reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Fiufiu ale dziewczynkowo tu Elamama Ivi gratuluje!!!!!!!!!!:-D

Nie chce sie wlaczac do dyskusji, ktora i tak jest skonczona, ale swoje zdanie tez powiem. Jak dla mnie to 4, maksymalnie 5 usg na cala ciaze to jest calkiem ok. Ostatnio jak bylam na tej "kontroli"po krwawieniu i identyfikacji plci,to spytalam babki,czy dziecko to czuje,a ona ze tak.i tak sobie mysle, po co tego dzieciaka niepokoic;-)a to tak dla zartu.niech sobie tam spi albo fika:-) dla mnie najwazniejsze to usg na przeziernosc i to polowkowe, oczywiscie 3/¤d to juz czysta przyjemnosc a nie koniecznosc. Ale tym razem zrobie juz przed samym porodem, by miec pewnosc,ze glowka jest tam gdzie trzeba, bo dziecko juz tuz przed terminem sie nie obroci, a ja bede mie pewnosc.
I dlatego ja Was dziewczyny,te,ktore chca czesto ogladac dzidzie rozumiem, bo wiem co to jest chodzic z niepewnoscia,strachem. A najwazniejsze, by matka byla spokojna, nie znaczy ze za kazdym razem trzeba od razu godzine na usg siedziec,bo to czysta przesada.ja to gora pol godziny na usg i wydawalo mi sie mega dlugo...:szok:
w 3 ciazy juz mam troche wprawe i po prostu nie widze potrzeby tak czestego ogladania, poza tym wtedy chyba jeszcze bardziej tesknie:-D

reklama
dziewczyny powiedzcie czy to dobrze....jak zaszłam w ciąze to nie miałam żadnych wymitów ani innych dolegliwości ...muliło mnie najbardziej na wieczór ale nie o to chodzi...nie schudłam z powodu wymitów i innych atrakcji natomiast schudłam jak miałam atracje toxoplazmatyczne....około 3 kg. i powiem wam ze jestem w 18 tygodniu a ja nadrobiłam w miedzy czasie te 3 kg i tak sobie waga stoi...wychodzi na to że nie mam ani jednego kg na plusie....wyniki morfologii mam oki tam pare rzeczy za nisko ale biore witaminy i jest dobrze....dla mnie to szok bo z młodą razem przytyłam ponad 24 kg. a tu juz połowa i nic....

Diablica ja tez dopiero 1kg czy 1,5 kg na plusie :) Wazne ze dzieciątko rosnie, a mysle ze my teraz zaczniemy tyc. Ty schudłaś pewnie ze stresu , jesc nie mogłaś . A teraz powoli wróci do normy.

Ja mam takie zmartwienie Nataniel sie wygłupiał i kopnął mnie w brzuch:( Nie że z całych sił. ale kopnął.

Z ta waga diablica to naprawde roznie jest... Poki masz wyniki ok I lekarza to nie niepokoi to jest ok. Moja znajoma przytyla w ciazy tylko 7kg z czego 6 przez ostatnie 8 tyg...wiec naprawde roznie jest :)

blanka- nie denrwuj sie...pytala sie o to lekarza tez bo moj mlody tez czasem mi z nienadzka skoczy na brzuch jak sie przytula czy cos...I mowil ze po pierwsze dziecko na tym etaie jest jeszcze dosc male I chronia go I wody pladowe no I sam brzuch mamy wiec nie panikowac. No chyba ze zdarzylby sie jakis wiekszy uraz typu wypadek czy mocne bardzo uderzenie I sa jakies bole itd...to wtedy jak najbardziej reagowac.

No I oczywiscie gratuluje kolejnych zdrowych dziewczynek~!!! :) Ciesze sie ze nas przybywa :) bo te chlopaki nie moga byc tak ciagle w dominacji :))))

Mam pytanko dziewczyny: czy wasze dzidzie czujecie z jakiejs konkretnej strony brzucha? bo ja od 2 dni czuje ucisk z prawej strony. Kopniaczki dostaje z lewej wiec domyslam sie ze dzidzi lezy prawie caly po prawej. Czasami jest to dosc nieprzyjemne,bo uciska mi naprawde mocno na te jedna strone i musze lezec na lewym boku tylko...

Kasia ja akurat od dwóch dni czuje jakby całe bobo było z prawej :) z tym ze tak jakby nóżkamiw dól bo kopniaki czuję bardzo nisko:)

Anbas wiem wiem ze wody chronia i brzuch, jednak tak i tak sie zmartwiłam. Dobrze, ze Filipek kopie to mnie uspokaja:)

ivi gratuluje córeczki :)) wiem ze chchailas bardzej dziewuszke :) !!!
i tak bedzie wiecej chlopców zobaczycie :))

kciuki za jutrzejsze wizyty :))&&&&&&&&&&&
moj sie tak wierci ze jedna strone brzucha mam wypchana a drugaa pusta :))

reklama
A u mnie chyba puka i nozkami i raczkami bo raz z jednej strony a raz z drugiej;-) a brzuch juz mi ciazy tak ogolnie, np. jak ide a zwlaszcza duzo.wiec wole jezdzic rowerem jak juz;-)

Do góry