- &&&&&&&&& o tak mocno ściskam za was kciuki

Inomama-cieszę się że wszystko OK, dzielna jesteś jak mało która.
Dziewczyny-ja mam małe zmartwienie, tzn. nie wiem czy na tym etapie to zmartwienie, ale jak pisałam Wam w środę, że czuję pod ręką jak ruszał się maluszek, tak przez cały czwartek i dziś praktycznie nic. Ja mam początek 17tc. Powiedzcie coś bo zaczynam wariować , a wizytę mam dopiero 26.08.

Kaha,diablica trzymam kciuki za wizyty :-)

Diablica ja dopiero od 3 dni czuje maluch codziennoe, kilka razy dziennie, ale nie kopie tak mocno.
A wczesniej czulam raz na 3 dni nawet, tez sie martwilam troszke. Ale zawszs mowie sobie tak ze jakby bylo cos nie tak to organizm dal by znak. Mialabym plamienia, napiecia brzucha...
Nic sie nie dzieje wiec jest ok. Moze nasze maluchy mniej ruchliwe beda a wiekszs spiochy :p kto wie.

diablica mysle ze spokojnie jeszcze sobie przytyjesz:) i nas nadgonisz

blanka kiedys na IP byla dziewczyna w bardzo zaawansowanej ciazy ktora bardzo momcno udrzeyla sie w stół i miala na szybko robione usg, na szczescie nic sie nie stalo wiec mysle ze takie kopniaki dziecka nie sa w stanie zaszkodzic malenstwu. moja mala tez niby wie ze dzidzia jest w brzuszku i nie wolno , niekiedy mowi mamusiu ty sobie zakryj brzuszek i wtedy sie wyglupia ale najczesciej to te nogi byle kiedy laduja na mnie, tez sie zawsze boje ale co zrobic

grudnióweczka nie martw sie, ja tez czulam cos tam czulam 2 tygodnie temu, pozniej przez kilka dni zupelnie nic, a teraz co jakis czas wcale nie codziennie tez czuje lekkie poruszanie , ale na pewno nie sa to zadne kopiaki ani uciski. ale moja corka w brzuszku tez byla aniołkiem i nigdy mamusi mocno nie kopnela tylko sie wiercial

inomama strasznie sie ciesze ze juz po wszystkim. a co do calusow przy twojej to tez sei usmialam. zagladaj zagladaj w te majciochy, chociaz ja tez mysle ze krwawienie po zakladaniu takiego szwu jest norma bo szyjka jest mocno ukrwiona

Ostatnia edycja:
Diablica szkoda :-(

Grudnióweczka
na tym etapie nie ma co się stresować... wczoraj Adrian - mimo ze roznosi mój brzuch na codzien siedział cały dzien cicho - nie wiem inne miejsce?? Nie mam pojęcia... dzisiaj też choć cicho ale jak zjadłam i tam go "pomasowałam" to się troszkę to chwilę pofikał. Też spróbuj!

Blanka co dokopania moj nie raz mi upadł na brzuch, kopną czy szturchną... to dziecko... ale macica jest nisko a maluch malusi... nic mu nie będzie! No chyba ze naprawdę mocno bolało... ale jak maluch się rusza to nic sięnie dzieje!

dona- własnie wlazłam na wage i jest kilo do przodu...no nie całe ale jest więc juz ścigam hehe. ja nie chce tyle przytyć ale o dzidula mi chodzi czy mu tam nie za malo tłuszczyku hehe....dla niego moge utyć nawet te 24 kg jak z młodą:nerd:

reklama
Diablica a nie mozesz isc sama z malym ??
Wiesz usiadl by sobie ? Pogral w gierke czy poogladal ksiazeczke ??
Albo jakas inna kolezanka ??

Do góry