reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Fiufiu ale dziewczynkowo tu Elamama Ivi gratuluje!!!!!!!!!!:-D

Nie chce sie wlaczac do dyskusji, ktora i tak jest skonczona, ale swoje zdanie tez powiem. Jak dla mnie to 4, maksymalnie 5 usg na cala ciaze to jest calkiem ok. Ostatnio jak bylam na tej "kontroli"po krwawieniu i identyfikacji plci,to spytalam babki,czy dziecko to czuje,a ona ze tak.i tak sobie mysle, po co tego dzieciaka niepokoic;-)a to tak dla zartu.niech sobie tam spi albo fika:-) dla mnie najwazniejsze to usg na przeziernosc i to polowkowe, oczywiscie 3/¤d to juz czysta przyjemnosc a nie koniecznosc. Ale tym razem zrobie juz przed samym porodem, by miec pewnosc,ze glowka jest tam gdzie trzeba, bo dziecko juz tuz przed terminem sie nie obroci, a ja bede mie pewnosc.
I dlatego ja Was dziewczyny,te,ktore chca czesto ogladac dzidzie rozumiem, bo wiem co to jest chodzic z niepewnoscia,strachem. A najwazniejsze, by matka byla spokojna, nie znaczy ze za kazdym razem trzeba od razu godzine na usg siedziec,bo to czysta przesada.ja to gora pol godziny na usg i wydawalo mi sie mega dlugo...:szok:
w 3 ciazy juz mam troche wprawe i po prostu nie widze potrzeby tak czestego ogladania, poza tym wtedy chyba jeszcze bardziej tesknie:-D

reklama
dziewczyny powiedzcie czy to dobrze....jak zaszłam w ciąze to nie miałam żadnych wymitów ani innych dolegliwości ...muliło mnie najbardziej na wieczór ale nie o to chodzi...nie schudłam z powodu wymitów i innych atrakcji natomiast schudłam jak miałam atracje toxoplazmatyczne....około 3 kg. i powiem wam ze jestem w 18 tygodniu a ja nadrobiłam w miedzy czasie te 3 kg i tak sobie waga stoi...wychodzi na to że nie mam ani jednego kg na plusie....wyniki morfologii mam oki tam pare rzeczy za nisko ale biore witaminy i jest dobrze....dla mnie to szok bo z młodą razem przytyłam ponad 24 kg. a tu juz połowa i nic....

Diablica ja tez dopiero 1kg czy 1,5 kg na plusie :) Wazne ze dzieciątko rosnie, a mysle ze my teraz zaczniemy tyc. Ty schudłaś pewnie ze stresu , jesc nie mogłaś . A teraz powoli wróci do normy.

Ja mam takie zmartwienie Nataniel sie wygłupiał i kopnął mnie w brzuch:( Nie że z całych sił. ale kopnął.

Z ta waga diablica to naprawde roznie jest... Poki masz wyniki ok I lekarza to nie niepokoi to jest ok. Moja znajoma przytyla w ciazy tylko 7kg z czego 6 przez ostatnie 8 tyg...wiec naprawde roznie jest :)

blanka- nie denrwuj sie...pytala sie o to lekarza tez bo moj mlody tez czasem mi z nienadzka skoczy na brzuch jak sie przytula czy cos...I mowil ze po pierwsze dziecko na tym etaie jest jeszcze dosc male I chronia go I wody pladowe no I sam brzuch mamy wiec nie panikowac. No chyba ze zdarzylby sie jakis wiekszy uraz typu wypadek czy mocne bardzo uderzenie I sa jakies bole itd...to wtedy jak najbardziej reagowac.

No I oczywiscie gratuluje kolejnych zdrowych dziewczynek~!!! :) Ciesze sie ze nas przybywa :) bo te chlopaki nie moga byc tak ciagle w dominacji :))))

Mam pytanko dziewczyny: czy wasze dzidzie czujecie z jakiejs konkretnej strony brzucha? bo ja od 2 dni czuje ucisk z prawej strony. Kopniaczki dostaje z lewej wiec domyslam sie ze dzidzi lezy prawie caly po prawej. Czasami jest to dosc nieprzyjemne,bo uciska mi naprawde mocno na te jedna strone i musze lezec na lewym boku tylko...

Kasia ja akurat od dwóch dni czuje jakby całe bobo było z prawej :) z tym ze tak jakby nóżkamiw dól bo kopniaki czuję bardzo nisko:)

Anbas wiem wiem ze wody chronia i brzuch, jednak tak i tak sie zmartwiłam. Dobrze, ze Filipek kopie to mnie uspokaja:)

ivi gratuluje córeczki :)) wiem ze chchailas bardzej dziewuszke :) !!!
i tak bedzie wiecej chlopców zobaczycie :))

kciuki za jutrzejsze wizyty :))&&&&&&&&&&&
moj sie tak wierci ze jedna strone brzucha mam wypchana a drugaa pusta :))

reklama
A u mnie chyba puka i nozkami i raczkami bo raz z jednej strony a raz z drugiej;-) a brzuch juz mi ciazy tak ogolnie, np. jak ide a zwlaszcza duzo.wiec wole jezdzic rowerem jak juz;-)

Do góry